Ειδήσεις

Η κυβέρνηση επανεξετάζει τη φορολογία στο κρασί, δεν αποσύρει

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης ανακοίνωσε πως η κυβέρνηση θα επανεξετάσει τη ρύθμιση για το τέλος στο κρασί, που έχει προκαλέσει αντιδράσεις από τους εγχώριους παραγωγούς, διευκρινίζοντας ωστόσο πως «η επανεξέταση του θέματος δεν σημαίνει και απόσυρση».

«Η κυβέρνηση θα δει αν μπορεί να αλλάξει τη διάταξη», είπε σημειώνοντας ότι το τέλος στο κρασί και στα τυχερά παίγνια του ΟΠΑΠ αποτελούν τα δύο ισοδύναμα για τη μη επιβολή ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Παράλληλα ο Τρύφωνας Αλεξιάδης υπογράμμισε ότι το τέλος στο κρασί δεν θα επιβληθεί μόνο στα ελληνικά κρασιά αλλά και στα εισαγόμενα. Μιλώντας στις επιτροπές της Βουλής ανέφερε πως η τροπολογία με τα ισοδύναμα για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση θα κατατεθεί την Πέμπτη στη Βουλή.

Ειδικά για την φορολόγηση του κρασιού είπε ότι πρόκειται για ένα τέλος 0,30 ευρώ ανά φιάλη (δηλαδή ανά 750 ml) και κατέστησε σαφές πως «δεν αφορά μόνο τα ελληνικά, αφορά και τα εισαγόμενα. Αφορά όλα όσα είναι στο εμπόριο».

Σημειώνεται πως νωρίτερα την απόσυρση του φόρου στο κρασί πρότεινε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μπγιάλας. Όπως είπε «η επιβάρυνση είναι μικρή αλλά για ψυχολογικούς λόγους να το αποσύρουμε και να βάλουμε την ίδια επιβάρυνση στο ουίσκι, τη βότκα και το τζιν».

tvxs.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου