ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στον 1ο όμιλο της Α2 ο Πήγασος Κρεμαστής

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΡΕΜΑΣΤΗΣ

Αρ­κε­τές και ση­μα­ντι­κές αλ­λα­γές σε σχέση με πέ­ρυ­σι και τα προη­γού­με­να χρό­νια υπάρ­χουν στις νέες προ­κη­ρύ­ξεις που εξέ­δω­σε η ΕΟΚ και αφο­ρούν την Α1 και την Α2 Γυ­ναι­κών!

Οι κλη­ρώ­σεις των δύο με­γά­λων κα­τη­γο­ριών του ελ­λη­νι­κού γυ­ναι­κεί­ου μπά­σκετ θα γί­νουν τη Δευ­τέ­ρα 29 Αυ­γού­στου στο ξε­νο­δο­χείο «Divani Caravel» στις 12:00, πλην της κλή­ρω­σης για την Α2 Βορρά, που θα διε­ξα­χθεί στη Θεσ­σα­λο­νί­κη την επό­με­νη ημέρα (30/8, 13:00, ΕΓ Μί­κρας). Το επί­ση­μο πρώτο τζά­μπολ σε Α1 και Α2 θα γίνει την Κυ­ρια­κή 16 Οκτω­βρί­ου.

Στην Α1 προ­βι­βά­ζο­νται οι πρω­τα­θλη­τές κάθε ομί­λου (Νότου και Βορρά), όπως και ο νι­κη­τής του μπα­ράζ με­τα­ξύ των δεύ­τε­ρων της κα­νο­νι­κής πε­ριό­δου σε κάθε όμιλο. Τα μπα­ράζ συ­νε­χί­ζουν να ισχύ­ουν και για τους τρί­τους και τέ­ταρ­τους, σε πε­ρί­πτω­σης που πρέ­πει να κα­λύ­ψουν κενή θέση. Κυ­ρί­αρ­χοι Πα­λιάς Κοκ­κι­νιάς και Λασ­σά­νης Κο­ζά­νης που τυ­πι­κά δε βρί­σκο­νται ακόμη στη λίστα των ομά­δων της Α2, θα αντι­κα­τα­στή­σουν Πα­λαιό Φά­λη­ρο και ΑΟ Σερ­ρών επί­ση­μα την ημέρα των κλη­ρώ­σε­ων. Όλοι οι σύλ­λο­γοι υπο­χρε­ού­νται πάντα να έχουν δη­λω­μέ­νες στη 12άδα τους δύο αθλή­τριες γεν­νη­θεί­σες το 1995 και νε­ό­τε­ρες.

Στον 1ο όμιλο της Α2 κα­τη­γο­ρί­ας βρί­σκο­νται οι Πή­γα­σος Κρε­μα­στής και ΑΣΚ Ιπ­πο­κρά­της.

Στο πρω­τά­θλη­μα της Α2 γυ­ναι­κών θα πά­ρουν μέρος 24 ομά­δες, χω­ρι­σμέ­νες σε δύο ομί­λους ως εξής:

1ος ΟΜΙ­ΛΟΣ

ΑΟ Σπόρ­τινγκ

ΑΟ Φάρος Κε­ρα­τσι­νί­ου

ΑΟ Κυ­ρί­αρ­χοι Πα­λαιάς Κοκ­κι­νιάς

ΓΣ Ίκα­ρος Καλ­λι­θέ­ας

ΓΣ Αγίας Πα­ρα­σκευ­ής

ΚΑΟ Μελ­λι­σί­ων

ΓΣ Ηλιού­πο­λης

ΑΟ Ελευ­θε­ρία Μο­σχά­του

ΣΔΥ Τρί­πο­λης

ΑΟ Πή­γα­σος Κρε­μα­στής

ΑΣΚ Ιπ­πο­κρά­της

ΑΟ Άρης Πε­τρού­πο­λης

2ος ΟΜΙ­ΛΟΣ

ΑΣ Ολυ­μπια­κός Βόλου

Ολύ­μπια ΓΣ Λά­ρι­σας

ΜΓΣ Απόλ­λων Κα­λα­μα­ριάς

ΑΟ Σερ­ρών

ΓΣ Ηρα­κλής

ΑΣ Τι­τά­νες Δρά­μας

ΠΑΣ Γιάν­νι­να

ΑΜΣ Ανα­γέν­νη­ση Ν. Ρυ­σί­ου

ΑΕ Πυ­λαί­ας

ΓΣ Νίκη Βόλου

ΕΟ Σταυ­ρού­πο­λης

ΑΠΣ Ασπίς 2001 Ξάν­θης

Η έναρ­ξη του πρω­τα­θλή­μα­τος ορί­ζε­ται για τις 16/10/2016. Η κλή­ρω­ση του 1ου ομί­λου θα γίνει στην Αθήνα, στο ξε­νο­δο­χείο Divani Caravel, τη Δευ­τέ­ρα 29/8 και ώρα 12.00.

Στην Α1 Εθνι­κή κα­τη­γο­ρία ανέρ­χο­νται συ­νο­λι­κά 3 σω­μα­τεία και συ­γκε­κρι­μέ­να ο πρώ­τος νι­κη­τής του 1ου ομί­λου, ο πρώ­τος νι­κη­τής του 2ου ομί­λου και ο νι­κη­τής του αγώνα κα­τά­τα­ξης με­τα­ξύ των δεύ­τε­ρων του 1ου και 2ου ομί­λου της Α2 κα­τη­γο­ρί­ας.

Σε κάθε όμιλο της Α2 κα­τη­γο­ρί­ας ανέρ­χο­νται 4 σω­μα­τεία από τον Όμιλο Νότου και 2 σω­μα­τεία από τον Όμιλο του Βορρά και συ­γκε­κρι­μέ­να:

Στον 1ο όμιλο οι πρω­τα­θλη­τές ΕΣΚΑ και ΕΣΚΑ­ΝΑ και πρώ­τοι νι­κη­τές των δύο υπο­ο­μί­λων του Ει­δι­κού Πρω­τα­θλή­μα­τος Ανό­δου που θα γίνει στο Νότο.

Στον 2ο όμιλο ο πρω­τα­θλη­τής ΕΚΑΣΘ και ο πρώ­τος νι­κη­τής του Ει­δι­κού Πρω­τα­θλή­μα­τος Ανό­δου που θα γίνει στο Βορρά.

Η τε­λευ­ταία ομάδα της κα­νο­νι­κής πε­ριό­δου του πρω­τα­θλή­μα­τος της Α1 Εθνι­κής κα­τη­γο­ρί­ας  και οι δύο ητ­τη­μέ­νες των Play out, υπο­βι­βά­ζο­νται στην Α2 κα­τη­γο­ρία και εντάσ­σο­νται στον όμιλο που λόγω έδρας ανή­κουν.

Μετά τη δια­δι­κα­σία ανό­δου και υπο­βι­βα­σμού, θα υπο­βι­βα­στούν από κάθε όμιλο της Α2 κα­τη­γο­ρί­ας τόσα σω­μα­τεία, όσα απαι­τού­νται, προ­κει­μέ­νου να δια­τη­ρη­θεί στα­θε­ρός ο αριθ­μός των 12 ομά­δων σε κάθε όμιλο.

Μετά από αυτή τη δια­δι­κα­σία και μετά τη λήξη του πρω­τα­θλή­μα­τος της αγω­νι­στι­κής πε­ριό­δου 2016-2017, η κα­τη­γο­ρία θα απο­τε­λεί­ται από δύο ομί­λους των 12 ομά­δων για την αγω­νι­στι­κή πε­ρί­ο­δο 2017-2018.

Στο Ει­δι­κό πρω­τά­θλη­μα για την άνοδο στην Α2 κα­τη­γο­ρία για τον Όμιλο Νότου συμ­με­τέ­χουν οι πρω­τα­θλη­τές των Ενώ­σε­ων ΕΣΚΑΗ, ΕΚΑΣΚ, ΕΣΚΑ­ΣΕ, ΕΣΚΑ­ΣΕ­ΝΟΠ, ΕΣΚΑΚ, ΕΣΚΚ, ΤΕ Δω­δε­κα­νή­σου, ΤΕ Χίου, ΤΕ Λέ­σβου, ΤΕ Σάμου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.