Ειδήσεις

4 χρόνια φυλάκιση για καλλιέργεια χασισόδεντρων

Σε ποινή φυλάκισης 4 ετών και σε χρηματική ποινή ύψους 10.000 ευρώ, με ανασταλτικό ως προς την έφεση αποτέλεσμα υπό τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του μια φορά κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του, καταδικάστηκε χθες από το Μονομελές Εφετείο Δωδεκανήσου ο 65χρονος υπήκοος Βουλγαρίας C. P. αγνώστου πατρός.
Ο 65χρονος που δήλωσε στους αστυνομικούς στοιχεία ταυτότητας Β. Α. του Μ., 58 ετών, είχε  αναπτύξει καλλιέργεια φυτών κάνναβης αποτελούμενη από 31 δενδρύλλια.  Τα δενδρύλλια εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν μαζί με ποσότητα κάνναβης 260 γραμμαρίων και μια ζυγαριά ακριβείας.
Πιο συγκεκριμένα κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών των αστυνομικών, συνελήφθη την 19.00 ώρα της 21ης Ιουνίου 2016 σε αγροτεμάχιο στην κοινότητα Θεολόγου ο 65χρονος, την ώρα που μετέβη στο σημείο για να περιποιηθεί φυτεία 31 δενδρυλλίων κάνναβης ύψους από 0,30 έως 1,60 μέτρα.
Ο κατηγορούμενος παρέδωσε στους αστυνομικούς 8 αυτοσχέδιες πλαστικές συσκευασίες με κάνναβη συνολικού μικτού βάρους 258,5 γραμμαρίων τις οποίες είχε αποκρύψει επιμελώς στην αυλή της οικίας του.
Επίσης κατασχέθηκαν 6 μπιτόνια νερού και 2 πλαστικοί κουβάδες, που χρησιμοποιούσε στην καλλιέργεια των δενδρυλλίων κάνναβης.
Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης καθαρού βάρους 0,7 γραμμαρίων, μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και ένα κινητό τηλέφωνο.
Απολογούμενος χθες υποστήριξε ότι είναι χρήστης ναρκωτικών και προόριζε την  κάνναβη για ιδίαν χρήση.
Ως συνήγορος υπεράσπισής του παρέστη η δικηγόρος κ. Βέρα Χατζημάρτη.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου