Για πλαστογράφηση απόφασης του δημοτικού συμβουλίου Μεγίστης και συγκεκριμένα για κατάρτηση εξ υπαρχής ανύπαρκτης απόφασης και πρακτικών με τα οποία φέρεται να έχει συζητηθεί και να έχει αποφασιστεί την 29η Σεπτεμβρίου 2010 η εκχώρηση και η μεταβίβαση στην εταιρεία “Εγνατία Οδός ΑΕ” των αρμοδιοτήτων για την κατασκευή έργων στο ακριτικό νησί, καταγγέλθηκε χθες εγγράφως στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στον Εισαγγελέα Εφετών Δωδεκανήσου και στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, από το δημοτικό σύμβουλο κ. Γεώργιο Παπουτσή, ο δήμαρχος του νησιού κ. Παύλος Πανηγύρης!
Ο κ. Παπουτσής αναφέρεται διεξοδικά και προσκομίζει αντίγραφα τόσο στην πρόσκληση για την επίμαχη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Μεγίστης όσο και στα πρακτικά στα οποία δεν γίνεται καμία μνεία στο θέμα αυτό και τονίζει ότι “εμφανίζεται ψευδώς να έχει ληφθεί απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, περιέργου και αδιαφανούς περιεχομένου με την οποία δήθεν εκχωρήθηκαν και μεταβιβάστηκαν στην εταιρεία Εγνατία Οδός ΑΕ αρμοδιότητες όπως ορίζονται στο άρθρο 2 της ΚΥΑ για τη μελέτη και κατασκευή των έργων του παραρτήματος αυτής”.
Θυμίζουμε ότι την ανάθεση στην εταιρεία Εγνατία Οδός της αρμοδιότητας μελέτης και κατασκευής 77 έργων στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αποφάσισαν με κοινή απόφαση που εξέδωσαν οι Υπουργοί Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Υποδομών και Δικτύων, 3 μήνες πριν την εφαρμογή του “Καλλικράτη” και παρά τις επιφυλάξεις που εξέφρασαν αυτοδιοικητικοί από τα Δωδεκάνησα και κυρίως ο δήμαρχος Τηλίων κ. Τ. Αλιφέρης, που κατήγγειλε εξάλλου την όλη τη διαδικασία.
Με την Κοινή Υπουργική Απόφαση, όπως απεκάλυψε η “δ”, ανατίθεται στην εταιρεία η κατασκευή 22 έργων στα Δωδεκάνησα. Σε ό,τι αφορά τη Μεγίστη προβλέπεται η ανάληψη του έργου της βελτίωσης του περιφερειακού δρόμου προς το λιμάνι Μεγίστης.
Θυμίζουμε εξάλλου ότι ανησυχία και προβληματισμό σε παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης στα Δωδεκάνησα, κυρίως στα μικρά νησιά, έχει προκαλέσει η απόφαση της κυβέρνησης να συμπεριλάβει στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων για την περίοδο 2012 – 2015 και την εταιρεία «Εγνατία Οδός ΑΕ».
Στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής το οποίο περιλαμβάνει αναλυτικό πίνακα με τις αποκρατικοποιήσεις προβλέπεται συγκεκριμένα η αποκρατικοποίηση της εταιρείας στην οποία έχουν ανατεθεί με υπουργική απόφαση δεκάδες μελέτες αλλά και η εκτέλεση ισάριθμων έργων στα Δωδεκάνησα το πρώτο τρίμηνο του 2012
Αυτό που έχει προκαλέσει πρόσθετο θόρυβο είναι και το γεγονός ότι η επίσημη ανακοίνωση για την αποκρατικοποίηση της συγκεκριμένης εταιρείας έγινε την 9η Ιουνίου 2011 με την ανακοίνωση του σχεδίου νόμου για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα της κυβέρνησης.
Την ίδια μέρα και ενώ έχει αναλάβει ανάλογες πρωτοβουλίες και στα Δωδεκάνησα ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννης Μαχαιρίδης μαζί με τους Αντιπεριφερειάρχες Γιώργο Πουσσαίο και Τζώρτζη Μακρυωνίτη στη Σύρο αποφάσιζαν να παραδώσουν τις μελέτες έργων που έχει εκπονήσει η Περιφέρεια σε όσους δήμους έχουν απευθύνει αντίστοιχο αίτημα, προκειμένου αυτοί με τη σειρά τους να ορίσουν ως φορέα υλοποίησης των έργων την «Εγνατία ΑΕ»!
https://www.dimokratiki.gr/arxeio/katangelli-plastografisi-apofaseon-ke-praktikon/













