ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δημοσκόπηση: Παραιτήσεις για τη μόλυνση του Σαρωνικού θέλει το 59%

news room 3 λεπτά ανάγνωση
μολυνση

Δυσα­ρε­στη­μέ­νοι από τους χει­ρι­σμούς της κυβέρ­νη­σης και των υπουρ­γών, δηλώ­νουν 7 στους 10 πολίτες, σύμφωνα με έρευνα της Metron Analysis για λογα­ρια­σμό της εφη­με­ρί­δας «Τα Νέα», ανα­φο­ρικά με τη βύθιση του «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ».

Ειδι­κό­τερα, σύμφωνα με την εφη­με­ρίδα, το 68% εκφρά­ζει δυσα­ρέ­σκεια από την πολι­τική δια­χεί­ριση του ατυ­χή­μα­τος και μόλις το 12% δηλώνει ικα­νο­ποι­η­μένο.

Επι­πλέον, 6 στους 10 ψηφο­φό­ρους του ΣΥΡΙΖΑ απο­δο­κι­μά­ζουν τους χει­ρι­σμούς της κυβέρ­νη­σης και μόλις το 23% τους εγκρί­νει.

Η έρευνα απο­κα­λύ­πτει ότι οι περισ­σό­τε­ροι ζητούν παραι­τή­σεις. Στο ερώτημα για το αν τίθεται θέμα ανά­λη­ψης πολι­τι­κής ευθύνης και παραί­τη­σης από συγκε­κρι­μέ­νους υπουρ­γούς, το 59% απαντά κατα­φα­τικά «ναι υπάρχει θέμα» και το 31% αρνη­τικά

Μάλιστα, σύμφωνα με την εφη­με­ρίδα το 51% των ψηφο­φό­ρων του ΣΥΡΙΖΑ τίθεται υπέρ των παραι­τή­σεων, ενώ το 40% έχει αντί­θετη άποψη.

Στην ίδια έρευνα, το 77% εκτιμά ότι η διαρροή πετρε­λαίου και πίσσας στον Σαρω­νικό, μετά το ναυάγιο, θα έχει μακρο­χρό­νιες οικο­λο­γι­κές επι­πτώ­σεις, με το 17% να θεωρεί πως πρό­κει­ται για ένα αντι­με­τω­πί­σιμο περι­βαλ­λο­ντικό ατύχημα.

Πως δια­μορ­φώ­νε­ται, ανά περιοχή, η κατά­σταση με τη ρύπανση στο Σαρω­νικό

Η μάχη με την πετρε­λαιο­κη­λίδα συνε­χί­ζε­ται σε καθη­με­ρινή βάση. Σύμφωνα με το Ναυ­τι­λίας και Νησιω­τι­κής Πολι­τι­κής, ο καθα­ρι­σμός του Σαρω­νι­κού συνε­χί­ζε­ται. Δια­βά­στε ανά περιοχή τι συμ­βαί­νει.

«Ανα­λυ­τικά η πορεία εργα­σιών αντιρ­ρύ­παν­σης του Σαρω­νι­κού Κόλπου μέχρι στιγμής έχει ως εξής:

Στη Σαλα­μίνα δεν υφί­στα­ται επι­φα­νειακή ρύπανση και στην ευρύ­τερη περιοχή όρμου Σελη­νίων – Λιμνιώνα – Κυνό­σου­ρας, συνε­χί­ζο­νται οι εργα­σίες αντιρ­ρύ­παν­σης από προ­σω­πικό ιδιω­τι­κών εται­ρειών, ενώ παράλ­ληλα πραγ­μα­το­ποι­ή­θηκε έλεγχος στις ανα­το­λι­κές και νότιες ακτές της νήσου Σαλα­μί­νας και δεν βρέ­θη­καν ίχνη ρύπαν­σης.

Στη θαλάσ­σια περιοχή Πει­ραϊ­κής δεν παρου­σιά­ζε­ται επι­φα­νειακή θαλάσ­σια ρύπανση, ενώ συνε­χί­ζο­νται εργα­σίες αντιρ­ρύ­παν­σης από ξηράς.

Στη θαλάσ­σια περιοχή Παλαιού Φαλήρου η κατά­σταση παρου­σιά­ζε­ται σταθερά βελ­τιω­μένη. Επι­χει­ρεί συνερ­γείο συνο­λικά είκοσι (20) ατόμων και παρα­μέ­νουν τα πλωτά φράγ­ματα που έχουν τοπο­θε­τη­θεί στην περιοχή.

Στη θαλάσ­σια περιοχή Ελλη­νι­κού η κατά­σταση παρου­σιά­ζε­ται βελ­τιω­μένη. Επι­χει­ρούν συνερ­γείο συνο­λικά τριάντα οκτώ (38) ατόμων, καθώς και βυτιο­φόρο όχημα, δύο (02) πλυ­στικά μηχα­νή­ματα και αντλία.

Στη θαλάσ­σια περιοχή Γλυ­φά­δας (1η-2η-3η -4η μαρίνα) η κατά­σταση παρου­σιά­ζε­ται βελ­τιω­μένη. Eπιχειρεί συνερ­γείο συνο­λικά ογδόντα πέντε (85), μεταξύ των οποίων άτομα της ανα­δό­χου εται­ρείας, εθε­λο­ντές και υπάλ­λη­λοι της Πολι­τι­κής Προ­στα­σίας.

Στην εγκα­τά­σταση “Αστέρας Γλυ­φά­δας” η κατά­σταση παρου­σιά­ζε­ται βελ­τιω­μένη. Επι­χει­ρεί συνερ­γείο σαράντα ενός (41) ατόμων, πραγ­μα­το­ποιού­νται εργα­σίες από δύο (02) αντλίες, τέσσερα (04) πλυ­στικά μηχα­νή­ματα και τέσσερα (04) βυτιο­φόρα οχήματα, ενώ έξω από την εν λόγω εγκα­τά­σταση επι­χει­ρούν αντιρ­ρυ­πα­ντικά Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. και της ανα­δό­χου εται­ρείας.

Στη θαλάσ­σια περιοχή Βάρης – Βούλας – Βου­λιαγ­μέ­νης η κατά­σταση παρου­σιά­ζε­ται ικα­νο­ποι­η­τική. Στο Μικρό Καβούρι έχει τοπο­θε­τη­θεί προ­λη­πτικά απορ­ρο­φη­τικό φράγμα. Στην περιοχή της Βου­λιαγ­μέ­νης δεν παρα­τη­ρεί­ται θαλάσ­σια ρύπανση.

Στη θαλάσ­σια περιοχή Λαγο­νη­σίου δεν παρου­σιά­ζε­ται θαλάσ­σια ρύπανση.

Όλα τα αντιρ­ρυ­πα­ντικά και τα περι­πο­λικά σκάφη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. συνε­χί­ζουν να πραγ­μα­το­ποιούν εργα­σίες αντιρ­ρύ­παν­σης.

Πρέπει να σημειω­θεί ότι τα μέσα που επι­χει­ρούν είναι έξι (06) αντιρ­ρυ­πα­ντικά σκάφη του Λ.Σ, δύο (02) περι­πο­λικά σκάφη Λ.Σ- ΕΛ.ΑΚΤ., έξι (06) ιδιω­τικά αντιρ­ρυ­πα­ντικά, συμπε­ρι­λαμ­βα­νο­μέ­νου και του σκάφους “ΑΚΤΕΑ” της EMSA και λοιπά σκάφη της ανα­δό­χου εται­ρείας τα οποία εκτε­λούν εργα­σίες ανά­πτυ­ξης, ευθέ­τη­σης πλωτών φραγ­μά­των και περι­συλ­λο­γής, ενώ εργά­ζο­νται εξει­δι­κευ­μένα συνερ­γεία της ανα­δό­χου εται­ρείας με συνο­λικά δια­κό­σια ογδόντα εννέα (289) άτομα.

Τέλος, σήμερα το πρωί ξανάρ­χισε η άντληση του φορτίου από το βυθι­σμένο “ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ”. Η άντληση πραγ­μα­το­ποιεί­ται από το Δ/Ξ “ΣΥΡΟΣ” Ν.Π. 10292 , το οποίο μέχρι στιγμής έχει αντλή­σει 50 κυβικά μέτρα (50m3)».

Πηγή: Τα Νέα, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου 2 σχόλια

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.