ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση για την επιστολή Τσακαλώτου-“Να την δούμε”

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Τσακαλώτος
Μέγεθος γραμμάτων

Νέα Δη­μο­κρα­τία, ΠΑΣΟΚ και Πο­τά­μι ζη­τούν από την κυ­βέρ­νη­ση να δώσει στη δη­μο­σιό­τη­τα την επι­στο­λή του υπουρ­γού Οι­κο­νο­μι­κών, Ευ­κλεί­δη Τσα­κα­λώ­του, η οποία οδή­γη­σε στην επα­νέ­ναρ­ξη των συ­ζη­τή­σε­ων για τα βρα­χυ­πρό­θε­σμα μέτρα ελά­φρυν­σης του ελ­λη­νι­κού χρέ­ους.

Νέα Δη­μο­κρα­τία: Η κυ­βέρ­νη­ση πα­νη­γυ­ρί­ζει για τα αυ­το­νό­η­τα

Για έναν πρω­θυ­πουρ­γό και για “μια στενή παρέα του”, που το μόνο που τους εν­δια­φέ­ρει είναι να συ­ντη­ρή­σουν την ολο­έ­να και συρ­ρι­κνού­με­νη εκλο­γι­κή πε­λα­τεία τους κά­νουν λόγο πηγές της Νέας Δη­μο­κρα­τί­ας.

“Αφού βά­φτι­σε το επί­δο­μα “13η σύ­ντα­ξη στο εσω­τε­ρι­κό” και “εφά­παξ βο­ή­θη­μα” στο εξω­τε­ρι­κό, αφού ανα­γκά­στη­κε να στεί­λει “επι­στο­λή συμ­μόρ­φω­σης”, η κυ­βέρ­νη­ση πα­νη­γυ­ρί­ζει σή­με­ρα για το αυ­το­νό­η­το: Ότι ξε­κι­νά­ει μια συ­ζή­τη­ση για ένα θέμα που θα έπρε­πε να έχει ήδη κλεί­σει με επω­φε­λής όρους για τη χώρα. 

Είναι σαφές ότι τον κ. Τσί­πρα και τη στενή παρέα του δεν τους εν­δια­φέ­ρει η χώρα και οι πο­λί­τες της, αλλά το πώς θα συ­νε­χί­σουν την προ­πα­γάν­δα τους για να συ­ντη­ρή­σουν την ολο­έ­να συρ­ρι­κνού­με­νη εκλο­γι­κή τους πε­λα­τεία. 

Στο δρόμο του δι­χα­σμού θα πο­ρευ­τούν μόνοι τους”, τό­νι­σαν χα­ρα­κτη­ρι­στι­κά πηγές της αξιω­μα­τι­κής αντι­πο­λί­τευ­σης. 

Α. Γε­ωρ­γιά­δης: Να δούμε τι λέει η επι­στο­λή

Να γνω­στο­ποι­η­θεί το πε­ριε­χό­με­νο της επι­στο­λής του ΥΠΟΙΚ, Ευ­κλεί­δη Τσα­κα­λώ­του, με την οποία “ξε­πα­γώ­νει” η δια­δι­κα­σία των με­σο­πρό­θε­σμων μέ­τρων ελά­φρυν­σης του ελ­λη­νι­κού χρέ­ους, ζή­τη­σε ο Άδω­νις Γε­ωρ­γιά­δης.

Ο αντι­πρό­ε­δρος της Νέας Δη­μο­κρα­τί­ας με μή­νυ­μα στον λο­γα­ρια­σμό του στο twitter ανα­φέ­ρει: “Δεν μας δί­νουν και εμάς να δια­βά­σου­με αυτή την επι­στο­λή Τσα­κα­λώ­του στον ESM να δούμε τι λέει;”.

ΠΑΣΟΚ: Ελ­πί­ζου­με να μην πρό­κει­ται για μια πράξη ντρο­πής

Ως θε­τι­κή εξέ­λι­ξη έκρι­νε το ΠΑΣΟΚ την επα­νέ­ναρ­ξη των δια­δι­κα­σιών για τα βρα­χυ­πρό­θε­σμα μέτρα για το χρέος, μετά τους “ψευ­το­πα­λι­κα­ρι­σμούς” του Αλέξη Τσί­πρα. Όμως η Χα­ρι­λά­ου Τρι­κού­πη καλεί την κυ­βέρ­νη­ση να ενη­με­ρώ­σει τον λαό για τις δε­σμεύ­σεις που έλαβε και εκ­φρά­ζει την ελ­πί­δα η επι­στο­λή Τσα­κα­λώ­του να μην απο­τε­λεί μια ακόμη πράξη ντρο­πής για την Ελ­λά­δα.

Ανα­λυ­τι­κά η ανα­κοί­νω­ση του ΠΑΣΟΚ ανα­φέ­ρει τα εξής:

Μετά την απώ­λεια πο­λύ­τι­μου για την οι­κο­νο­μία μας χρό­νου, λόγω των ψευ­το­πα­λι­κα­ρι­σμών του κ. Τσί­πρα, είναι θε­τι­κό ότι ξα­ναρ­χί­ζουν οι δια­δι­κα­σί­ες για την εφαρ­μο­γή των βρα­χυ­πρό­θε­σμων μέ­τρων για το χρέος. Η Κυ­βέρ­νη­ση οφεί­λει όμως να ενη­με­ρώ­σει άμεσα τον ελ­λη­νι­κό λαό για τις δε­σμεύ­σεις που ανέ­λα­βε. Σε αυτά τα θέ­μα­τα δεν υπάρ­χει μυ­στι­κή δι­πλω­μα­τία. Ελ­πί­ζου­με η επι­στο­λή του Υπουρ­γεί­ου Οι­κο­νο­μι­κών να μην είναι μια ακόμη πράξη ντρο­πής για την Ελ­λά­δα.

Πο­τά­μι: Να ξέ­ρου­με τι γρά­φει στην επι­στο­λή με­τα­νοί­ας

Καλό θα ήταν να ξέ­ρου­με και τι γρά­φει στην επι­στο­λή με­τα­νοί­ας και τι δε­σμεύ­σεις ανέ­λα­βε η κυ­βέρ­νη­ση, ανα­φέ­ρει η ανα­κοί­νω­ση του Πο­τα­μιού, για την επι­στο­λή Τσα­κα­λώ­του προς τον ESM:

Η επι­στο­λή του κ. Τσα­κα­λώ­του, που πή­γαι­νε κι ερ­χό­ταν για μέρες, ανα­κοι­νώ­θη­κε πα­ρα­μο­νή Χρι­στου­γέν­νων από τον κ. Ντάι­σελ­μπλουμ, ότι ελή­φθη. Είναι θε­τι­κό ότι θα ξα­ναρ­χί­σουν οι συ­ζη­τή­σεις για τα βρα­χυ­πρό­θε­σμα μέτρα για το χρέος. Πριν η κυ­βέρ­νη­ση όμως σπεύ­σει να πα­νη­γυ­ρί­σει καλό θα ήταν να ξέ­ρου­με και τι γρά­φει στην επι­στο­λή με­τα­νοί­ας και τι δε­σμεύ­σεις ανέ­λα­βε. Γιατί έχου­με συ­νη­θί­σει πλέον ότι οι δια­πραγ­μα­τεύ­σεις της συ­νο­δεύ­ο­νται πάντα από βαρύ λο­γα­ρια­σμό για τους Έλ­λη­νες.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.