Αθλητικά

Στην κορυφή της Ευρώπης ο Λευτέρης Πετρούνιας

Πετρούνιας

«Πάμε να κάνουμε έναν τελικό ευρωπαϊκού», έγραψε ο Λευτέρης Πετρούνιας σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης λίγο πριν ανέβει στο πόντιουμ της Βέρνης. Και φρόντισε να κάνει τον καλύτερο.

Συγκέντρωσε 15,866, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και έγινε ο πρώτος «σπεσιαλίστας», ύστερα από 20 χρόνια, που διατήρησε τον ευρωπαϊκό τίτλο στους κρίκους (το είχε πετύχει o Γιούρι Κέκι το 1996 και την ίδια χρονιά κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς, στην Ατλάντα).

Στη δεύτερη θέση του βάθρου ανέβηκαν οι Νταβτιάν (Αρμενία) και Αμπλιάζιν (Ρωσία) με 15,633 (ισοβαθμία).

Ο Μανιάτης πρωταθλητής εκτέλεσε ένα άψογο πρόγραμμα, στην προσγείωση έκανε ένα βηματάκι που του στέρησε κάποιους βαθμούς αλλά, χάρη στο υψηλής αρχικής αξίας πρόγραμμά του, κατάφερε να μείνει – και αυτή τη χρονιά- αήττητος επί ευρωπαϊκού εδάφους. Το ίδιο πρόγραμμα θα παρουσιάσει και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο όπου στοχεύει στην κατάκτηση ενός μεταλλίου.

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Dimokratiki.gr on Google ↗ Ακολουθήστε μας στο Google News ↗

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.