ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αγρια επίθεση μεταναστών κατά των αστυνομικών στο hot spot της Λέρου

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Λέπιδα hot spot

Σο­βα­ρά επει­σό­δια ση­μειώ­θη­καν το από­γευ­μα της Πέμ­πτης στο κέ­ντρο φι­λο­ξε­νί­ας προ­σφύ­γων και με­τα­να­στών στην Λέρο όταν ομάδα φι­λο­ξε­νου­μέ­νων εξε­γέρ­θη­κε και επι­τέ­θη­κε κατά των αστυ­νο­μι­κών με αυ­το­σχέ­διο οπλι­σμό.

Ζη­τώ­ντας να φύ­γουν από τη χώρα, οι με­τα­νά­στες ξε­ση­κώ­θη­καν και δεν δί­στα­σαν να επι­τε­θούν στους αστυ­νο­μι­κούς όταν αυτοί προ­σπά­θη­σαν να τους ηρε­μή­σουν.

Με άγριες δια­θέ­σεις επι­τέ­θη­καν ενα­ντί­ον τους, χρη­σι­μο­ποιώ­ντας ό,τι έβρι­σκαν μπρο­στά τους από πέ­τρες και ξύλα μέχρι και τσε­κού­ρια, σύμ­φω­να με μαρ­τυ­ρί­ες, ενώ κα­τέ­στρε­ψαν το κο­ντέι­νερ που στε­γά­ζει τα γρα­φεία της πρώ­της υπο­δο­χής στον χώρο των Λε­πί­δων.

Μά­λι­στα πλη­ρο­φο­ρί­ες έκα­ναν λόγο για τραυ­μα­τία αστυ­νο­μι­κό, κάτι που ωστό­σο δεν επι­βε­βαιώ­νε­ται επί­ση­μα.

Η τάξη απο­κα­τα­στά­θη­κε και με τη συν­δρο­μή αν­δρών του λι­με­νι­κού στο hot spot όπου φι­λο­ξε­νού­νται σχε­δόν 650 με­τα­νά­στες, κυ­ρί­ως αφ­γα­νι­κής και πα­κι­στα­νι­κής υπη­κο­ό­τη­τας.

Σύμ­φω­να με όσα υπο­στη­ρί­ζουν πα­ρά­γο­ντες του δήμου Λέρου, κά­ποιοι ξε­σή­κω­σαν τους με­τα­νά­στες με αφορ­μή την έλευ­ση στο νησί των εθε­λο­ντών, οι οποί­οι τις επό­με­νες μέρες θα προ­σφέ­ρουν στους κα­τοί­κους ια­τρι­κή βο­ή­θεια.

Το βράδυ της Πέμ­πτης έφτα­σε στο νησί δι­μοι­ρία των ΜΑΤ προ­κει­μέ­νου να απο­κα­τα­στα­θεί το αί­σθη­μα ασφά­λειας, κυ­ρί­ως στους ερ­γα­ζό­με­νους στο χώρο του Κρα­τι­κού Θε­ρα­πευ­τη­ρί­ου Λέρου το οποίο συ­νο­ρεύ­ει με το Hotspot των Λε­πί­δων.

Τα ΝΕΑ/lerosnews.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.