Mια νέα κατάσταση πραγμάτων στην εισαγγελική έρευνα για τις ατασθαλίες μεγέθους που καταγγέλθηκαν στη λειτουργία της ΕΤΑΙΡΠΡΟΦΥΚΑ και συγκεκριμένα για τις αθρόες προεκλογικές – ρουσφετολογικές προσλήψεις παραμονές των εκλογών το 2010, δημιούργησε η απόφαση του πρώην αντιπροέδρου της επιχείρησης κ. Αγαπητού Κωνσταντινίδη να καταγγείλει ευθέως και ευθαρσώς ως υπαίτιο κομματικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ!!
Ο κ. Κωνσταντινίδης σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «δημοκρατικής» κατέθεσε στα πλαίσια της επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, που βρίσκεται σε εξέλιξη, ότι όλες οι ρουσφετολογικές προσλήψεις στην εταιρεία την ως άνω περίοδο έγιναν από κομματικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που δεν είχε κανένα θεσμικό ρόλο στη λειτουργία της.
Με την κατάθεσή του ο κ. Κωνσταντινίδης επεσήμανε ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο τελούσε σε σχέση εργασίας με την Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων και τον καιρό εκείνο «βόλευε» κόσμο στην επιχείρηση υπό την ανοχή αν όχι και με τη συνέργεια στελεχών του ίδιου κομματικού χώρου!!
Ο κ. Κωνσταντινίδης δήλωσε χθες στη «δημοκρατική» ότι λίγες μέρες πριν αρχίσει το «πανηγύρι» των προσλήψεων το ίδιο κομματικό στέλεχος όλως αναρμοδίως και προκλητικώς, είχε καλέσει το προσωπικό της ΕΤΑΙΡΠΡΟΦΥΚΑ για να ανακοινώσει περικοπές στους μισθούς τους κατά 100 ευρώ!!!
Στα πλαίσια της ίδιας έρευνας έχουν καταθέσει ο πρώην δήμαρχος Ιαλυσού κ. Σάκης Στάγκας, που κατήγγειλε ευθέως ως παράνομες τις διαδικασίες επιχορήγησης της εταιρείας κατά παράβαση μάλιστα αποφάσεων που είχε λάβει η γενική συνέλευση της Τοπικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων, αλλά και οι κ.κ. Μ. Κορδίνας και Ν. Τσουκαλάς.
Την Πέμπτη θα καταθέσει ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο κ. Γ. Χατζημάρκος που προκάλεσε με τις δημόσιες καταγγελίες του την εισαγγελική έρευνα.
Ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Κ. Μπούτσικος έχει ζητήσει αντίγραφα όλων των μισθολογικών καταστάσεων και των καταστάσεων δαπανών της ΕΤΑΙΡΠΡΟΦΥΚΑ του έτους 2010 αλλά και εξηγήσεις για τους λόγους και τον τρόπο με τον οποίο έγιναν οι προσλήψεις των 225 υπαλλήλων για την… “υποβοήθηση του έργου της δασοπυρόσβεσης στο νησί”!
Η έρευνα έχει ως σκοπό να διαπιστώσει εάν τυχόν διαπράχθηκε το αδίκημα της απιστίας σε βάρος του δημοσίου μεγάλης αξίας και σύμφωνα με τις πληροφορίες θα ληφθούν καταθέσεις και από μισθοδοτούμενους στην επιχείρηση.
Ο κ. Εισαγγελέας έχει ζητήσει ακόμα να προσκομίσουν οι μάρτυρες όλα τα έγγραφα που υφίστανται σχετικά με τη διάθεση των 2,2 εκατ. ευρώ από το φόρο εισοδήματος και τις αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων της ΤΕΔΚ Δωδεκανήσου σχετικά με τη χρηματοδότηση δράσεων δασοπυρόσβεσης με πόρους από τον φόρο εισοδήματος.
Αφορμή για την εισαγγελική παραγγελία προκάλεσαν τα όσα προέκυψαν από σχετικά ρεπορτάζ αλλά και τα όσα αποκαλύφθηκαν στη θορυβώδη συνεδρίαση της 4ης Νοεμβρίου 2011 του δημοτικού συμβουλίου και κυρίως η διαπίστωση ότι ο πρώην δήμος Αταβύρου, που δεν υπαγόταν στον έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, χρησιμοποιήθηκε από την ΤΕΔΚ Δωδεκανήσου, για να επιτευχθεί η παράτυπη χρηματοδότησή της από τον φόρο εισοδήματος.
Θυμίζουμε ότι η ΤΕΔΚ Δωδεκανήσου κατόρθωσε να εντάξει στο δυναμικό της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ 225 εργαζομένους, όταν για την πλήρη στελέχωση των πυροφυλακίων της απαιτούνται μόλις 108 άτομα ενώ για τις διοικητικές της υπηρεσίες αρκούν λιγότεροι από 10. Σύμφωνα με τις επίσημες καταστάσεις μισθοδοσίας της εταιρείας το προσωπικό της από 148 άτομα την 30η Ιουνίου 2010 έφτασε σταδιακά στα 225, την 30η Σεπτεμβρίου 2010.
Εξαιρετικά ενδιαφέρον είναι εξάλλου και το γεγονός ότι η δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο νησί, της καθ΄ύλην αρμόδιας υπηρεσίας για την προστασία του δασικού μας πλούτου, το θέρος ανέρχεται μόλις στα 175 άτομα!!
Για το 2010 διατέθηκαν, όπως ξανάγραψε η «δ», με αποφάσεις που υπέγραψε ο πρώην γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Βασ. Μπρακουμάτσος, μέσω του πρώην Δήμου Αταβύρου οι δαπάνες του οποίου δεν υπόκειντο σε έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, 2.245.000 ευρώ στην ΤΕΔΚ Δωδεκανήσου για τις ανάγκες της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ. Το ποσό αυτό είναι μάλιστα υπερδιπλάσιο εκείνου που είχε εγκρίνει σε γενική συνέλευσή της η ΤΕΔΚ Δωδεκανήσου.
Μεταξύ των μισθοδοτούμενων περιλαμβάνονται και κραυγαλαίες περιπτώσεις ορισμένες εκ των οποίων καταγγέλθηκαν με ονοματεπώνυμο στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 4ης Νοεμβρίου 2011.
https://www.dimokratiki.gr/arxeio/stelechos-tou-pa-so-k-ekane-tis-paranomes-proslipsis/













