Στην υποβολή έγκλησης κατά του κ. Μπάμπη Σαρρή, εκπροσώπου του συλλόγου συνταξιούχων ΟΤΕ Δωδ/σου προχώρησε χθες ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Δωδεκανήσου και τα μέλη της διοίκησής του κ.κ. Νικ. Φουτούλης, Κυριάκος Κασάπης, Κυριάκος Παπαλαζάρου, Νικ. Βερβέρης, Ιουστίνη Λοΐζου και Παναγιώτης Μελένος.
Όπως αναφέρεται στην έγκληση, με επιστολή τους οι εκπρόσωποι του συλλόγου συνταξιούχων ΟΤΕ Δωδ/σου κ.κ. Κ. Τσαγκουρνής και Δ. Πόθος, καταφέρθηκαν με απαξιωτικούς, υποτιμητικούς, προκλητικά ειρωνικούς και συκοφαντικά δυσφημιστικούς χαρακτηρισμούς και εκφράσεις κατά του διοικητικού συμβουλίου του φαρμακευτικού συλλόγου.
Στην επιστολή, που εστάλη από αυτούς με αφορμή τη συνεχιζόμενη αναστολή της με πίστωση χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους, λόγω των συσσωρευμένων και συνεχώς διογκούμενων οφειλών των ασφαλιστικών ταμείων προς τα μέλη του φαρμακευτικού συλλόγου, κυριάρχησαν, μεταξύ άλλων, οι εκφράσεις: «…τον περασμένο χρόνο, δηλ. το 2011, είχαμε υποστεί επί μήνες ξανά εμπάργκο από τους ίδιους κυρίους που ασκούν διοίκηση στο Σύλλογο Φαρμακοποιών Δωδ/σου…», «οι κύριοι αυτοί, οπαδοί της λογικής Λουράντου,..για δεκαετίες εξασφάλιζαν συνεχώς και αδιαλείπτως το παντεσπάνι τους με τα δικά μας χρήματα…», «…έρχονται δυστυχώς σαν τους μαυραγορίτες της κατοχής, επιλέγοντας συνειδητά να στραφούν εναντίον μας, μη τυχόν και δεν αυγατίσουν τα κέρδη τους εξίσου καλά με το παρελθόν».
Παρά τη βαρύτητα των παραπάνω χαρακτηρισμών, επιτεινόμενη μάλιστα από το γεγονός της δημόσιας έκφρασής τους και το προφανές της τέλεσης αξιόποινων πράξεων σε βάρος των μελών του, το διοικητικό συμβούλιο του Φαρμακευτικού Συλλόγου, έχοντας αντιληφθεί και αναγνωρίσει την κοινωνική φόρτιση και τις ασφυκτικές συνθήκες επιβίωσης, που βιώνει η ελληνική κοινωνία, λόγω των πρωτοφανών οικονομικών δεδομένων, έκρινε ότι υπό τις παρούσες συνθήκες δεν θα ήτο σκόπιμο να αντιπαρατεθεί με κανένα τμήμα ή κλάδο κοινωνικό και πάνω στη λογική βάση της απόρριψης οποιασδήποτε μορφής «κοινωνικού κανιβαλισμού», τούτες τις κρίσιμες για όλους στιγμές.
Έλαβε έτσι την απόφαση να απόσχει από κάθε νομική ή δικαστική ενέργεια κατά των συντακτών της επιστολής. Αντ’ αυτού έκρινε ότι οι ενέργειες και η προσήλωση των μελών του έπρεπε να είναι στραμμένες συνεχώς, με επιμονή και υπομονή, σ’ ένα στόχο: την αναζήτηση και εξεύρεση της ταχύτερης και αποτελεσματικότερης λύσης των προβλημάτων του κλάδου με τους ασφαλιστικούς οργανισμούς, που θα αποτελούσε ταυτόχρονα άμεση λύση των προβλημάτων των ασφαλισμένων.
Όπως αναφέρεται στην έγκληση η συγκεκριμένη στάση της διοίκησης του συλλόγου του Φαρμακευτικού Συλλόγου “εκλήφθηκε από τον εγκαλούμενο κ. Σαρρή είτε ως αδυναμία μας είτε ως σιωπηρή παραδοχή ευθύνης και ενοχής όσων τους καταλογίσθηκαν, είτε και τα δύο μαζί, με αποτέλεσμα να εμφανισθεί με την ιδιότητα εκπροσώπου των συνταξιούχων ΟΤΕ σε δύο διαδοχικά τηλεοπτικές εκπομπές κατά τις ημερομηνίες 15/11/2012 και 22/11/2012 ως επίσης και στον τοπικό τύπο την 16.11.2011 και να καταφερθεί συλλήβδην τόσο κατά του φαρμακευτικού συλλόγου Δωδ/σου ως επαγγελματικού κλάδου (νομικού προσώπου) όσο και κατά ενός εκάστου των μελών του με ειδική μάλιστα αναφορά στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου”.
Ο σύλλογος τονίζει ότι τα μέλη του χαρακτηρίστηκαν ως μαυραγορίτες, εκμεταλλευτές και ασυνείδητοι, που με την ποινικά κολάσιμη, ανάλγητη και απαράδεκτη συμπεριφορά τους ωθούν στην εξαθλίωση όλο και περισσότερους ανθρώπους.
Επισημαίνεται ότι ο επαγγελματικός κλάδος των φαρμακοποιών και τα μέλη του διασύρθηκαν και κατασυκοφαντήθηκαν από τον εγκαλούμενο διότι άσκησαν νομοθετικά κατοχυρωμένο δικαίωμά τους που προβλεπόταν στη συναφθείσα με τον ασφαλιστικό οργανισμό ΕΟΠΥΥ σύμβασή τους και συγκεκριμένα αυτό του άρθρου 24Β παράγρ. 3 του Ν.1579/1985 που διέπει τη σύμβαση και έχει επί λέξει ως εξής: «Η καθυστέρηση εξόφλησης από τον φορέα των λογαριασμών φαρμακείων παρέχει το δικαίωμα στον τοπικό φαρμακευτικό σύλλογο να αποφασίζει τη διακοπή από τους φαρμακοποιούς μέλη της επί πιστώσει εκτέλεσης συνταγών ασφαλισμένων του φορέα, μέχρι να τακτοποιηθούν οι εκκρεμείς λογαριασμοί.
Η απόφαση αυτή και μάλιστα ομόφωνη, υπήρξε απόφαση συλλογικού οργάνου (της γενικής συνέλευσης του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδ/σου της 26.8.2012 και στη συνέχεια της 18.11.2012 και 25.11.12), απόλυτα νόμιμη και ακριβώς μέσα στα πλαίσια που διαγράφουν η Συλλογική Σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ και οι νόμοι που την διέπουν και συγκεκριμένα η παράγρ. 3 περίπτ. 11 του άρθρου 24Β του Ν.1579/1985, και ελήφθη ενώ ήταν ανά το πανελλήνιο γνωστό ότι οφείλετο στην ύπαρξη συσσωρευμένων οφειλών του ΕΟΠΥΥ (στον οποίο είχαν ενσωματωθεί τα προϋφιστάμενα ταμεία) ήδη από τα έτη 2010 και 2011.
Ο σύλλογος δηλαδή και τα μέλη του εμφανίσθηκαν ψευδώς ως παρανομήσαντες, τα δε μέλη του διοικητικού του συμβουλίου ως ανάλγητοι υποκινητές της εν λόγω παρανομίας. Ετι περαιτέρω παρουσιάστηκαν ως επί σειρά ετών διαχειριστές των χρημάτων των ασφαλιστικών ταμείων του κράτους και ως δήθεν αποθησαυρίσαντες απ’ αυτά.
Τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Ρόδου εκπροσωπεί η δικηγόρος κ. Αδελ. Συντυχάκη.
Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης
Add Dimokratiki.gr on Google ↗ Ακολουθήστε μας στο Google News ★ ↗Στο Google News πατήστε ★ Ακολουθήστε



