Ακαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό του δολοφόνου

Καμία πρόοδος δεν σημειώθηκε, παρά τις περί του αντιθέτου διαδόσεις, στις έρευνες των αστυνομικών για την εξιχνίαση της άγριας δολοφονίας, το πρωί της περασμένης Πέμπτης, της 61χρονης Ευαγγελίας (Αντζελας) Ιεροβασίλη του Γεωργίου, στην οικία της, στο Γεννάδι.
Πληροφορίες που θέλουν την αστυνομία να βρίσκεται κοντά στον δράστη μετά την αξιοποίηση στοιχείων που προέκυψαν από την επεξεργασία DNA διαψεύστηκαν χθες κατηγορηματικώς. Οι αστυνομικοί που έψαξαν μέχρι και στα σκουπίδια της οικίας όπου διεπράχθη το έγκλημα, δεν βρήκαν αντικείμενα που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε συμπεράσματα σχετικά με την ταυτότητα του δράστη ενώ οι εξετάσεις στο γενετικό υλικό που υπάρχει σε άλλα που κατασχέθηκαν δεν έχουν καν ξεκινήσει.
Αλλες πληροφορίες που ήθελαν συγγενικό της πρόσωπο να βρισκόταν στην οικία της την ημέρα του φόνου διαψεύστηκαν.
Οι αστυνομικοί έχουν αποκλείσει επί του παρόντος το ενδεχόμενο, δράστης του εγκλήματος να είναι το συγγενικό της πρόσωπο που προσήγαγαν, αφού προέβαλε άλλοθι, που επιβεβαιώνεται. Την ώρα που διεπράχθη το έγκλημα ο ίδιος τελούσε υπό την επήρεια ναρκωτικών φαρμάκων που τον είχαν σε κατάσταση καταστολής μαζί με φίλο του σε οικία στη Ρόδο.
Το μόνο νέο στοιχείο στις έρευνες είναι ότι ολοκληρώθηκε η νεκροψία – νεκροτομή που διενήργησε ο ιατροδικαστής κ. Παν. Κοτρέτσος.
Σύμφωνα με τη νεκροψία, προς επιβεβαίωση των όσων έγραψε η “δ”, το θύμα κατελήφθη εξ απήνης από το δράστη στην κουζίνα της οικίας της και δέχθηκε αρχικώς 3 μαχαιριές στην πλάτη. Οι δύο εξ’ αυτών, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ήταν οι μοιραίες καθώς χτύπησαν κεντρική αρτηρία.
Από την ίδια έρευνα του ιατροδικαστή προέκυψε ότι ο δράστης αφού έπεσε το θύμα στο έδαφος και ενώ είχε χάσει τις αισθήσεις του και πέθαινε, κάθισε πάνω της και με μένος της κατάφερε ακόμη 11 μαχαιριές!!!
Το έγκλημα διεπράχθη μεταξύ των ωρών 10.00 και 15.00 της περασμένης Πέμπτης.
Ο ιατροδικαστής επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για έγκλημα μίσους. Οι αστυνομικοί, όπως έγραψε η “δ”, δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο το θύμα να διατηρούσε σχέση με αλλοδαπό στην περιοχή και να τον απέρριψε με αποτέλεσμα να του προκαλέσει τη συγκεκριμένη έκρηξη.
Σε κάθε περίπτωση οι έρευνες μέχρι και χθες περιορίστηκαν στη λήψη καταθέσεων από τρία πρόσωπα του στενού της περιβάλλοντος εκ των οποίων ο ένας διαμένει στην Κρήτη, μια Ρωσίδα και ακόμη δύο κατοίκους του νησιού.
Oι αστυνομικοί αναμένουν εξάλλου την έκδοση διάταξης για τον έλεγχο τραπεζικής θυρίδας που διατηρούσε η 61χρονη στη Ρόδο. Το κλειδί της συγκεκριμένης θυρίδας βρέθηκε σε μπρελόκ με κλειδιά στην κεντρική είσοδο της οικίας της στο Γεννάδι.
Η 61χρονη διατηρούσε ανθοπωλείο κοντά στα πρώην γραφεία της «Ολυμπιακής», στην οδό Ιερού Λόχου και εν συνεχεία κατάστημα με τον σύζυγό της στην οδό Στέλιου Κωτιάδη, που εμπορευόταν οικοδομικά είδη, κυρίως μπογιές.
Το τελευταίο διάστημα είχε εγκατασταθεί σε απομονωμένη μονοκατοικία στην επαρχιακή οδό Γενναδίου – Λαχανιάς και περιέθαλπε μια 90χρονη γυναίκα, σχεδόν κατάκοιτη, που πάσχει από Αλτσχάιμερ.
Την ώρα του εγκλήματος η 90χρονη που περιέθαλπε βρισκόταν στο δωμάτιο της αλλά δεν είναι σε θέση να θυμηθεί τι συνέβη. To όπλο του εγκλήματος δεν έχει βρεθεί.