Ο τέως δήμαρχος Καλυμνίων κ. Δημ. Διακομιχάλης προέβη χθες στην ακόλουθη δήλωση:
«Ακούσαμε σήμερα τον υποτιθέμενο πρώτο πολίτη του νησιού, τον υπεύθυνο της λειτουργίας του Δήμου, εκπρόσωπο του Δήμου ενώπιον όλων των αρχών, προϊστάμενο όλων των υπηρεσιών και οργανισμών, τον κ. Ρούσσο, έντρομο, να προσπαθεί να αποσείσει από πάνω του την ευθύνη της απάτης που διαπράχθηκε εις βάρος του Καλυμνιακού Λαού ύψους τουλάχιστον 353.000 ευρώ. Στην απέλπιδα προσπάθειά του να σωθεί έριξε όλο το βάρος της ευθύνης στη Διεύθυνση των Τεχνικών Υπηρεσιών, στην ελέγχουσα Αρχή, σε όλους του άλλους, εκτός από τον εαυτό του.
Ο κατ’ εξοχήν υπεύθυνος για την απάτη, ο άνθρωπος που κουβάλησε για πρώτη φορά τα ΜΑΤ στο νησί, γι’ αυτό το έργο, ο άνθρωπος που άσκησε πιέσεις για να γίνουν γρήγορα οι εκταμιεύσεις χρημάτων προς τον εργολάβο, ως κλαίουσα Μαγδαληνή προσπαθούσε να αρθρώσει τον ανεύθυνο, δειλό, ανέντιμο και αναξιοπρεπή λόγο του: «δεν φταίω εγώ. Εγώ υπέγραψα μόνο για να πάρει τα λεφτά ο εργολάβος. Υπάρχει Διεύθυνση, υπάρχει και ελέγχουσα αρχή. Αυτοί φταίνε». Η εμετική αυτή συμπεριφορά μόνο αηδία προκαλεί στον περήφανο Καλύμνιο και την Καλυμνιά.
Ντρεπόμαστε για τη συμπεριφορά του. Ζητούμε συγγνώμη από τον Καλυμνιακό Λαό και τον καλούμε να δώσουμε μαζί τη μάχη για την αποκατάσταση του κύρους, της διαφάνειας, της αξιοπρέπειας, της περηφάνιας και της λεβεντιάς του νησιού μας. Μαζί θα βαδίσουμε το δρόμο της ανάπτυξης. Το δρόμο της εργασίας και της ελπίδας».
https://www.dimokratiki.gr/arxeio/apokaliptika-stichia-is-varos-tou-dimarchou-kalimnion/













