Προσωρινά κρατούμενος για την εισαγωγή ηρωίνης

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε χθες μετά την απολογία του με ομόφωνη απόφαση Ανακριτή και Εισαγγελέα ο κατηγορούμενος για εισαγωγή, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών υπήκοος Ρουμανίας Cοvaci Cyprian Alece του Nico, 30 ετών, που συνελήφθη την Τρίτη, 17 Αυγούστου 2010, μετά τον κατάπλου του επιβατικού πλοίου «Σύμη» από το Μαρμαρίς της Τουρκίας περί ώραν 19.00 από επιθεωρητές του Τελωνείου της Ρόδου.
Ο κατηγορούμενος θα προσαχθεί ενώπιον του Ανακριτή εκ νέου την Δευτέρα προκειμένου να εξεταστεί και κατ΄αντιπαράσταση με τον κατηγορούμενο για τις ίδιες πράξεις με τις επιβαρυντικές όμως διατάξεις του νόμου (κατ΄εξακολούθηση και κατά συνήθεια) Kώστα Οικονομόπουλο του Ιωάννη 35 ετών, άεργο, κάτοικο Θεσσαλονίκης, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς του ΑΤ Αερολιμένα την Τετάρτη το απόγευμα.
Όπως έγραψε η “δ” η σύλληψη του Ρουμάνου με τρία κιλά ηρωίνης και οι πληροφορίες που συγκέντρωσαν οι Τελωνειακοί οδήγησαν στη σύλληψη του Έλληνα που βρέθηκε να κατέχει 1880 γραμμάρια ηρωίνης από αστυνομικούς του ΑΤ Αερολιμένα.
Ο Ρουμάνος υποστηρίζει ότι είχε μεταβεί στην Κωσταντινούπολη για να συναντήσει μια φίλη του και να βρει εργασία. Αφού απέτυχε να βρει εργασία, η φίλη του φέρεται να τον παρότρυνε να μεταβεί στο Μαρμαρίς για να αναζητήσει δουλειά.
Ισχυρίστηκε έτσι ότι μετέβη στο Μαρμαρίς και ενώ βρισκόταν σε κεντρικό κατάστημα των MacDonald’s τον προσέγγισε ένα άγνωστο σ’ αυτόν πρόσωπο ο οποίος και του πρότεινε να μεταφέρει τα ναρκωτικά στη Ρόδο έναντι αμοιβής 10.000 ευρώ.
Σύμφωνα με όσα κατέθεσε μετά την άφιξη του στο νησί επρόκειτο να τον ενημερώσει τηλεφωνικά που και σε ποιόν θα παρέδιδε τα ναρκωτικά.
Στην κατοχή του βρέθηκε εξάλλου και ένα κινητό τηλέφωνο η άρση του απορρήτου του οποίου θα ζητηθεί στα πλαίσια της κυρίας ανάκρισης.
Στην πορεία από την έρευνα των αστυνομικών του ΑΤ Αερολιμένα προέκυψε ότι ο Οικονομόπουλος που είχε συνταξιδέψει με το Ρουμάνο και σχεδίαζε να μεταφέρει την ηρωίνη στη Ρώμη αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα και η εν διαστάσει σύζυγός του Μοντεάνο Αντονέλλα 23 ετών, υπήκοος Ρουμανίας του πρότεινε προκειμένου να κερδίσει κάποια χρήματα να μεταβεί στην Κων/πολη Τουρκίας και να μεταφέρει αποσκευές με ναρκωτικά με τελικό προορισμό χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Για το λόγο αυτό μετέβη στην Αθήνα όπου στην Πλατεία Αττικής συναντήθηκε με κάποιο Αφρικανό ονόματι “Εντι” ο οποίος του πρότεινε να πάει στην Κων/πολη αεροπορικώς και να φέρει μια χειραποσκευή που περιείχε ηρωίνη αγνώστου ποσότητας.
Ο Οικονομόπουλος θα κέρδιζε τρεις χιλιάδες ευρώ ενώ τα έξοδα του θα πληρωνόταν από τα μέλη του κυκλώματος.
Πράγματι πήγε στην Κων/πολη και εκεί στην περιοχή Μπεδικτάς στα Macdonalds συνάντησε κάποιον “Μάθιου” επίσης αφρικανικής καταγωγής που του έδωσε τα ναρκωτικά.
Από την Κων/πολη και μετά συνταξίδευε μαζί του και ο Ρουμάνος τον οποίο είχε γνωρίσει στο σπίτι του “Μάθιου” στην Κων/πολη και ο οποίος εκτελούσε ομοίως δρομολόγιο με χειραποσκευή που περιείχε ηρωίνη με προορισμό άγνωστο σε αυτόν.

Ως συνήγορος υπεράσπισης του Ρουμάνου παρέστη ο δικηγόρος κ Στ. Παναγιωτακόπουλος.