ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Κατέθεσε υπόμνημα εξηγήσεων για τον θάνατο του Φινλανδού ο ιδιοκτήτης της βιοτεχνίας “ΔΟΥΚΕΡΗ”

Δαμιανός Αθανασίου 3 λεπτά ανάγνωση
ΑΣΒΕΣΤΗΣ ΦΙΝΛΑΝΔΟΣ

Eνώπιον αξιω­μα­τι­κού του ΑΤ Ρόδου κατέ­θεσε χθες υπό­μνημα εξη­γή­σεων ο νόμιμος εκπρό­σω­πος της βιο­τε­χνίας παρα­γω­γής ασβέστη «Δουκέρη», που βρέθηκε ανέλ­πι­στα απο­λο­γού­με­νος, ως ύποπτος για την τέλεση του αδι­κή­μα­τος της ανθρω­πο­κτο­νίας από αμέλεια, του 39χρονου Φιν­λαν­δού του­ρί­στα Juha – Johannes Wilkman του Jari, που βρέθηκε νεκρός σε λάκκο παρα­σκευής ασβέστη, το πρωί της 29ης Σεπτεμ­βρίου 2016.

Eξεταζόμενος κατέ­θεσε ότι η εται­ρεία λει­τουρ­γεί από το έτος 1979 χωρίς να έχει συμβεί ποτέ κάποιο ατύχημα, που να οφεί­λε­ται στους κανόνες ασφα­λείας, που τηρού­νται με σοβα­ρό­τητα και προσοχή.

Η συνο­λική επι­φά­νεια του εργο­στα­σίου είναι 9 στρέμ­ματα, ενώ το σημείο που βρέθηκε το πτώμα είναι απο­μα­κρυ­σμένο από τον κεντρικό δρόμο και η πρό­σβαση του σ’ αυτό δεν είναι ελεύ­θερη αλλά υπάρ­χουν πόρτες κλει­στές και περί­φραξη περι­με­τρικά αλλά και πυκνή δεντρο­στοι­χία.

Υπάρχει εξάλλου και σκύλος φύλακας, ενώ για να μεταβεί κανείς στο σημείο που έγινε το ατύχημα θα πρέπει να δια­σχί­σει ένα χωμά­τινο μονο­πάτι και να περάσει από 7 ορθο­γώ­νιους λάκκους μήκους 9 μέτρων, πλάτους 4 μέτρων και ύψους 3 μέτρων περίπου.

Τόνισε επίσης ότι υπάλ­λη­λος της επι­χεί­ρη­σης την 30η Σεπτεμ­βρίου 2016 και ώρα 08.00 καθώς επι­θε­ω­ρούσε τους ασβε­στό­λακ­κους ανα­κά­λυψε γυμνό το άψυχο σώμα του του­ρί­στα να βρί­σκε­ται σε ύπτια θέση σε μπροστά δεξιά γωνία, ενώ τα ρούχα και υπο­δή­ματα του στην αντί­θετη δια­γώ­νια γωνία του λάκκου.

Επε­σή­μανε ακόμη ότι κάθε ένας από τους λάκκους έχει τοιχίο ύψους 50 cm περίπου και ότι στο σημείο αυτό κινεί­ται μόνο φορ­τω­τικό μηχά­νημα ασβέστη.

Πρό­σθεσε επι­πλέον ότι η ανεύ­ρεση του πτώ­μα­τος έχει προ­κα­λέ­σει στα στελέχη της εται­ρείας σοκ και θλίψη, γεγονός που δεν έχουν ξεπε­ρά­σει μέχρι σήμερα.

Τόνισε ότι δεν θα μπο­ρούσε ποτέ κανείς να προ­βλέ­ψει την πιθανή αλλο­πρό­σαλλη και ανε­ξή­γητη συμπε­ρι­φορά του θανό­ντος και την επιμονή του να εισέλ­θει στο οικό­πεδο της επι­χεί­ρη­σης, παρα­βλέ­πο­ντας τις απα­γο­ρεύ­σεις και την διπλή περί­φραξη.

Θυμί­ζουμε ότι ο 39χρονος του­ρί­στας, που ταξί­δεψε μόνος του στη Ρόδο, μετέβη την 11.40 ώρα της 26ης Σεπτεμ­βρίου 2016 στον κρατικό αερο­λι­μένα Ρόδου «Δια­γό­ρας» με σκοπό να επι­στρέ­ψει στην Φιν­λαν­δία, αλλά προ­κά­λεσε επει­σό­διο, ευρι­σκό­με­νος σε κατά­σταση μέθης.

Δεν του επε­τράπη να ταξι­δέ­ψει και μετα­φέρ­θηκε στο Γενικό Νοσο­κο­μείο Ρόδου.

Αφού του παρα­σχέ­θηκε βοήθεια και αφού ανέ­καμψε, έφυγε από το νοσο­κο­μείο, ενώ μέχρι και το πρωί της 29ης Σεπτεμ­βρίου 2016 δεν είχε δηλωθεί εξα­φά­νισή του.

Περί ώραν 07.30 το πρωί της συγκε­κρι­μέ­νης ημέρας, 50χρονος υπάλ­λη­λος της βιο­τε­χνίας, μετέβη στους λάκκους παρα­σκευής ασβέστη και αντί­κρισε σε έναν εξ’ αυτών βάθους 3-4 μέτρων περίπου, το σώμα ενός άνδρα καλυμ­μένο με ασβέστη. Ο λάκκος ήταν ανε­νερ­γός (δεν έκαιγε ο ασβέ­στης) η δε ποσό­τητα που υπήρχε είχε ύψος 30 πόντων περίπου.

Αρχικώς νόμιζε ότι επρό­κειτο για κούκλα για να δια­πι­στώ­σει λίγα λεπτά αργό­τερα ότι επρό­κειτο για άνθρωπο, τα χαρα­κτη­ρι­στικά του οποίου και το σώμα του ήταν δυσ­διά­κριτα.

Οι πρώτες ενδεί­ξεις συνη­γο­ρού­σαν ότι επρό­κειτο για εγκλη­μα­τική ενέρ­γεια καθώς η καυ­στι­κό­τητα του ασβέστη είναι μέθοδος που χρη­σι­μο­ποιεί η μαφία για να εξα­φα­νί­σει στοι­χεία DΝΑ και απο­τυ­πω­μά­των από το σώμα νεκρών.

Από τη νεκρο­ψία νεκρο­τομή που διε­νερ­γή­θηκε και την αυτοψία του ιατρο­δι­κα­στή οι πρώτες ενδεί­ξεις οδηγούν στο συμπέ­ρα­σμα ότι πρό­κει­ται για ατύχημα.

Κάτω από αδιευ­κρί­νι­στες ακόμη συν­θή­κες ο Φιν­λαν­δός βρέθηκε στο απόμερο σημείο δια­σχί­ζο­ντας παρά­δρομο της επαρ­χια­κής οδού Ρόδου – Καλ­λι­θέας και μπροστά από τον λάκκο και έπεσε σε αυτόν.

Το έδαφος στον πάτο του λάκκου είναι από τσι­μέ­ντο και από την ιατρο­δι­κα­στική εξέταση προ­έ­κυψε ότι δεν φέρει εμφανή τραύ­ματα από πτώση.

Πιθα­νο­λο­γεί­ται έτσι ότι υπέστη σοκ από την πτώση και πολύ πιθα­νό­τατα έχοντας κατα­να­λώ­σει εκ νέου αλκοόλ σε συν­δυα­σμό με εγκαύ­ματα που υπέστη από την επαφή με τον ασβέστη, υπέκυψε.

Την υπόθεση χει­ρί­ζε­ται ο δικη­γό­ρος κ. Γ. Κυπραίος.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.