ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αποκαλυπτική εισαγγελική πρόταση για τη δολοφονία του 49χρονου Ροδίτη από τον 46χρονο Αλβανό

Δαμιανός Αθανασίου 1 λεπτό ανάγνωση
ΦΟΝΟΣ ΙΑΛΥΣΟΣ1
Μέγεθος γραμμάτων

Aκρως απο­κα­λυ­πτι­κή των συν­θη­κών κάτω από τις οποί­ες δο­λο­φο­νή­θη­κε, την 25η Οκτω­βρί­ου 2015, από τον ο 46χρονο υπή­κοο Αλ­βα­νί­ας Ziu Dritan του Yzier, ο 49χρο­νος Ρο­δί­της Ιω­άν­νης Μαλ­λιά­κας του Λουκά, είναι η Ει­σαγ­γε­λι­κή πρό­τα­ση, που υιο­θέ­τη­σε το Συμ­βού­λιο Πλημ­με­λειο­δι­κών Ρόδου, πα­ρα­πέ­μπο­ντας τον δρά­στη  σε δίκη ενώ­πιον Μι­κτού Ορ­κω­τού Δι­κα­στη­ρί­ου της πε­ρι­φέ­ρειας του Εφε­τεί­ου Δω­δε­κα­νή­σου.

Στην Ει­σαγ­γε­λι­κή πρό­τα­ση ανα­φέ­ρο­νται συ­γκε­κρι­μέ­να τα εξής:

«Ο  κα­τη­γο­ρού­με­νος,  υπή­κο­ος Αλ­βα­νί­ας,  την  04.03.2008 συ­νε­λή­φθη από αστυ­νο­μι­κούς του Α.Τ.  Ια­λυ­σού και εκ­δό­θη­κε στην Αλ­βα­νία προς   εκτέ­λε­ση   διε­θνούς   εντάλ­μα­τος   σύλ­λη­ψης εκ­δο­θέν από τις Αλ­βα­νι­κές Αρχές, καθώς είχε κα­τα­δι­κα­στεί σε κά­θειρ­ξη 10 ετών για τις πρά­ξεις της από­πει­ρας αν­θρω­πο­κτο­νί­ας από πρό­θε­ση και της πα­ρά­νο­μης οπλο­κα­το­χής που τέ­λε­σε στην Αλ­βα­νία.

Μετά την έκτι­ση της ποι­νής του κατά το έτος 2015 ήλθε στην Ρόδο, αρ­χι­κά νό­μι­μα και μετά από απέ­λα­σή του με την λήξη της άδειας δια­μο­νής του στη χώρα ει­σήλ­θε πα­ρά­νο­μα  πε­ρί­που τον Σε­πτέμ­βριο του   ίδιου   έτους,   και   ερ­γα­ζό­ταν   ως κη­που­ρός, δια­μέ­νων σε δια­μέ­ρι­σμα που βρί­σκε­ται σε οι­κο­δο­μή επί της οδού πα­ρό­δου Ολυ­μπιά­δος στην Ια­λυ­σό Ρόδου, το οποίο μί­σθω­νε από τον Κουφό Μι­χα­ήλ.

Στο δια­μέ­ρι­σμα αυτό διέ­με­νε μαζί με την N. S., ομο­ε­θνή του, την οποία γνώ­ρι­σε αρ­χι­κά ως ένοι­κο, άλλου δια­με­ρί­σμα­τος της ίδιας πο­λυ­κα­τοι­κί­ας  στο οποίο συ­γκα­τοι­κού­σε με την κόρη της Ι. K., μετά δε την γνω­ρι­μία τους απο­φά­σι­σαν να συ­γκα­τοι­κή­σουν στο δια­μέ­ρι­σμα που δια­τη­ρού­σε ο κα­τη­γο­ρού­με­νος.

Σε δι­πλα­νό δια­μέ­ρι­σμα από αυτό του κα­τη­γο­ρου­μέ­νου διέ­με­νε ο ημε­δα­πός Γιάν­νης Μα­λιά­κας η σχέση δε γειτ­νί­α­σης των δύο αντρών ήταν κα­θα­ρά τυ­πι­κή.

Κατά τις με­σημ­βρι­νές ώρες της 25ης Οκτω­βρί­ου 2015 η σύ­ντρο­φος του αλ­λο­δα­πού τον κά­λε­σε στο τη­λε­φω­νο προ­κει­μέ­νου να με­τα­βεί στο δια­μέ­ρι­σμα που διέ­με­ναν και να την βοη­θή­σει στην αφαί­ρε­ση πάγου από το ψυ­γείο της κου­ζί­νας τους, που βρί­σκε­ται πλη­σί­ον του πίσω μπαλ­κο­νιού του δια­με­ρί­σμα­τός τους.

Ο   κα­τη­γο­ρού­με­νος,   αφού   ει­σήλ­θε   στο δια­μέ­ρι­σμα, πε­ρί­που στις 16.00 έβαλε δυ­να­τά τη μου­σι­κή του ρα­διο­φώ­νου και πήρε δύο κου­ζι­νο­μά­χαι­ρα για να θραύ­σει τον πάγο του ψυ­γεί­ου.

Ο προ­α­να­φε­ρό­με­νος Γιάν­νης Μα­λιά­κας, ένοι­κος του δι­πλα­νού δια­με­ρί­σμα­τος, φα­νε­ρά εκνευ­ρι­σμέ­νος από την  δια­τά­ρα­ξη της  κοι­νής  ησυ­χί­ας,   βγήκε  στο  μπαλ­κό­νι  του δια­με­ρί­σμα­τός του  και  φώ­να­ζε στον  αλ­λο­δα­πό  να   κλεί­σει  τη μου­σι­κή,   όταν   δε   ο   αλ­λο­δα­πός   βγήκε   στο   μπαλ­κό­νι,   αφού λο­γο­μά­χη­σαν έντο­να, ο ημε­δα­πός είπε με επι­τα­κτι­κό ύφος στον κα­τη­γο­ρού­με­νο «κλεί­σε τη μου­σι­κή, δεν είναι η πρώτη φορά που το κά­νεις αυτό, κλεί­σε την αλ­λιώς θα σε γα….σω» και ο τε­λευ­ταί­ος του απά­ντη­σε «αν θες να με γ…. έλα από μπρο­στά».

Μετά από λίγα λεπτά το ανυ­πο­ψί­α­στο θύμα, αντι­λαμ­βα­νό­με­νο ότι ο κα­τη­γο­ρού­με­νος δεν συμ­μορ­φώ­νε­ται στην μεί­ω­ση της έντα­σης της μου­σι­κής αλλά του­να­ντί­ον τον προ­κα­λού­σε να έρθει από την εί­σο­δο του δια­με­ρί­σμα­τος του, έξαλ­λος, πήρε από το δια­μέ­ρι­σμα ένα ξύ­λι­νο ρό­πα­λο και πήγε στην εί­σο­δο του δια­με­ρί­σμα­τος του κα­τη­γο­ρου­μέ­νου φω­νά­ζο­ντάς του «άνοι­ξε την πόρτα να σε γ…» ενώ ταυ­το­χρό­νως άνοι­ξε την πόρτα της ει­σό­δου του δια­με­ρί­σμα­τος του κα­τη­γο­ρου­μέ­νου, με τα πόδια. Και ενώ η σύ­ντρο­φος του κα­τη­γο­ρου­μέ­νου του φώ­να­ζε  να μην ανοί­ξει την πόρτα, ο κα­τη­γο­ρού­με­νος, αφού πρώτα πήρε στα χέρια του δύο μα­χαί­ρια, με πε­ρίσ­σιο θάρ­ρος άνοι­ξε την πόρτα για να ανα­με­τρη­θεί με το θύμα. Αρ­χι­κά το θύμα χτύ­πη­σε με το ξύ­λι­νο ρό­πα­λο τον κα­τη­γο­ρού­με­νο στα χέρια του με απο­τέ­λε­σμα να του πέσει το ένα μα­χαί­ρι στο πά­τω­μα και σε αντί­ποι­να ο κα­τη­γο­ρού­με­νος αντα­πέ­δω­σε τα μέ­γι­στα πλήτ­το­ντας και τραυ­μα­τί­ζο­ντας το θύμα με το άλλο μα­χαί­ρι αρ­χι­κά στον αρι­στε­ρό μηρό και ακο­λού­θως με δύο χτυ­πή­μα­τα στην αρι­στε­ρή πλά­για κοι­λια­κή χώρα.

Εξαι­τί­ας των ανω­τέ­ρω κοι­λια­κών τραυ­μά­των του θύ­μα­τος επήλ­θε εισ­ρό­φη­ση ανα­χθέ­ντων εκ του στο­μά­χου ιστί­ων, με απο­τέ­λε­σμα την από­φρα­ξη των κα­τώ­τε­ρων αε­ρο­φό­ρων οδών (πνιγ­μο­νή), συ­νε­πεία της οποί­ας (από­φρα­ξης) επήλ­θε ο θά­να­τος του Γιάν­νη Μα­λιά­κα από ασφυ­ξία. Είναι δε χα­ρα­κτη­ρι­στι­κό ότι ο κα­τη­γο­ρού­με­νος ήταν σε ήρεμη ψυ­χι­κή κα­τά­στα­ση ακόμα και μετά την τέ­λε­ση της πρά­ξης του, αφού σκέ­φθη­κε να αλ­λοιώ­σει τον χώρο του συμ­βά­ντος προ­κει­μέ­νου να πα­ρου­σιά­σει εαυ­τόν θύμα σφο­δρής και ανα­πά­ντε­χης επί­θε­σης του πραγ­μα­τι­κού θύ­μα­τος, και συ­γκε­κρι­μέ­να έθραυ­σε με το ξύ­λι­νο ρό­πα­λο   που   κρα­τού­σε   το   θύμα   την   ημι­γιά­λυ­νη   πόρτα   του δια­με­ρί­σμα­τός του θέ­λο­ντας να πα­ρα­πλα­νή­σει τις αρχές ότι το θύμα πα­ρα­βί­α­σε την πόρτα του δια­με­ρί­σμα­τός του και ει­σήλ­θε σ’ αυτό με πρό­θε­ση να τον σκο­τώ­σει».

Ως συ­νή­γο­ρος υπε­ρά­σπι­σης του κα­τη­γο­ρού­με­νου πα­ρί­στα­ται ο δι­κη­γό­ρος κ. Στέ­λιος Αλε­ξαν­δρής.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.