ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εμπαιγμός της Ροδιακής Κοινωνίας από τη Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ Νότιας Δωδεκανήσου με αφορμή το μεταναστευτικό

news room 2 λεπτά ανάγνωση
Νέα Δημοκρατία

Με έκπληξη δια­πι­στώ­σαμε πως σε ανα­κοί­νωση της Νομαρ­χια­κής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Δωδε­κα­νή­σου υπό τον τίτλο «Ποιοι εξε­λέ­γη­σαν στη νέα Νομαρ­χιακή Επι­τροπή Νότιας Δωδε­κα­νή­σου του ΣΥΡΙΖΑ» υπο­κρύ­πτο­νταν ανή­κου­στες θέσεις για το μετα­να­στευ­τικό ζήτημα.

Συγκε­κρι­μένα, ανα­φε­ρό­μα­στε στο ομόφωνο ψήφισμα(!) με το οποίο καταγ­γέλ­λουν «ότι η δομή που λει­τουρ­γεί στη θέση ‘’Σφαγεία Ρόδου’’ υπό την αιγίδα του Δήμου Ρόδου, δεν περι­ποιεί τιμή για την Δωδε­κά­νησο».

Οι εκπρό­σω­ποι του ΣΥΡΙΖΑ προ­τεί­νουν το κλεί­σιμο του άτυπου κέντρου στα «Σφαγεία» το οποίο παρου­σιά­ζουν ως κατά­ντια για το νησί της Ρόδου, ενώ έχει δια­κι­νή­σει αθόρυβα περί τα 10.000 άτομα την τελευ­ταία διετία. Ταυ­τό­χρονα, δεν προ­τεί­νουν εναλ­λα­κτική τοπο­θε­σία για την μετε­γκα­τά­σταση των μετα­να­στών, παρά μόνο υπο­στη­ρί­ζουν πως πρέπει να δημιουρ­γη­θεί HOT SPOΤ αλλά και μόνιμες δομές φιλο­ξε­νίας, ήτοι να χρη­σι­μο­ποι­η­θούν ξενο­δο­χεία, πανσιόν και σπίτια, με στόχο τη δήθεν ομαλή ένταξη των προ­σφύ­γων στην κοι­νω­νία της πόλης μας και του νησιού μας !

Αυτό που δυστυ­χώς αγνοούν οι εκπρό­σω­ποι του ΣΥΡΙΖΑ είναι πως τα επο­νο­μα­ζό­μενα κατ΄ αυτούς «προ­σω­ρινά κέντρα φιλο­ξε­νίας» στην ουσία είναι κέντρα κατα­γρα­φής (HOTSPOT) και σύμφωνα με τις διε­θνείς συμ­βά­σεις που έχει συνάψει η χώρα μας,  δεν δύνα­νται να χρη­σι­μο­ποι­η­θούν για την φιλο­ξε­νία των μετα­να­στών παρά μόνο για την ταυ­το­ποί­ηση τους.

Βάσει των ως άνω, ήδη λει­τουρ­γούν πέντε (5) κέντρα κατα­γρα­φής, εκ των οποίων τα δύο εδρεύ­ουν στο νομό μας (Κως, Λέρος).  Στο ένα εξ αυτών και συγκε­κρι­μένα της Κω, υπο­λο­γί­ζε­ται ότι οι παρά­νο­μοι μετα­νά­στες ανέρ­χο­νται στο 70 % επί του συνόλου. Ενώ λοιπόν, θα έπρεπε να επι­τα­χύ­νουν τις δια­δι­κα­σίες επα­να­προ­ώ­θη­σης των μετα­να­στών,  αντι­θέ­τως σχε­διά­ζουν προ­γράμ­ματα μόνιμης εγκα­τά­στα­σης  τους  και στη Ρόδο.

Να θυμί­σουμε πως πρό­σφατα η παρούσα κυβέρ­νηση απο­φά­σισε την ανα­στολή της αύξησης του Φ.Π.Α. στα νησιά που έχουν επω­μι­σθεί τον κύριο όγκο των προ­σφυ­γι­κών ροών, εξαι­ρώ­ντας τη Ρόδο και την Κάρπαθο.  Επι­χει­ρούν τώρα με «ομό­φω­νες» απο­φά­σεις, να ανοί­ξουν την «κερ­κό­πορτα» για μόνιμη εγκα­τά­σταση των μετα­να­στών στο νησί μας.  Κοινώς, μεθο­δεύ­ουν εντέ­χνως, διπλό πλήγμα τόσο στην οικο­νο­μία όσο και στην κοι­νω­νική συνοχή σε ένα νησί μεί­ζο­νος σημα­σίας.

Καλούμε τους φορείς της περιο­χής  και τους πολίτες της Ρόδου, να τοπο­θε­τη­θούν  στις  απα­ρά­δε­κτες αυτές προ­τά­σεις της Νομαρ­χια­κής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Δωδε­κα­νή­σου.

Εφόσον λει­τουρ­γεί, έστω και άτυπα, η υφι­στά­μενη δομή στη θέση «Σφαγεία» υπό την αιγίδα του Δήμου, είναι παρά­λογο να απο­σκο­πούν κάποιοι στη δημιουρ­γία οργα­νω­μέ­νου HOT SPOT και εκτε­τα­μέ­νων δομών φιλο­ξε­νίας, ενώ θα μπο­ρού­σαν να επι­διώ­ξουν του­λά­χι­στον την βελ­τί­ωση των συν­θη­κών δια­βί­ω­σης στον υπάρ­χο­ντα χώρο.

Ας θυμί­σουμε στους εκπρο­σώ­πους του ΣΥΡΙΖΑ ότι προς το παρόν κυβερ­νούν και δεν είναι αντι­πο­λί­τευση.

Λογι­κευ­τείτε ή παραι­τη­θείτε !

 

ΔΗΜ.Τ.Ο  Ρόδου

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.