Ειδήσεις

Οι Έλληνες που έδιωξε η Ελλάδα και δημιούργησαν τη δική τους κοινότητα στο Στρασβούργο

Το Μπίσβιλλερ είναι μια μικρή πόλη η οποία βρίσκεται μόλις 22 χιλιόμετρα έξω από το Στρασβούργο και 8 χιλιόμετρα από το Ρήνο και τα σύνορα της Γαλλίας με τη Γερμανία.

Λίγοι γνωρίζουν ότι εκεί εγκαταστάθηκαν Έλληνες μετά τη δεκαετία του ’60, δημιουργώντας τη δική τους παροικία. Όλοι τους από την Τένεδο. Το νησί προσαρτήθηκε στην Ελλάδα μετά την υπογραφή της συνθήκης των Σεβρών και ανήκε στη Λήμνο. Ωστόσο μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή και την υπογραφή της Συνθήκης της Λωζάνης προσαρτήθηκε μαζί με την Ίμβρο στην Τουρκία.

Σταδιακά και τεχνηέντως η τουρκική πλευρά φρόντισε -όπως λένε η έλληνες κάτοικοι του Μπίσβιλλερ- για την αποδυνάμωση του ελληνικού στοιχείου στην Τένεδο. Εκείνοι αναζήτησαν την τύχη τους στην Ελλάδα.

Διαβάστε το ρεπορτάζ στο newsbeast.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου