Ειδήσεις

Στα 10 λεπτά η αύξηση στο πακέτο τσιγάρων από σήμερα

Τσιγάρα λεφτά

Με νέες αυξήσεις θα πωλούνται από σήμερα τα τσιγάρα. Σύμφωνα με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Χάρη Θεοχάρη, για τον υπολογισμό από 31 Ιανουαρίου 2014 του ειδικού φόρου κατανάλωσης των τσιγάρων, ορίσθηκε ως σταθμισμένη μέση τιμή λιανικής πώλησης των τσιγάρων ,το ποσό των 175,15 ευρώ η φορολογική μονάδα (1 Φ.Μ. = 1.000 τσιγάρα). Η προηγούμενη σταθμισμένη μέση τιμή λιανικής πώλησης των τσιγάρων, για τον υπολογισμό του ειδικού φόρου κατανάλωσης, ήταν 162,27 ευρώ η φορολογική μονάδα.

Παρά το γεγονός ότι η σταθμισμένη μέση τιμή λιανικής πώλησης των τσιγάρων αυξήθηκε από σήμερα, ήδη έχουν εμφανισθεί στην αγορά τσιγάρα με αυξημένο φόρο. Η αύξηση δεν περιορίστηκε στα 5 λεπτά, όπως ανέμενε η κυβέρνηση, αλλά στα 10 λεπτά, λόγω της μεθόδου που εφαρμόζουν οι καπνοβιομηχανίες κατά την τιμολόγηση των προϊόντων τους (δεν επιτρέπει υποδιαιρέσεις τιμών μικρότερες των δέκα λεπτών).

Υπενθυμίζεται πως η αύξηση έρχεται μετά την απόφαση της κυβέρνησης να υιοθετηθεί το εν λόγω μέτρο, ως ισοδύναμο για την κατάργηση του εισιτηρίου των 25 ευρώ στα νοσοκομεία.

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Dimokratiki.gr on Google ↗ Ακολουθήστε μας στο Google News ★ ↗

Στο Google News πατήστε ★ Ακολουθήστε

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.