ΕΙΔΗΣΕΙΣ

“Στην Κω υπάρχουν Έλληνες πολίτες, που τους έχουν γραμμένους στα παλαιότερα των υποδημάτων τους”

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Κυρίτσης
Μέγεθος γραμμάτων

Από το Γρα­φείο Τύπου του Δήμου Κω, εκ­δό­θη­κε η ακό­λου­θη ανα­κοί­νω­ση:

‘’Η δη­μιουρ­γία εν κρυ­πτώ Κέ­ντρου Κρά­τη­σης Με­τα­να­στών στην Κω, εντός του hotspot, αφαί­ρε­σε και τα τε­λευ­ταία προ­σχή­μα­τα για κά­ποιους.

Συ­νυ­πεύ­θυ­νοι μαζί με την κυ­βέρ­νη­ση σε αυτή την εξέ­λι­ξη είναι και οι σύγ­χρο­νοι αλλά ελά­χι­στοι το­πι­κοί ‘’εφιάλ­τες’’, που είναι πλέον δα­κτυ­λο­δει­κτού­με­νοι για το ρόλο που έπαι­ξαν .

Ο Υπουρ­γός κ.Τό­σκας, στη χθε­σι­νή συ­νέ­ντευ­ξη τύπου, μί­λη­σε υπο­τι­μη­τι­κά και απα­ξιω­τι­κά για την αυ­το­διοί­κη­ση και για το ‘’Κρά­τος της Κω’’ και το ‘’Κρά­τος της Χίου’’.

Να του πούμε ότι ο Δήμος Κω και οι πο­λί­τες του νη­σιού έχουν μάθει να σέ­βο­νται και να τι­μούν το Κρά­τος και την Ελ­λη­νι­κή Δη­μο­κρα­τία.

Να του πούμε ότι στην Κω υπάρ­χουν Έλ­λη­νες πο­λί­τες, που ο ίδιος μαζί με τον κ.Μου­ζά­λα, τους έχουν γραμ­μέ­νους στα πα­λαιό­τε­ρα των υπο­δη­μά­των τους.

Έλ­λη­νες πο­λί­τες που αι­σθά­νο­νται ότι η κυ­βέρ­νη­ση έχει συ­νά­ψει μυ­στι­κές συμ­φω­νί­ες και έχει ανα­λά­βει απα­ρά­δε­κτες δε­σμεύ­σεις, ερή­μην τους αλλά και ερή­μην της Βου­λής, για να με­τα­τρέ­ψει το νησί τους σε απο­θή­κη αν­θρώ­πων.

Έλ­λη­νες πο­λί­τες που χτυ­πή­θη­καν από τα ΜΑΤ του κ.Τόσκα, όταν αντέ­δρα­σαν στη δη­μιουρ­γία hotspot στον τρίτο κο­ρυ­φαίο του­ρι­στι­κό προ­ο­ρι­σμό της χώρας.

Ο Δήμος Κω έχει μία και μο­να­δι­κή επι­δί­ω­ξη: να βγει το νησί μας έξω από τον χάρτη των hotspot.

Η ύπαρ­ξη και η λει­τουρ­γία αυτού του χώρου δεν πρό­κει­ται να νο­μι­μο­ποι­η­θεί ποτέ από εμάς.

Σιγά-σιγά ανοί­γουν τα στό­μα­τα, πέ­φτουν οι μά­σκες και απο­κα­λύ­πτο­νται οι μυ­στι­κές συμ­φω­νί­ες. Εμείς από την πρώτη στιγ­μή δεν εί­χα­με αυ­τα­πά­τες, εί­χα­με προει­δο­ποι­ή­σει για το πως θα εξε­λισ­σό­ταν αυτή η κα­τά­στα­ση.

Οι κ.κΤό­σκας και Μου­ζά­λας οφεί­λουν εξη­γή­σεις και απα­ντή­σεις για μια σειρά από καί­ρια και αμεί­λι­κτα ερω­τή­μα­τα:

-Με ποια νο­μι­μο­ποί­η­ση απο­φά­σι­σαν να εγκλω­βί­ζουν χι­λιά­δες αν­θρώ­πους στα νησιά μας; Για ποιο λόγο δεν διεκ­πε­ραιώ­νο­νται οι αι­τή­σεις ασύ­λου, δεν γί­νο­νται με­τε­γκα­τα­στά­σεις σε άλλες χώρες;

-Για ποιο λόγο δεν γί­νο­νται επα­να­προ­ω­θή­σεις των πα­ρά­νο­μων με­τα­να­στών στην Τουρ­κία; Αυτό δεν συ­νι­στά πα­ρα­βί­α­ση της συμ­φω­νί­ας Ε.Ε-Τουρ­κί­ας και είναι πα­ρα­βί­α­ση η απο­συμ­φό­ρη­ση των νη­σιών;

-Ποιοι και με ποιο αντί­τι­μο ή αντάλ­λαγ­μα ανέ­λα­βαν τη δέ­σμευ­ση για να με­τα­τρα­πούν η Ελ­λά­δα και τα νησιά μας σε απο­θή­κη αν­θρώ­πων;’’

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.