Καταδίκη δημοσίων λειτουργών

Σε ποινή φυλάκισης 8 μηνών με 3ετή αναστολή καταδικάστηκαν χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου δύο δημόσιοι λειτουργοί, ένας συνταξιούχος και ένας εν ενεργεία, που κρίθηκαν ένοχοι για παράβαση καθήκοντος.

Φέρονται συγκεκριμένα την 12η Δεκεμβρίου 2006 να παρέβησαν τα καθήκοντα της υπηρεσίας τους με σκοπό να προσπορίσουν παράνομο όφελος σε άλλον και συγκεκριμένα ως μέλη της επιτροπής της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών που είχε ως έργο τον έλεγχο των 
υποβληθέντων δικαιολογητικών και την κατάρτιση πίνακα δικαιούμενων
 και μη αδείας βυτιοφόρου εκκενώσεως βόθρων να κατήρτισαν τον πίνακα κατά παράβαση του καθήκοντός τους.
Πιο συγκεκριμένα κατέταξαν την εγκαλούσα εταιρεία «ΒΥΤΙΟΦΟΡΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ E.Π.E.» τρίτη, ενώ με βάση τα κριτήρια του νόμου και της προκήρυξης του αρμόδιου Αντινομάρχη Δωδ/νήσου, έπρεπε να κατατάξουν λόγω αρχαιότητας δεύτερη.
Τις θέσεις των μηνυτών υποστήριξε με κατάθεσή του ο δικηγόρος κ. Φώτης Κωστόπουλος που τόνισε ότι οι κατηγορούμενοι είχαν αναγνωρίσει προφορικά το λάθος τους και τον είχαν διαβεβαιώσει για την αποκατάστασή του. Πλην όμως δεν έπραξαν τα δέοντα με αποτέλεσμα να χαθεί στην πορεία η προθεσμία για την άσκηση ενδικοφανούς προσφυγής ενώπιον του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Τους κατηγορούμενους εκπροσώπησε ο δικηγόρος κ. Κ. Σαρρής και την πολιτική αγωγή η δικηγόρος κ. Γαρ. Κακούρου.