ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κομισιόν: Στην Ελλάδα εναπόκειται να διαχειριστεί το ζήτημα με μετανάστες στη Λέρο

news room 1 λεπτό ανάγνωση
90

Ενα­πό­κει­ται στις ελ­λη­νι­κές Αρχές να δια­χει­ρι­στούν την κα­τά­στα­ση στη Λέρο, ανέ­φε­ρε σή­με­ρα η εκ­πρό­σω­πος της Ευ­ρω­παϊ­κής Επι­τρο­πής, αρ­μό­δια για ζη­τή­μα­τα με­τα­νά­στευ­σης, Να­τά­σα Μπερ­τό.

Ερω­τη­θεί­σα για την ανα­τα­ρα­χή που επι­κρα­τεί στο hot spot της Λέρου από τους με­τα­νά­στες που βρί­σκο­νται εκεί λόγω των άσχη­μων συν­θη­κών, η κ. Μπερ­τό απά­ντη­σε πως οι ελ­λη­νι­κές Αρχές έχουν ενη­με­ρώ­σει την Ευ­ρω­παϊ­κή Επι­τρο­πή, ενώ υπάρ­χει επί τόπου και το προ­σω­πι­κό των ευ­ρω­παϊ­κών υπη­ρε­σιών που πα­ρα­κο­λου­θεί την κα­τά­στα­ση. Ωστό­σο, επε­σή­μα­νε πως ενα­πό­κει­ται στις ελ­λη­νι­κές Αρχές να δια­χει­ρι­στούν την κα­τά­στα­ση.

«Η Ευ­ρω­παϊ­κή Επι­τρο­πή συν­δρά­μει την Ελ­λά­δα με οι­κο­νο­μι­κή και υλι­κο­τε­χνι­κή βο­ή­θεια για τη λει­τουρ­γία των hotspots και ερ­γά­ζε­ται με τις ελ­λη­νι­κές Αρχές για τη βελ­τί­ω­ση των συν­θη­κών, συ­μπε­ρι­λαμ­βα­νο­μέ­νης της δη­μιουρ­γί­ας χώρων για τις ευά­λω­τες ομά­δες και ιδίως για τους ασυ­νό­δευ­τους ανή­λι­κους εκτός των hot spot και της εφαρ­μο­γής της συμ­φω­νί­ας με­τα­ξύ της ΕΕ και της Τουρ­κί­ας», κα­τέ­λη­ξε η εκ­πρό­σω­πος της Κο­μι­σιόν.

mignatiou.com

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.