Ρεπορτάζ

Καταδικάστηκε για συνέργεια σε διακίνηση ναρκωτικών – Ζήτησε μόνος του να δικαστεί

Σε ποινή φυλάκισης 2 ετών με 3ετή αναστολή για απλή συνέργεια σε διακίνηση ναρκωτικών καταδικάστηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου ο 31χρονος Αλβανός P. J. του D., που φυγοδικούσε και ζήτησε μόνος του να δικαστεί.
Για την ίδια υπόθεση είχε επιβληθεί τον Μάρτιο του 2010 ποινή φυλάκισης 5 ετών και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ με ανασταλτικό ως προς την έφεση αποτέλεσμα στην Ι. Ο. του Θ. 25 ετών, υπήκοο Καζακστάν, κάτοικο Πειραιά που κρίθηκε ένοχη για διακίνηση ναρκωτικών με τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της ειλικρινούς μεταμέλειας και αθώος ο συγκατηγορούμενος της B. F. του A. 32 ετών.
Οι τελευταίοι συνελήφθησαν την 1η Ιουλίου 2009 το μεσημέρι από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου στον λιμένα της Ακαντιάς.
Η 25χρονη κατελήφθη από τους αστυνομικούς στον λιμένα της Ακαντιάς, αμέσως μετά την αποβίβασή της από το πλοίο της γραμμής Blue Star, να κατέχει σε τσάντα φορητού υπολογιστή τρεις αυτοσχέδιες πλαστικές συσκευασίες με κοκαΐνη, συνολικού μικτού βάρους 304 γραμμαρίων περίπου.
Προσήχθη στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών, όπου από το κινητό της τηλέφωνο ήρθε σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον 31χρονο, με τον οποίο συζούσε στον Πειραιά Αττικής στην περιοχή Αγίου Ιωάννου Ρέντη.
Ο τελευταίος φέρεται να της είχε ζητήσει να μεταβεί με δημόσιας χρήσης αυτοκίνητο (ταξί) σε συγκεκριμένο σημείο στην περιοχή Ασγούρου, κρατώντας στα χέρια της την τσάντα με τα ναρκωτικά, ενώ εκεί θα την περίμενε γνωστό της άτομο με κόκκινο αυτοκίνητο για την συναλλαγή. Με την διακριτική συνοδεία των αστυνομικών η κατηγορούμενη επιβιβάστηκε σε ταξί και μετέβη στο συμφωνηθέν σημείο.
Στο σημείο προσήλθε ο 32χρονος με το αυτοκίνητό και μόλις είδε την κατηγορούμενη την κάλεσε να μπει σε αυτό για να του παραδώσει τα ναρκωτικά. Εκείνη τη στιγμή επενέβησαν οι ενεδρεύοντες αστυνομικοί και τους συνέλαβαν.
Η πρώτη υποστήριξε ότι τα ναρκωτικά της τα παρέδωσε την 30η Ιουνίου 2009 άτομο αλβανικής κατοχής στην περιοχή του Factory στην οδό Πειραιώς. Συγκεκριμένα το άτομο αυτό ήρθε στο προαναφερόμενο σημείο, όπου είχε μεταβεί μαζί με τον άντρα της και της παρέδωσε τα ναρκωτικά τα οποία και έβαλε σε μια κόκκινη σακούλα. Στη συνέχεια ο άντρας της την πήγε στο λιμάνι του Πειραιά, έκοψε εισιτήριο και μπήκε στο Blue Star για να έρθει στη Ρόδο. Για τη μεταφορά αυτή θα ελάμβανε ως αμοιβή το ποσό των 1.000 ευρώ.
Ομολόγησε εξάλλου ότι έχει κάνει άλλη μια μεταφορά 100 γραμμαρίων κοκαΐνης περί τα τέλη Ιανουαρίου 2009 και ότι ο άντρας της έχει κάνει γύρω στις 20 μεταφορές ποσοτήτων κοκαΐνης προς την Κρήτη.
Ο δεύτερος κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι μίλησε με έναν Αλβανό ονόματι Αχιλλέα στο κινητό του και του είπε να περιμένει στο βενζινάδικο της περιοχής Ασγούρου, μια κοπέλα προκειμένου να την μεταφέρει σε κάποιο σημείο. Σε ερώτηση εάν έχει παραλάβει στο παρελθόν από την συγκατηγορούμενη του κοκαΐνη, απάντησε ότι δεν ξέρει τίποτα.
Ακολούθησε επιχείρηση από αστυνομικούς της ΓΑΔΑ στην Αθήνα. Οι αστυνομικοί της ΓΑΔΑ έκαναν συγεκριμένα έφοδο με σκοπό να βρουν ναρκωτικά στο διαμέρισμα του 30χρονου Αλβανού στη Νέα Σμύρνη ονόματι “Αχιλλέα”, για να βρεθούν ξαφνικά μπροστά σε ένα καλά κρυμμένο βαρύ οπλοστάσιο. Συγκεκριμένα βρήκαν δύο αυτόματα, το ένα Καλάσνικοφ και το άλλο ΜΡ5, ένα περίστροφο Ruger, πενήντα σφαίρες των 7,62 mm, 258 σφαίρες των 9 mm, 182 σφαίρες των 38 mm, εκατό σφαίρες των 7,65 mm, εννιά ράβδους εκρηκτικής ύλης βάρους περίπου πέντε κιλών και ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο.
Στην κατοχή του βρέθηκαν 6.320 ευρώ τα οποία δεν έχει ξεκαθαριστεί εάν προέρχονται από το εμπόριο όπλων και εκρηκτικών ή των ναρκωτικών.
Ως συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου παρέστη ο δικηγόρος κ. Χρ. Μαυρομμάτης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου