ΕΙΔΗΣΕΙΣ

“Ο χρόνος θα δείξει αν είναι καλή ή όχι η συμφωνία”

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Τσακαλώτος

Μια απο­κα­λυ­πτική συνέ­ντευξη στην ισπα­νική εφη­με­ρίδα “El Mundo” έδωσε ο Ευκλεί­δης Τσα­κα­λώ­τος.

Ο Έλληνας υπουρ­γός Οικο­νο­μι­κών παρα­δέ­χτηκε ότι εφαρ­μό­ζει πολι­τι­κές με τις οποίες δια­φω­νεί, εξη­γώ­ντας ότι ο χρόνος θα δείξει αν τελικά η συμ­φω­νία που πέτυχε η κυβέρ­νηση είναι καλή.

«Στις ασια­τι­κές χώρες ο κόσμος αντιδρά με λύπη ύστερα από μια συμ­φω­νία, διότι αυτό σημαί­νει ότι παρά το ότι έχουν κερ­δί­σει κάποια πράγ­ματα, υπάρ­χουν επίσης πράγ­ματα τα οποία τα έχουν χάσει. Στη Δύση οι συμ­φω­νίες γιορ­τά­ζο­νται με χαμό­γελα και χει­ρα­ψίες, αλλά προ­φα­νώς υπάρ­χουν πράγ­ματα που κερ­δί­ζουμε και πράγ­ματα που χάνουμε. Εάν αυτή είναι μια καλή συμ­φω­νία ή όχι θα το πει ο χρόνος. Μόνο όταν την εφαρ­μό­σουμε θα το ξέρουμε» είπε ο υπουρ­γός, τονί­ζο­ντας πάντως πως η συμ­φω­νία που υπέ­γραψε η κυβέρ­νηση ήταν καλύ­τερη από αυτή που μας πρό­σφε­ραν αρχικά οι δανει­στές

«Η συμ­φω­νία την οποία μας έθεσαν στο τραπέζι αρχικά ήταν μόνο για πέντε μήνες, συμπε­ρι­λάμ­βανε τέσ­σε­ρις ελέγ­χους αξιο­λό­γη­σης και τον Σεπτέμ­βριο θα έπρεπε να επα­να­δια­πραγ­μα­τευ­θούμε νέα συμ­φω­νία, συνεπώς δεν βλέπω το λόγο για τον οποίο να πω ότι εκείνη ήταν καλύ­τερη συμ­φω­νία από αυτή την οποία υπο­γρά­ψαμε. Συμπε­ρι­λάμ­βανε πάνω κάτω το ίδιο πακέτο μέτρων, αλλά θα είχε διαρ­κέ­σει μόνο πέντε μήνες. Τώρα έχουμε τρία χρόνια για να θέσουμε σε εφαρ­μογή τα μέτρα αυτά και αυτή είναι μεγάλη διαφορά», είπε χαρα­κτη­ρι­στικά.

Ο κ.Τσα­κα­λώ­τος υπε­ρα­μύν­θηκε του δημο­ψη­φί­σμα­τος, το οποίο, όπως είπε, επέ­τρεψε στην κυβέρ­νηση να πετύχει μια καλύ­τερη συμ­φω­νία.

Ο υπουρ­γός τόνισε μάλιστα ότι η κυβέρ­νηση έχει κόκ­κι­νες γραμμές. «Έχουμε κόκ­κι­νες γραμμές, η προ­στα­σία των πιο φτωχών και των ανέργων είναι απο­λύ­τως κεφα­λαιώ­δης για εμάς» δήλωσε, επι­ση­μαί­νο­ντας πως «είναι σημα­ντικό για εμάς να έχουμε τη στήριξη και άλλων αρι­στε­ρών δυνά­μεων, ώστε να μπο­ρέ­σουμε να αλλά­ξουμε την Ευρώπη και να θέσουμε σε εφαρ­μογή μία άλλη ατζέντα σχετικά με τις συντά­ξεις, την ανεργία και το Κράτος Πρό­νοιας. Για τριάντα χρόνια οι νεο­φι­λε­λεύ­θε­ροι κρα­τού­σαν τα ηνία, έφτασε η ώρα να έχουμε μια δια­φο­ρε­τική ατζέντα».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.