ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ερώτηση του Μάνου Κόνσολα για τους κατοίκους της Κάσου που αποκλείστηκαν, λόγω λάθους, από το κοινωνικό μέρισμα

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Μάνος Κόνσολας

Την ανά­γκη έκ­δο­σης διορ­θω­τι­κής ανα­δρο­μι­κής από­φα­σης για να απο­κα­τα­στα­θεί η αδι­κία εις βάρος πο­λι­τών της Κάσου, που απο­κλεί­στη­καν από το κοι­νω­νι­κό μέ­ρι­σμα λόγω λαν­θα­σμέ­νης κα­τα­γρα­φής του τα­χυ­δρο­μι­κού κώ­δι­κα, ανα­δει­κνύ­ει με Ερώ­τη­ση που κα­τέ­θε­σε στη Βουλή ο Βου­λευ­τής Δω­δε­κα­νή­σου, κ. Μάνος Κόν­σο­λας.

Όπως επι­ση­μαί­νει ο κ. Κόν­σο­λας, η χο­ρή­γη­ση κοι­νω­νι­κού επι­δό­μα­τος στους πο­λί­τες στα νησιά της Δω­δε­κα­νή­σου, με ει­σο­δη­μα­τι­κά και πε­ριου­σια­κά κρι­τή­ρια, ήταν μια απο­σπα­σμα­τι­κή κί­νη­ση για να αμ­βλυν­θούν οι αντι­δρά­σεις για την κα­τάρ­γη­ση των μειω­μέ­νων συ­ντε­λε­στών ΦΠΑ και απευ­θυ­νό­ταν σε ελά­χι­στους δι­καιού­χους.

Ακόμα, όμως, και αυτό το «φι­λο­δώ­ρη­μα» δεν μπο­ρεί να εκτα­μιευ­θεί για τους δι­καιού­χους που κα­τοι­κούν στην Κάσο, λόγω της κα­τα­γρα­φής λαν­θα­σμέ­νου τα­χυ­δρο­μι­κού κώ­δι­κα.

Ο Μάνος Κόν­σο­λας το­νί­ζει ότι, μέχρι σή­με­ρα, παρά το γε­γο­νός ότι ανα­γνω­ρί­στη­κε αυτό το λάθος από τα συ­ναρ­μό­δια υπουρ­γεία και την ΗΔΙΚΑ (Ηλε­κτρο­νι­κή Δια­κυ­βέρ­νη­ση Κοι­νω­νι­κής Ασφά­λι­σης) δεν έχει γίνει καμία κί­νη­ση απο­κα­τά­στα­σης αυτής της άνι­σης αντι­με­τώ­πι­σης εις βάρος των πο­λι­τών της Κάσου.

Το πλή­ρες κεί­με­νο της Ερώ­τη­σης του κ. Κόν­σο­λα.

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

Προς

Κύριο Υπουρ­γό Οι­κο­νο­μι­κών,

Κυρία Υπουρ­γό Ερ­γα­σί­ας, Κοι­νω­νι­κής Ασφά­λι­σης και Κοι­νω­νι­κής Αλ­λη­λεγ­γύ­ης

 

ΘΕΜΑ: «Απο­κα­τά­στα­ση της άνι­σης αντι­με­τώ­πι­σης εις βάρος των κα­τοί­κων της Κάσου, που απο­κλεί­στη­καν λόγω λά­θους, από τη δια­νο­μή του κοι­νω­νι­κού με­ρί­σμα­τος»

 

Κύριε Υπουρ­γέ,

Κυρία Υπουρ­γέ,

 

Η χο­ρή­γη­ση κοι­νω­νι­κού επι­δό­μα­τος στους πο­λί­τες στα νησιά της Δω­δε­κα­νή­σου, με ει­σο­δη­μα­τι­κά και πε­ριου­σια­κά κρι­τή­ρια, ήταν μια απο­σπα­σμα­τι­κή κί­νη­ση για να αμ­βλυν­θούν οι αντι­δρά­σεις για την κα­τάρ­γη­ση των μειω­μέ­νων συ­ντε­λε­στών ΦΠΑ.

Ου­σια­στι­κά, απευ­θυ­νό­ταν σε ελά­χι­στους δι­καιού­χους.

Δυ­στυ­χώς, όμως, η έλ­λει­ψη προ­ε­τοι­μα­σί­ας της κυ­βέρ­νη­σης, οδή­γη­σε στο να μην μπο­ρούν να πά­ρουν αυτό το ελά­χι­στο βο­ή­θη­μα κά­ποιοι δι­καιού­χοι.

Συ­γκε­κρι­μέ­να στην Κάσο, παρά το γε­γο­νός ότι υπήρ­χαν μό­νι­μοι κά­τοι­κοι που δι­καιού­νται αυτό το βο­ή­θη­μα με βάση τα ει­σο­δη­μα­τι­κά και πε­ριου­σια­κά κρι­τή­ρια, απορ­ρί­φθη­καν αφού στην κα­τα­γρα­φή υπήρ­ξε λαν­θα­σμέ­νος τα­χυ­δρο­μι­κός κώ­δι­κας.

Μέχρι σή­με­ρα, παρά το γε­γο­νός ότι ανα­γνω­ρί­στη­κε αυτό το λάθος από τα συ­ναρ­μό­δια υπουρ­γεία και την ΗΔΙΚΑ (Ηλε­κτρο­νι­κή Δια­κυ­βέρ­νη­ση Κοι­νω­νι­κής Ασφά­λι­σης) δεν έχει γίνει καμία κί­νη­ση απο­κα­τά­στα­σης αυτής της άνι­σης αντι­με­τώ­πι­σης εις βάρος των πο­λι­τών της Κάσου.

 

Κα­τό­πιν των ανω­τέ­ρω

Ερω­τώ­νται οι Κύ­ριοι Υπουρ­γοί

 

  1. Εάν γνω­ρί­ζουν το πρό­βλη­μα που δη­μιουρ­γή­θη­κε στην Κάσο με την κα­τα­γρα­φή λαν­θα­σμέ­νου τα­χυ­δρο­μι­κού κώ­δι­κα για την κα­τα­βο­λή του με­ρί­σμα­τος.
  2. Εάν προ­τί­θε­νται να εκ­δώ­σουν διορ­θω­τι­κή από­φα­ση για να απο­κα­τα­στα­θεί η άνιση και άδικη αντι­με­τώ­πι­ση αυτών των πο­λι­τών.

 

 

Ο Ερω­τών Βου­λευ­τής

 

 

Μάνος Κόν­σο­λας

Βου­λευ­τής Δω­δε­κα­νή­σου

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.