Ειδήσεις

Πολυετείς φυλακίσεις για διακεκριμένες κλοπές

Ποινή κάθειρξης 6 ετών επέβαλε χθες το Μονομελές Εφετείο Δωδεκανήσου στον υπότροπο σε υποθέσεις διακεκριμένων κλοπών Ε. Κ. του Ν., ενώ αθώος κρίθηκε στην ίδια υπόθεση ο συγκατηγορούμενος του Α. Κ. του Α.
Ο πρώτος κρίθηκε συγκεκριμένα ένοχος για το ό,τι την 10η Νοεμβρίου 2015 και περί ώραν 20.15 μετέβη σε διώροφη οικία στην οδό Αθηνών, άνοιξε το παντζούρι της μπαλκονόπορτας ισογείου διαμερίσματος και επιχείρησε να εισέλθει σ’ αυτό με σκοπό την κλοπή.
Εγιναν αντιληπτοί όμως από την ιδιοκτήτρια η οποία ενημέρωσε τον γιο της, που βρισκόταν στον πρώτο όροφο και στην θέα του ετράπησαν σε φυγή.
Την ίδια ημέρα εισήλθαν από ανασφάλιστο παράθυρο σε οικία στην οδό Αλεξανδρουπόλεως και αφαίρεσαν ένα κινητό τηλέφωνο.
-Το ίδιο δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 3 ετών με 3ετή αναστολή σε έναν 18χρονο τσιγγάνο που κρίθηκε ένοχος για διακεκριμένες κλοπές.
Περί ώραν 22.30 της 6ης Δεκεμβρίου 2015, η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου επιλήφθηκε ερευνών για τη σύλληψη ατόμου που εισήλθε από ανασφάλιστο παράθυρο στην οικία μιας 27χρονης, στην οδό Αγαθονησίου.
Οι αστυνομικοί με τη συνδρομή της ομάδας ΔΙΑΣ εντόπισαν και συνέλαβαν στο σημείο τον κατηγορούμενο, που είχε αφαιρέσει το χρηματικό ποσό των 30 ευρώ, το δελτίο ταυτότητας της 27χρονης και προσωπικά της αντικείμενα.
Από την έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι ο ίδιος εισήλθε πριν από 10 μήνες περίπου από ανοικτό παράθυρο διαμερίσματος, που βρίσκεται στην οδό Πίνδου και αφαίρεσε ένα κινητό τηλέφωνο και χρηματικό ποσό 110 ευρώ.
Την  19.00 ώρα της 7ης Αυγούστου 2015 παραβίασε με κατσαβίδι παντζούρι οικίας στην οδό Πίνδου, εισήλθε εντός κι αφαίρεσε δύο φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, δύο γυναικείες τσάντες και προσωπικά αντικείμενα.
Την 30η Νοεμβρίου 2015 εισήλθε από ανασφάλιστο παράθυρο κρεβατοκάμαρας ισόγειας οικίας, που βρίσκεται στην οδό Βορείου Ηπείρου 21 και αφαίρεσε ένα πορτοφόλι, που περιείχε χρηματικό ποσό 75 ευρώ, ένα δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, κάρτες αναλήψεως τραπεζών και δύο γυναικεία ρολόγια.
Την 1η Δεκεμβρίου 2015 παραβίασε, με κατσαβίδι, παράθυρο ισόγειας κατοικίας στην οδό Γαριβάλδη χωρίς να αφαιρέσει κάτι.
Πριν από ένα μήνα διέρρηξε αυτοκίνητο επί της οδού Θεμ. Σοφούλη και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 20 ευρώ περίπου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου