ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γκάμπριελ: Η κρίση στο Κατάρ μπορεί να οδηγήσει σε πόλεμο

news room 1 λεπτό ανάγνωση
καταρ

Η δια­μά­χη ανά­με­σα στο Κατάρ και σε άλλα αρα­βι­κά κράτη μπο­ρεί να οδη­γή­σει σε πό­λε­μο, δή­λω­σε Γερ­μα­νός υπουρ­γός Εξω­τε­ρι­κών Ζί­γκ­μαρ Γκά­μπριελ, εκ­φρά­ζο­ντας πα­ράλ­λη­λα την άποψη ότι υπάρ­χει ευ­και­ρία για την απο­κλι­μά­κω­ση της έντα­σης.

«Υπάρ­χει κίν­δυ­νος αυτή η δια­μά­χη να οδη­γή­σει σε πό­λε­μο», δή­λω­σε ο Γκά­μπριελ στην εφη­με­ρί­δα Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, κά­νο­ντας λόγο για «δρα­μα­τι­κή» οξύ­τη­τα στις σχέ­σεις με­τα­ξύ συμ­μα­χι­κών και γει­το­νι­κών χωρών στον Περ­σι­κό Κόλπο.

Ο Γερ­μα­νός ΥΠΕΞ τό­νι­σε ακόμη πως οι προ­σω­πι­κές συ­νο­μι­λί­ες του αυτή την εβδο­μά­δα με τους ομο­λό­γους του της Σα­ου­δι­κής Αρα­βί­ας, του Κατάρ και της Τουρ­κί­ας, και τα τη­λε­φω­νή­μα­τα που είχε με τους υπουρ­γούς Εξω­τε­ρι­κών του Ιράν και του Κου­βέιτ επι­βε­βαί­ω­σαν τις ανη­συ­χί­ες του.

«Μετά τις συ­νο­μι­λί­ες που είχα αυτή την εβδο­μά­δα, γνω­ρί­ζω πόσο σο­βα­ρή είναι η κα­τά­στα­ση, αλλά πι­στεύω πως υπάρ­χουν επί­σης καλές ευ­και­ρί­ες για να ση­μειω­θεί πρό­ο­δος», υπο­στή­ρι­ξε.

Κα­θη­με­ρι­νή

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.