ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Εορταστικός… «Γολγοθάς»

Μάκης Δούβαλης 1 λεπτό ανάγνωση
ΚΟΛΟΣΣΟΣ

Ένα εξαι­ρε­τι­κά δύ­σκο­λο πρό­γραμ­μα κα­λεί­ται να «βγά­λει» ο Κο­λοσ­σός κατά τη διάρ­κεια της εορ­τα­στι­κής πε­ριό­δου, κάτι το οποίο ση­μαί­νει ότι οι «θα­λασ­σί» θα χρεια­στεί να κά­νουν Χρι­στού­γεν­να και πρω­το­χρο­νιά μέσα στο… παρκέ. Και το εν­νο­ού­με αυτό, αν σκε­φτεί κα­νείς ότι ο Ε.Σ.Α.Κ.Ε. θα ορί­σει τα παι­χνί­δια της 12ης αγω­νι­στι­κής το σαβ­βα­το­κύ­ρια­κο 2 και 3 Ια­νουα­ρί­ου, κάτι το οποίο ση­μαί­νει ότι την… πρω­το­χρο­νιά λο­γι­κά ο Κο­λοσ­σός θα τα­ξι­δέ­ψει για την Αθήνα. Για να πά­ρου­με τα πράγ­μα­τα από την αρχή, το προ­σε­χές σαβ­βα­το­κύ­ρια­κο δεν θα υπάρ­χουν αγω­νι­στι­κές υπο­χρε­ώ­σεις των ομά­δων της Basket League, με τον Κο­λοσ­σό να δίνει το επό­με­νο παι­χνί­δι του, το με­θε­πό­με­νο Σάβ­βα­το 19 Δε­κεμ­βρί­ου κό­ντρα στην Ε.Κ. Κα­βά­λας, για την 10η αγω­νι­στι­κή. Πρό­κει­ται για ένα δύ­σκο­λο παι­χνί­δι, αφού η ομάδα του Στιβ Για­τζό­γλου θα παί­ξει το τε­λευ­ταίο της χαρτί για την πα­ρα­μο­νή απέ­να­ντι στους «θα­λασ­σί». Βέ­βαια, η Κα­βά­λα ακόμη κι αν κερ­δί­σει τον Κο­λοσ­σό, πάλι θα σώσει δύ­σκο­λα την παρ­τί­δα, εκτός κι αν κάνει την υπέρ­βα­ση στο β’ γύρο. Άλ­λω­στε η ομάδα της Ανα­το­λι­κής Μα­κε­δο­νί­ας έχει χάσει ήδη πολλά και ση­μα­ντι­κά εντός έδρας παι­χνί­δια.

Από κει και πέρα δύο ημέ­ρες πριν από τα Χρι­στού­γεν­να και συ­γκε­κρι­μέ­να στις 23 Δε­κεμ­βρί­ου, η ομάδα του Άρη Λυ­κο­γιάν­νη θα παί­ξει κό­ντρα στη φι­λό­δο­ξη Α.Ε.Κ. του Ντρά­γκαν Σά­κο­τα. Η «Ένωση» θα έρθει στη Ρόδο ως το με­γά­λο φα­βο­ρί για τη νίκη, με τον Κο­λοσ­σό πά­ντως να θέλει, να διεκ­δι­κή­σει ότι κα­λύ­τε­ρο μπο­ρεί. Στη συ­νέ­χεια και συ­γκε­κρι­μέ­να στις 2 ή 3 Ια­νουα­ρί­ου (εν­δει­κτι­κή είναι η ημε­ρο­μη­νία, αφού δεν έχει ανα­κοι­νω­θεί επί­ση­μα το πρό­γραμ­μα της 12ης αγω­νι­στι­κής), ο Κο­λοσ­σός θα παί­ξει στο «Ζη­ρί­νειο» με αντί­πα­λο την Α.Ε.Ν. Κη­φι­σιάς, που δεν έχει άλλα πε­ρι­θώ­ρια για εντός έδρας ήττα, ενώ στις 9 ή 10 Ια­νουα­ρί­ου, οι Ρο­δί­τες θα φι­λο­ξε­νή­σουν τον επί­σης ισχυ­ρό Άρη. Και να φα­ντα­στεί κα­νείς ότι αυτή είναι η αρχή, αφού ακο­λου­θούν άλλα τέσ­σε­ρα δύ­σκο­λα παι­χνί­δια, εκ των οποί­ων τα δύο θε­ω­ρού­νται ήδη «χα­μέ­να».

Στην πρε­μιέ­ρα του β’ γύρου ο Κο­λοσ­σός θα υπο­δε­χθεί στο «Βε­νε­τό­κλειο» τον Ολυ­μπια­κό και εν συ­νε­χεία θα πάει στο Ρέ­θυ­μνο, ενώ αμέ­σως μετά θα φι­λο­ξε­νή­σει στο «Βε­νε­τό­κλειο» τον Απόλ­λω­να Πά­τρας και τον Πα­να­θη­ναϊ­κό. Αν θε­ω­ρή­σου­με ότι το πιο εφι­κτό παι­χνί­δι είναι αυτό στο νησί κό­ντρα στους Αχαιούς, τότε από 19 Δε­κεμ­βρί­ου έως 9 Ια­νουα­ρί­ου, ο Κο­λοσ­σός θα κλη­θεί να κάνει όσο το δυ­να­τόν πε­ρισ­σό­τε­ρες νίκες για να μην αι­σθαν­θεί άβολα και δύ­σκο­λα στη συ­νέ­χεια. Όσον αφορά στην προ­ε­τοι­μα­σία της ομά­δας, συ­νε­χί­ζε­ται κα­νο­νι­κά και χωρίς αγω­νι­στι­κά προ­βλή­μα­τα στο «Βε­νε­τό­κλειο», ενώ ο Άρης Λυ­κο­γιάν­νης θα δώσει ρεπό στους παί­κτες του μόνο το σαβ­βα­το­κύ­ρια­κο για να ξε­κου­ρα­στούν και από τη Δευ­τέ­ρα η προ­ε­τοι­μα­σία της ομά­δας να μπει στην τε­λι­κή της ευ­θεία.

10η ΑΓΩ­ΝΙ­ΣΤΙ­ΚΗ

ΣΑΒ­ΒΑ­ΤΟ(19/12):

Κα­λα­μί­τσα (17:00): Ε.Κ. Κα­βά­λας- Κο­λοσ­σός Ρόδου (N.S. 2)

11η ΑΓΩ­ΝΙ­ΣΤΙ­ΚΗ

ΤΕ­ΤΑΡ­ΤΗ(23/12):

Βε­νε­τό­κλειο (17:00): Κο­λοσ­σός Ρόδου-Α Ε.Κ. (N.S. 3)

12η ΑΓΩ­ΝΙ­ΣΤΙ­ΚΗ

ΣΑΒ­ΒΑ­ΤΟ(02/01):

Ζη­ρί­νειο (17:00): Α.Ε.Ν. Κη­φι­σιάς- Κο­λοσ­σός Ρόδου (N.S. 2)

13η ΑΓΩ­ΝΙ­ΣΤΙ­ΚΗ

ΣΑΒ­ΒΑ­ΤΟ(09/01):

Βε­νε­τό­κλειο (17:00): Κο­λοσ­σός Ρόδου- Άρης (N.S. 2)

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.