ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σύμη: Φουσκωτό προσέκρουσε με μεγάλη ταχύτητα σε σημαδούρα του ΠΝ-Σοβαρά τραυματισμένος ο χειριστής στο ΓΝΡ

news room 2 λεπτά ανάγνωση
899

Σοβαρό ατύχημα συνέβη την νύχτα του Σαβ­βά­του στην Σύμη, όπου φου­σκωτό Ιταλού επι­χει­ρη­μα­τία προ­σέ­κρουσε με μεγάλη ταχύ­τητα πάνω σε σημα­δούρα του Πολε­μι­κού Ναυ­τι­κού.

Μάλιστα, τραυ­μα­τί­στηκε σοβαρά ο χει­ρι­στής του σκάφους μετα­φέρ­θηκε στη Ρόδο.

Ο Δήμαρ­χος Σύμης Λευ­τέ­ρης Παπα­κα­λο­δού­κας καταγ­γέλ­λει στο iefimerida.gr ότι αυτή η σημα­δούρα τοπο­θε­τή­θηκε στο σημείο χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του Δήμου, δεν έχει χρη­σι­μο­ποι­η­θεί ποτέ από κανέναν και είναι εξαι­ρε­τικά επι­κίν­δυνη καθώς μία μικρή λάμπα που έχουν τοπο­θε­τή­σει οι υπεύ­θυ­νοι τις περισ­σό­τε­ρες ώρες δεν λει­τουρ­γεί.

«Χθες ένα μεγάλο γιοτ 60 μέτρων που ανήκει σε Ιταλό επι­χει­ρη­μα­τία αγκυ­ρο­βό­λησε στον Νημπου­ριό ένα λιμάνι στο οποίο δένουν 1000 με 1500 σκάφη το χρόνο. Ο ιδιο­κτή­της με άλλα μέλη της παρέας του επι­βι­βά­στη­καν στο βοη­θη­τικό φου­σκωτό για να μετα­φερ­θούν στο κεντρικό λιμάνι της Σύμης. Όταν ένα μέλος του πλη­ρώ­μα­τος επέ­στρεφε στο γιότ με μεγάλη ταχύ­τητα, γύρω στα 25 μίλια, δεν είδε τη σημα­δούρα, καρ­φώ­θηκε επάνω της και στη συνέ­χεια το σκάφος εκτός ελέγχου ακο­λου­θώ­ντας τρελή πορεία έπεσε στα βράχια. Σε πολύ κοντινή από­σταση από ανθρώ­πους και άλλα σκάφη που ήταν δεμένα στο λιμάνι. Ο οδηγός τραυ­μα­τί­στηκε σοβαρά κατά την πρό­σκρουση στη σημα­δούρα έπεσε στη θάλασσα και τον περι­συ­νέ­λεξε κάτοι­κος της περιο­χής με τζετ σκι. Από εκεί μετα­φέρ­θηκε στο λιμάνι και στη συνέ­χεια με πλωτό του λιμε­νι­κού στη Ρόδο όπου και νοση­λεύ­ε­ται εκτός κιν­δύ­νου.

Ο Δήμαρ­χος της Σύμης ζητά τη μετα­φορά της σημα­δού­ρας σε σημείο όπου δεν θα δημιουρ­γεί προ­βλή­ματα στα υπό­λοιπα σκάφη.

«Εμείς ζητάμε να στα­μα­τή­σει η ανευ­θυ­νό­τητα. Αυτή η σημα­δούρα μπήκε εδώ και δύο χρόνια για να δένουν τα σκάφη του πολε­μι­κού ναυ­τι­κού. Μπήκε στο κέντρο της Μαρίνας του Νημπου­ριού χωρίς να μας ρωτήσει κανείς. Παρα­πο­νε­θή­καμε ως δήμος ότι είναι επι­κίν­δυνο για τα κότερα αλλά και τα υπό­λοιπα σκάφη καθώς δεν είναι εύκολα οράτή. Ο στρατός τοπο­θέ­τησε μία λάμπα με φωτο­βολ­ταϊκά στοι­χεία η οποία όμως λει­τουρ­γεί μόνο δύο ώρες κατά τη διάρ­κεια της νύχτας. Ζητάμε άμεσα την απο­μά­κρυνση της σημα­δού­ρας και την τοπο­θέ­τηση της σε νέο σημείο ώστε να μην δημιουρ­γη­θούν και άλλα ατυ­χή­ματα στο μέλλον. Χθες από τύχη δεν θρη­νή­σαμε θύματα» συμπλή­ρωσε.

iefimerida.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.