ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι… Ρώσοι ξανάρχονται

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Ρωσία
Μέγεθος γραμμάτων

Αυ­ξη­μέ­νη κατά 20% η ζή­τη­ση για την Ελ­λά­δα από τη Ρωσία

Δυ­να­μι­κό «come back» ανα­μέ­νε­ται να πραγ­μα­το­ποι­ή­σουν οι Ρώσοι του­ρί­στες στη χώρα μας τη φε­τι­νή του­ρι­στι­κή πε­ρί­ο­δο, όπως απο­δει­κνύ­ει έρευ­να με­τα­ξύ των του­ρι­στι­κών πρα­κτό­ρων, που διε­ξά­γε­ται από το Interfax-Tourism, σύμ­φω­να με την οποία αυ­ξη­μέ­νη κατά 20% εμ­φα­νί­ζε­ται η ζή­τη­ση από τη ρω­σι­κή αγορά για την Ελ­λά­δα στις προ­σφο­ρές των early booking, σε σύ­γκρι­ση με το αντί­στοι­χο πε­ρυ­σι­νό διά­στη­μα.

Στο τέλος του 2015, οι πω­λή­σεις δια­μορ­φώ­θη­καν πε­ρί­που στα επί­πε­δα του προη­γού­με­νου έτους, ενώ τον Ια­νουά­ριο του 2016 αυ­ξή­θη­καν κατά 20% σε σύ­γκρι­ση με την ίδια πε­ρί­ο­δο πέ­ρυ­σι και στο τέλος Φε­βρουα­ρί­ου η αύ­ξη­ση ήταν πάνω από 30% σε σύ­γκρι­ση με τον Φε­βρουά­ριο του 2015, σύμ­φω­να με τον γε­νι­κό διευ­θυ­ντή του τα­ξι­διω­τι­κού πρά­κτο­ρα Μου­ζε­νί­δης Travel, Αλέ­ξαν­δρο Τσα­ντε­κί­δη.

Σύμ­φω­να με τον ίδιο, οι πω­λή­σεις μπο­ρεί να αυ­ξη­θούν από 40% σε 80%. «Η αύ­ξη­ση της ζή­τη­σης είναι απο­τέ­λε­σμα κά­ποιων πα­ρα­γό­ντων, με πρώτο την απα­γό­ρευ­ση των πτή­σε­ων σε ορι­σμέ­νους προ­ο­ρι­σμούς, αλλά και το γε­γο­νός ότι εφέ­τος είναι το Έτος Πο­λι­τι­σμού της Ελ­λά­δα στη Ρωσία, χάρη στο οποίο η Ελ­λά­δα ανα­φέ­ρε­ται συχνά στα μέσα μα­ζι­κής ενη­μέ­ρω­σης. Επι­πλέ­ον, βλέ­που­με ότι το ρού­βλι είναι πε­ρισ­σό­τε­ρο στα­θε­ρό στο ευρώ, κάτι που, επί­σης, επη­ρε­ά­ζει τη ζή­τη­ση», δή­λω­σε ο Αλε­ξά­ντερ Τσα­ντε­κί­δης.

Η εται­ρία Coral Travel, επί­σης, βλέ­πει μια αύ­ξη­ση της ζή­τη­σης για δια­κο­πές Ελ­λά­δα, η οποία θα είναι ένας από τους βα­σι­κούς προ­ο­ρι­σμούς για τον τα­ξι­διω­τι­κό πρά­κτο­ρα για το φε­τι­νό κα­λο­καί­ρι.

«Ο αριθ­μός των κρα­τή­σε­ων για την Ελ­λά­δα είναι πε­ρί­που 15% αυ­ξη­μέ­νος από ό,τι το προη­γού­με­νο έτος. Από τους πιο δη­μο­φι­λείς προ­ο­ρι­σμούς είναι η Ρόδος και η Κρήτη», είπε η επι­κε­φα­λής του Τμή­μα­τος Δη­μο­σί­ων Σχέ­σε­ων του Coral Travel, Μα­ρί­να Makarova.

Η ίδια ση­μεί­ω­σε ότι κατά την προ­σε­χή πε­ρί­ο­δο, η εται­ρία θα στεί­λει, επί­σης, του­ρί­στες σε Ζά­κυν­θο, Πε­λο­πόν­νη­σο και Χαλ­κι­δι­κή, με πτή­σεις που θα πραγ­μα­το­ποιού­νται από πε­ρισ­σό­τε­ρες από 20 πό­λεις της Ρω­σί­ας. Συ­νο­λι­κά, σύμ­φω­να με τη Μα­ρί­να Makarova, η Coral Travel προ­ω­θεί, κάθε χρόνο, πάνω από 200 χι­λιά­δες του­ρί­στες στην Ελ­λά­δα.

Εκ­πρό­σω­πος της TUI Ρω­σί­ας, αφού είπε ότι πα­ρα­τη­ρεί­ται αυ­ξη­μέ­νη ζή­τη­ση για την Ελ­λά­δα, συ­μπλή­ρω­σε ότι, εφέ­τος, ο tour operator θα στεί­λει του­ρί­στες στην Κρήτη και τη Ρόδο.

Ανα­φο­ρι­κά με τη διάρ­κεια δια­μο­νής, τα πα­κέ­τα δια­κο­πών των 7 και των 10-11 δια­νυ­κτε­ρεύ­σε­ων είναι τα πιο δη­μο­φι­λή, σύμ­φω­να με το γρα­φείο Τύπου του tour operator, το οποίο πρό­σθε­σε ότι η Ελ­λά­δα θα πάρει ση­μα­ντι­κό με­ρί­διο των Ρώσων, που υπό άλλες συν­θή­κες θα κα­τευ­θύ­νο­νταν στην Τουρ­κία.

Αυτό το έτος, η Ελ­λά­δα ανα­μέ­νει να αυ­ξή­σει ση­μα­ντι­κά τη ροή των του­ρι­στών από τη Ρωσία. Εξαι­τί­ας αυτού του γε­γο­νό­τος, η Ελ­λά­δα ανα­μέ­νε­ται να αυ­ξή­σει κατά 50% τον αριθ­μό των κέ­ντρων θε­ω­ρή­σε­ων στη Ρωσία. Σύμ­φω­να με τα στοι­χεία για τους πρώ­τους 9 μήνες του 2015, ο αριθ­μός των με­τα­κι­νή­σε­ων από τη Ρωσία στην Ελ­λά­δα μειώ­θη­κε κατά 46% σε σύ­γκρι­ση με την αντί­στοι­χη πε­ρί­ο­δο του 2014 και ανήλ­θε σε 628.100 άτομα.

money-tourism.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.