ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαλυτικές καταστάσεις επικρατούν στη ΔΕΗ! Και νέο μπλακ άουτ

news room 2 λεπτά ανάγνωση
ΔΕΗ 2

Στο σκοτάδι βυθί­στηκε ξανά η Ρόδος λίγο μετά τα μεσά­νυ­χτα της Παρα­σκευής προς το Σάββατο, καθώς σύμφωνα με πλη­ρο­φο­ρίες, παρου­σιά­στηκε σοβαρή βλάβη στο εργο­στά­σιο της ΔΕΗ στη Σορωνή και χρειά­στη­καν περισ­σό­τε­ρες από τρεις ώρες για να απο­κα­τα­στα­θεί η ζημιά… μέχρι να παρου­σια­στεί νέα!

Τα ξημε­ρώ­ματα και λίγο μετά την απο­κα­τά­σταση της ηλε­κτρο­δό­τη­σης, το νησί ξανα­βυ­θί­στηκε στο σκοτάδι εξαι­τίας νέας βλάβης στο εργο­στά­σιο της Σορωνής και η ηλε­κτρο­δό­τηση επα­νήλθε στα­διακά μέχρι τις 7.30 το πρωί!

Το νέο μπλακ άουτ δοκί­μασε και πάλι τα νεύρα και τις αντοχές των Ροδιτών, που δεν αντέ­χουν πλέον να μετρούν ζημιές σε οικο­σκευές εξαι­τίας των συνε­χό­με­νων δια­κο­πών ρεύ­μα­τος και των μπλακ άουτ που έχουν γίνει σύνηθες φαι­νό­μενο, χωρίς η ΔΕΗ να είναι σε θέση να δώσει πει­στι­κές απα­ντή­σεις για το τι ακριβως συμ­βαί­νει με την επάρ­κεια του ρεύ­μα­τος στη Ρόδο.

Το νέο μπλακ άουτ ήρθε λίγες ημέρες μετά, από το μπλακ άουτ της 9ης Μαρτίου που «παρέ­λυσε» τη Ρόδο και την Χάλκη για περισ­σό­τε­ρες από 3 ώρες.

Απορίας άξιον είναι πάντως, τι θα γίνει με το άνοιγμα της του­ρι­στι­κής περιό­δου, όταν η ζήτηση για κατα­νά­λωση ρεύ­μα­τος θα αυξηθεί κατα­κό­ρυφα, αν από τώρα ο ΑΗΣ Σορωνής, που δου­λεύει στα όρια του, παρου­σιά­ζει συνεχώς προ­βλή­ματα και «καταρ­ρέει» με την πρώτη ευκολία.

Οι Ροδίτες πάντως, για άλλη μια φορά έβαλλαν κατά της ΔΕΗ στα μέσα κοι­νω­νι­κής δικτύ­ω­σης καλώ­ντας την να ανα­λά­βει τις ευθύνες της και να δώσει πει­στι­κές απα­ντή­σεις για το τι ακριβώς συμ­βαί­νει με την ηλε­κτρο­δό­τηση στη Ρόδο, ειδικά από τη στιγμή που οι λογα­ρια­σμοί είναι «παρα­φου­σκω­μέ­νοι» αλλά η παροχή υπη­ρε­σιών δεν αντα­πο­κρί­νε­ται στα χρήματα που κατα­βάλ­λουν για να έχουν ρεύμα.

Η ανα­κοί­νωση της ΔΕΗ

Το Σάββατο 19 Μαρτίου, στο ηλε­κτρικό σύστημα της Ρόδου (νησιά Ρόδου και Χάλκης), σημειώ­θη­καν δυο γενικές δια­κο­πές ρεύ­μα­τος, κατά τις ώρες 0:24 η πρώτη και 5:20 η δεύτερη, οι οποίες απο­κα­τα­στά­θη­καν πλήρως στις 2:35 και στις  7:15 αντι­στοί­χως.

Ο ΔΕΔΔΗΕ διευ­κρι­νί­ζει ότι μετά την ανα­βάθ­μιση του Δικτύου Μετα­φο­ράς Ρόδου από τα 66kV στα 150kV, η οποία ολο­κλη­ρώ­θηκε την Άνοιξη του 2015, είναι η πρώτη χρονιά που το σύστημα λει­τουρ­γεί με τη νέα του τάση σε πολύ χαμηλά φορτία (μειω­μένη κατα­νά­λωση).

Ήδη από τις 9 Μαρτίου, όταν σημειώ­θηκε αντί­στοιχη διακοπή ρεύ­μα­τος για περίπου δύο ώρες στο ηλε­κτρικό σύστημα της Ρόδου, ο ΔΕΔΔΗΕ προ­χώ­ρησε άμεσα στη σύσταση ειδικής επι­τρο­πής, στην οποία συμ­με­τέ­χουν εμπει­ρο­γνώ­μο­νας και εξει­δι­κευ­μένα στελέχη της Εται­ρίας, προ­κει­μέ­νου να εντο­πι­σθούν επα­κρι­βώς τα αίτια των δια­κο­πών και να αντι­με­τω­πι­σθούν άμεσα και απο­τε­λε­σμα­τικά.

Ο ΔΕΔΔΗΕ εκφρά­ζει τη λύπη του για την ταλαι­πω­ρία των κατα­να­λω­τών και ζητά την κατα­νό­ησή τους, καθώς κατα­βάλ­λει κάθε δυνατή προ­σπά­θεια για την ορι­στική επίλυση του θέματος και την περαι­τέρω βελ­τί­ωση της ευστά­θειας και ποιό­τη­τας του ανα­βαθ­μι­σμέ­νου, με τη νέα του τάση, συστή­μα­τος.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.