ΕΙΔΗΣΕΙΣ

H Αντιτρομοκρατική φοβάται μεγάλο χτύπημα

news room 1 λεπτό ανάγνωση
αστυνομία

Η Ομάδα Λαϊκών Αγω­νι­στών παίρνει τη… σκυτάλη από τον Επα­να­στα­τικό Αγώνα. Η «ανα­πλη­ρω­μα­τική» επω­νυ­μία γίνεται… βασική και αρχίζει και αυτή με τη σειρά της να βάζει στο στό­χα­στρό της οικο­νο­μι­κούς στόχους. Την ίδια ώρα το γυναι­κείο… άρωμα γραφής, και συγκε­κρι­μένα της Πανα­γιώ­τας Ρούπα, δια­κρί­νουν ολοένα και εντο­νό­τερα οι ανα­λυ­τές της Αντι­τρο­μο­κρα­τι­κής Υπη­ρε­σίας, δια­βά­ζο­ντας επα­νει­λημ­μένα τις 32 σελίδες της προ­κή­ρυ­ξης, που τα μέλη της Ομάδας Λαϊκών Αγω­νι­στών είχαν απο­θη­κεύ­σει στο USB stick, που βρέθηκε σε Kαφάο, μέσα σε κίτρινο φάκελο κάτω από το Λόφο του Στρέφη.

Συγκρί­νο­ντας τα οικο­νο­μικά σημεία ανά­λυ­σης με αντί­στοιχα άλλων προ­κη­ρύ­ξεων της οργά­νω­σης, δια­κρί­νουν το ίδιο ύφος γραφής και τον ίδιο συγ­γρα­φέα. Η μακρο­σκε­λέ­στατη προ­κή­ρυξη δεν φαί­νε­ται να παρου­σιά­ζει καμία λεπτο­μέ­ρεια για τον τρόπο δράσης του εκτε­λε­στι­κού πυρήνα της επί­θε­σης στο ΣΕΒ, δείγμα σύμφωνα με αξιω­μα­τι­κούς της ΕΛ.ΑΣ., πως ο συντά­κτης της προ­κή­ρυ­ξης δεν πήρε μέρος στην ενέρ­γεια ή ακόμη και δεν ήρθε σε επαφή με αυτούς που την πραγ­μα­το­ποί­η­σαν.

Οι αρμό­διοι αξιω­μα­τι­κοί δεν μπορούν να δια­κρί­νουν και τον χρόνο που γράφηκε, αν δηλαδή ήταν πριν ή και μετά την βομ­βι­στική επίθεση.

Η προ­κή­ρυξη, σύμφωνα με αστυ­νο­μι­κές πηγές, φέρεται να μην έχει απει­λη­τι­κές «κορώνες» και πρό­κει­ται για μία γενική οικονομικο-πολιτική ανάλυση, χωρίς να προσ­διο­ρί­ζο­νται συγκε­κρι­μέ­νοι υπο­ψή­φιοι στόχοι. Οι ανα­φο­ρές για το χρέος, τα μνη­μό­νια σε συν­δυα­σμό με ιστο­ρι­κές ανα­δρο­μές κατα­λαμ­βά­νουν μεγάλο μέρος του κει­μέ­νου.

Οι ανα­λυ­τές της Αντι­τρο­μο­κρα­τι­κής Υπη­ρε­σίας επι­χει­ρούν να προσ­διο­ρί­σουν τους επό­με­νους στόχους της οργά­νω­σης, που από τις πολλές ανα­γνώ­σεις φαί­νε­ται ότι είναι οικο­νο­μι­κού και πολι­τι­κού ενδια­φέ­ρο­ντος. Στο κείμενο, δεν φαί­νε­ται να υπάρχει καμία αναφορά για τις συλ­λή­ψεις του Βόλου, και συγκε­κρι­μένα των Γιώργου Πετρα­κά­κου, Γρηγόρη Τσιρώνη, ούτε για την οικειο­θελή παρά­δοση του Πανα­γιώτη Ασπιώτη, που κατά καιρούς έμπαι­ναν στο «κάδρο» των μελών που απάρ­τι­ζαν τον επι­χει­ρη­σιακό πυρήνα της ΟΛΑ, όπως και για τον εντο­πι­σμό του βαρύ­τα­του οπλο­στα­σίου, που για πολλούς στην ΕΛ.ΑΣ. συν­δέ­ο­νται άμεσα με το εγχώριο αντάρ­τικο πόλης, χωρίς όμως να ταυ­το­ποιεί­ται.

Οι αρμό­διοι αξιω­μα­τι­κοί φοβού­νται το επόμενο εντυ­πω­σιακό χτύπημα της τρο­μο­κρα­τι­κής οργά­νω­σης και περισ­σό­τερο την πιθα­νό­τητα κλι­μά­κω­σης και ανα­βάθ­μι­σης, με την εκδή­λωση αιμα­τη­ρής επί­θε­σης κατά ανθρώ­πι­νου στόχου, οικονομικο-πολιτικού παρά­γο­ντα, με διεθνή αντί­κτυπο.

Σημειώ­νε­ται ότι σε του­λά­χι­στον δύο επι­θέ­σεις της οργά­νω­σης, στα γραφεία της Νέας Δημο­κρα­τίας και στην Ισραη­λινή Πρε­σβεία, υπήρχαν μαρ­τυ­ρίες για την συμ­με­τοχή γυναί­κας σε αυτές, που οι αξιω­μα­τι­κοί της ΕΛ.ΑΣ., δεν απο­κλεί­ουν να έχει «απο­συρ­θεί».

«Μόνο η Ομάδα Λαϊκών Αγω­νι­στών παρα­μέ­νει τόσο επι­κίν­δυνη. Και αυτό γιατί συμ­με­τέ­χουν σε αυτή ποι­νι­κοί και αντιε­ξου­σια­στές που παρα­μέ­νουν ασύλ­λη­πτοι. Παίρ­νουν καλάσ­νι­κοφ και προ­βαί­νουν σε ‘γαζωματικές’ επι­θέ­σεις ή σε τοπο­θε­τή­σεις βομβών. Προς το παρόν σε κτίρια, ωστόσο φοβό­μα­στε το ενδε­χό­μενο της εκδι­κη­τι­κής επί­θε­σης ενα­ντίον ανθρώ­πι­νου στόχου. Η ποινική διά­σταση, τους δίνει και τη δυνα­τό­τητα βομ­βι­στι­κών επι­θέ­σεων, παγι­δευ­μέ­νων με εκρη­κτικά φακέλων και επι­θέ­σεων με αντιαρ­μα­τικά όπλα. Οι άλλες οργα­νώ­σεις του αντάρ­τι­κου πόλης είναι απο­δυ­να­μω­μέ­νες επι­χει­ρη­σιακά λόγω των δεκάδων συλ­λή­ψεων των τελευ­ταίων ετών» επε­σή­μαι­ναν με ανη­συ­χία υψη­λό­βαθ­μοι αξιω­μα­τι­κοί της ΕΛ.ΑΣ., τον περα­σμένο Ιούλιο.

Η προ­κή­ρυξή της για το ΣΕΒ, έχει ανα­γκά­σει την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. να λάβει επι­πλέον μέτρα ασφα­λείας σε κεντρικά γραφεία τρα­πε­ζών, εμπο­ρι­κών επι­με­λη­τη­ρίων και μεγα­λο­τρα­πε­ζι­τών.

Η Ομάδα Λαϊκών Αγω­νι­στών, η 2η οργά­νωση του Νίκου Μαζιώτη, σύμφωνα με αξιω­μα­τι­κούς της ΕΛ.ΑΣ., εμφα­νί­ζε­ται ενεργή και αλώβητη, με ασύλ­λη­πτα μέλη και εκρη­κτικά υλικά του «Επα­να­στα­τι­κού Αγώνα». Η τρο­μο­κρα­τική επω­νυ­μία, πέρα από το γεγονός ότι δια­τη­ρεί το οπλο­στά­σιό της, δείχνει ότι πλέον έχει δυνα­τό­τη­τες και για βομ­βι­στι­κές επι­θέ­σεις μεγάλης κλί­μα­κας. Ουσια­στικά απέ­κτησε υλικά και «βομ­βι­στή» ή τεχνο­γνω­σία να προβεί σε τέτοιου είδους επι­θέ­σεις, καθώς μέχρι προχθές ήταν γνωστό ότι προ­έ­βαινε σε επι­θέ­σεις με πολε­μικά καλάσ­νι­κοφ και απο­τυ­χη­μένα με αντιαρ­μα­τικό RPG 7. Η ΟΛΑ χτύπησε την ώρα που πολλοί θεω­ρού­σαν ότι είχε χάσει σημα­ντικό μέρος του οπλι­σμού της και αρκετά από τα μέλη της, μετά τις συλ­λή­ψεις και τον εντο­πι­σμό κατοι­κιών στην Νέα Αγχίαλο Βόλου, στα Άνω Λεχώνια Βόλου , στο κέντρο του Βόλου και στον Μώλο Φθιώ­τι­δας.

«Ο Επα­να­στα­τι­κός Αγώνας, η Συνω­μο­σία Πυρήνων της Φωτιάς και η ‘παράπλευρη’ Σέχτα Επα­να­στα­τών δεν έχουν προς το παρόν επι­χει­ρη­σια­κές δυνα­τό­τη­τες και είναι φανερή η απε­γνω­σμένη προ­σπά­θειά τους να στρα­το­λο­γή­σουν νέα μέλη. Ο Αγώνας με κείμενα του Νίκου Μαζιώτη και της Πόλα Ρούπα, οι Πυρήνες με κωδι­κο­ποι­η­μένα emails επι­κοι­νω­νίας. Παρα­μέ­νουν όμως επι­κίν­δυ­νοι, εξαι­τίας της μόνιμης σκέψης επί­θε­σης και ευρη­μα­τι­κό­τη­τας που τους δια­κρί­νει» δηλώ­νουν οι αρμό­διοι αξιω­μα­τι­κοί.

Οι αξιω­μα­τι­κοί της ΕΛ.ΑΣ. ανα­ζη­τώ­ντας τα ίχνης της Πόλας Ρούπα, μετά τη φυγή της από το «οικο­γε­νειακό» σπίτι στο Μαρούσι, έπειτα από τη σύλληψη του συντρό­φου της Νίκου Μαζιώτη, δια­πί­στω­σαν ότι επι­χει­ρούσε να δημιουρ­γή­σει τις όποιες προ­ϋ­πο­θέ­σεις κανο­νι­κών συν­θη­κών ζωής για το παιδί της. Η κατα­ζη­τού­μενη γυναίκα, το καλο­καίρι του 2014, είχε προβεί σε έρευνα για τον ιδανικό παιδικό σταθμό, που θα ικα­νο­ποιούσε κάποιους κανόνες ασφα­λείας προ­κει­μέ­νου να γράψει το παιδί της ως ένα πρώτο στάδιο κοι­νω­νι­κο­ποί­η­σης του. Οι αστυ­νο­μι­κοί δια­πί­στω­σαν ότι τον είχε βρει και μάλιστα είχε προβεί και στις πρώτες επαφές για να το γράψει εκεί με πλαστή ταυ­τό­τητα.

Οι αστυ­νο­μι­κοί δεν έχουν απο­κλεί­σει το ενδε­χό­μενο συμ­με­το­χής της στην ένοπλη ληστεία τρά­πε­ζας στο νοσο­κο­μείο Σωτηρία, ως ανα­ζή­τηση οικο­νο­μι­κών πόρων για την συνέ­χιση της παρα­νο­μίας, συνερ­γα­ζό­μενη με κατα­ζη­τού­με­νους ληστές του «Διστό­μου με τα μαύρα». Κάτι αντί­στοιχο είχε κάνει και ο Νίκος Μαζιώ­της συμ­με­τέ­χο­ντας σε του­λά­χι­στον τέσ­σε­ρις ληστείες μαζί τους, για να εξα­σφα­λί­σει με το μερίδιό του τον βιο­πο­ρι­σμό τους παράλ­ληλα με τον εξο­πλι­σμό για τον σχε­δια­σμό τρο­μο­κρα­τι­κών επι­θέ­σεων.

thetoc.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.