Ειδήσεις

ΕΛΣΤΑΤ: Δεν ζητούμε ονοματεπώνυμα και ΑΦΜ Ελλήνων πολιτών

ΕΛΣΤΑΤ

Η διάταξη που συµπεριλήφθηκε στο πολυνομοσχέδιο αφορά μόνο σε επιχειρήσεις και όχι σε φυσικά πρόσωπα ξεκαθαρίζει η ΕΛΣΤΑΤ σε ανακοίνωσή της. Σε αυτή αναφέρει:

Σε σχέση µε δηµοσίευµα του Τύπου, που ανακριβώς αναφέρει ότι «… Η ΕΛΣΤΑΤ ζητά 10 εκατοµµύρια ονοµατεπώνυµα και ΑΦΜ Ελλήνων…» ανακοινώνεται ότι: Τα στοιχεία των φορολογικών δηλώσεων στα οποία θα έχει πρόσβαση η ΕΛΣΤΑΤ, σύµφωνα µε τη διάταξη που συµπεριλήφθηκε στο Πολυνοµοσχέδιο (Ν 4346/2015), αφορούν αποκλειστικά σε επιχειρήσεις -και όχι σε φυσικά πρόσωπα- και χρησιµοποιούνται αποκλειστικά για την κατάρτιση των σχετικών στατιστικών και την ενηµέρωση του στατιστικού µητρώου επιχειρήσεων που τηρεί η ΕΛΣΤΑΤ.

Η διαβίβαση στην ΕΛΣΤΑΤ στοιχείων ταυτότητας των επιχειρήσεων, όπως το ΑΦΜ, είναι απαραίτητη στο πλαίσιο της συµπλήρωσής τους, µε επιπλέον στοιχεία τα οποία είναι διαθέσιµα σε άλλες διοικητικές πηγές ή προέρχονται από στατιστικές έρευνες.

Η ΕΛΣΤΑΤ πέραν των αυστηρών διατάξεων για την τήρηση του στατιστικού απορρήτου που προβλέπονται στον στατιστικό Νόµο (Ν 3832/2010), έχει αναπτύξει τις κατάλληλες τεχνολογικές υποδοµές και έχει λάβει όλα τα αναγκαία µέτρα, τόσο για την ασφαλή υποδοχή των στοιχείων όσο και για την ασφαλή επεξεργασία τους εντός των εγκαταστάσεών της.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Dimokratiki.gr on Google ↗ Ακολουθήστε μας στο Google News ★ ↗

Στο Google News πατήστε ★ Ακολουθήστε

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.