ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κουντουρά: Ο τουρισμός είναι εθνική υπόθεση και μας ενώνει

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Κουντουρά
Μέγεθος γραμμάτων

Με τα μη­νύ­μα­τα «όλοι μαζί μπο­ρού­με» και «ο του­ρι­σμός είναι εθνι­κή υπό­θε­ση και μας ενώ­νει» η υπουρ­γός Του­ρι­σμού, κα Έλενα Κου­ντου­ρά, εγκαι­νί­α­σε απόψε τις εκ­θέ­σεις Philoxenia και Hotelia, όπως ανα­φέ­ρε­ται σε σχε­τι­κή ανα­κοί­νω­ση.

Μά­λι­στα, χα­ρα­κτή­ρι­σε τη Philoxenia κο­ρυ­φαία έκ­θε­ση και ση­μείο συ­νά­ντη­σης όλης της του­ρι­στι­κής αγο­ράς και όλων των προ­ο­ρι­σμών της χώρας, αλλά και εφαλ­τή­ριο των του­ρι­στι­κών προ­σπα­θειών για τη νέα σεζόν. Η υπουρ­γός Του­ρι­σμού ανα­φέρ­θη­κε στις του­ρι­στι­κές επι­δό­σεις ρεκόρ της τε­λευ­ταί­ας διε­τί­ας, που σε με­γά­λο βαθμό προ­έ­κυ­ψαν, όπως είπε, μέσα από τη συ­νερ­γα­σία όλων των εμπλε­κό­με­νων φο­ρέ­ων, ενώ τό­νι­σε πως η Ελ­λά­δα μπο­ρεί να γίνει πρω­τα­γω­νι­στής ως αντα­γω­νι­στι­κός προ­ο­ρι­σμός 365 ημε­ρών.

Από την πλευ­ρά της η υφυ­πουρ­γός Εσω­τε­ρι­κών (Μα­κε­δο­νί­ας-Θρά­κης), κα Μαρία Κόλ­λια-Τσα­ρου­χά, ση­μεί­ω­σε πως ση­μα­ντι­κοί πα­ρά­γο­ντες για τον του­ρι­σμό είναι ο συ­ντο­νι­σμός και η συ­νερ­γα­σία όλων, αλλά και το να απο­φεύ­γο­νται με­μο­νω­μέ­νες δρά­σεις. Ανα­φε­ρό­με­νη στη Philoxenia και τη Hotelia τό­νι­σε πως ξε­πέ­ρα­σαν κάθε προσ­δο­κία, κάτι που δεν είναι τυ­χαίο, όπως είπε, αλλά προ­ϊ­όν πολ­λής και συ­στη­μα­τι­κής δου­λειάς.

«Η Philoxenia ση­μα­το­δο­τεί μια νέα ταυ­τό­τη­τα για τη Θεσ­σα­λο­νί­κη ως ετή­σιος του­ρι­στι­κός προ­ο­ρι­σμός», σύμ­φω­να με τον δή­μαρ­χο της πόλης, κ. Γιάν­νη Μπου­τά­ρη, ο οποί­ος ανέ­φε­ρε πως για την ενί­σχυ­ση του το­πι­κού του­ρι­σμού «δου­λεύ­ου­με όλοι».

Με τη σειρά του ο αντι­πε­ρι­φε­ρειάρ­χης Του­ρι­σμού της Πε­ρι­φέ­ρειας Κε­ντρι­κής Μα­κε­δο­νί­ας, κ. Αλέ­ξαν­δρος Θάνος, τό­νι­σε πως μετά τις φε­τι­νές καλές του­ρι­στι­κές επι­δό­σεις της πε­ριο­χής, πολύ καλές είναι οι προ­ο­πτι­κές και για του χρό­νου, ενώ ση­μεί­ω­σε πως οι Πε­ρι­φέ­ρειες είναι στη διά­θε­ση του υπουρ­γεί­ου Του­ρι­σμού για συ­νερ­γα­σία.

Ο πρό­ε­δρος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Τάσος Τζή­κας, υπο­γράμ­μι­σε τέλος πως ο ελ­λη­νι­κός του­ρι­σμός απο­κτά πλέον μια έκ­θε­ση αντά­ξια του, χα­ρα­κτή­ρι­σε τη Philoxenia ευ­ρω­παϊ­κή, ενώ ανέ­φε­ρε πως είναι η μόνη διορ­γά­νω­ση που «δια­φή­μι­σε» ο Αμε­ρι­κα­νός πρό­ε­δρος, Μπα­ράκ Ομπά­μα, αφού στην πρό­σφα­τη ομι­λία του στην Αθήνα χρη­σι­μο­ποί­η­σε τη λέξη «φι­λο­ξε­νία».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.