Χορήγησε το πρώτο στεγαστικό – κατασκευαστικό δάνειο

H πρώτη αίτηση με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου για την εγγραφή προσημείωσης υποθήκης σε ακίνητο Ροδίτη, που δανειοδοτήθηκε με στεγαστικό – κατασκευαστικό δάνειο, υποβλήθηκε χθες από την νομίμως εγκατεστημένη στην Ελλάδα ανώνυμη τραπεζική εταιρεία με την επωνυμία “Τ. C. Ziraat Bankase A.S.”, που εδρεύει στην Τουρκία.
Η τράπεζα που άρχισε να λειτουργεί στη Ρόδο την 7η Οκτωβρίου 2011 χορήγησε σύμφωνα με τις πληροφορίες στεγαστικό δάνειο ύψους 70.000 ευρώ με διάρκεια 108 μηνών με σταθερό επιτόκιο 5,12% για την εξασφάλιση του οποίου ενέγραψε προσημείωση υποθήκης διπλάσιου ύψους σε αγρό έκτασης 2,8 στρεμμάτων.
Η τράπεζα που λειτουργεί στο νεοκλασικό κτήριο στη συμβολή των οδών Γρηγορίου Λαμπράκη και Αμερικής εξακολουθεί να κρατά ένα χαμηλό προφίλ στο νησί.
Όπως έγραψε η «δ», η Ziraat Bank ιδρύθηκε το 1863 και αποτελεί την παλαιότερη τράπεζα της Τουρκίας. Έκανε την εμφάνισή της στην ελληνική αγορά το φθινόπωρο του 2008 με κύριο στόχο να λειτουργήσει ως έρεισμα των τουρκικών επιχειρήσεων για την ανάπτυξή τους στη χώρα μας, αλλά και να στηρίξει με τα κεφάλαιά της το μουσουλμανικό στοιχείο στη Θράκη. Πρόκειται για μία τράπεζα που διαθέτει 1.280 υποκαταστήματα στην Τουρκία και 64 σε 17 χώρες. Σημαντικό δεδομένο είναι πως έχει παρουσία σε όλες τις κρίσιμες για την Τουρκία περιοχές (καυκάσιες δημοκρατίες, Βοσνία, Βουλγαρία, Σκόπια, τουρκοκυπριακός τομέας κτλ.).

Απ’ ό,τι φαίνεται μάλιστα αξιοποιεί στο έπακρο τη δύσκολη εθνική µας συγκυρία. Την ώρα που μία στις δύο αιτήσεις για καταναλωτικά και στεγαστικά δάνεια απορρίπτεται από τις ελληνικές τράπεζες, η τουρκική τράπεζα έρχεται να εκμεταλλευτεί την όλη οικονομική «ξηρασία», προσφέροντας δάνεια με ευνοϊκούς όρους και χαμηλά επιτόκια σε απεγνωσμένους επιχειρηματίες και καταναλωτές.