Σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου κατηγορούμενοι για ψευδή καταμήνυση και για συκοφαντική δυσφήμηση παραπέμφθηκαν με απευθείας κλήση της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου η Παυλή Θεμελίνα του Δημοσθένη και η Μαρία Καλογιάννη του Σταύρου, κόρη και μάνα, που προκάλεσαν τη δίωξη του Χρήστου Φτάρα, ισχυριζόμενες ότι επεδίωξε τη δολοφονία της πρώτης!!
Η υπόθεση που εκτυλίχθηκε στη Ρόδο τον Οκτώβριο του 2006 είχε προκαλέσει μεγάλο σάλο και είχε φτάσει και σε μεσημεριανές εκπομπές της Αθηναϊκής τηλεόρασης, όπου εμφανιζόταν ο Φτάρας ως… δολοφόνος.
Την 14η Μαρτίου 2011 το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Κω έκρινε ομοφώνως αθώο τον κ. Φτάρα που κατηγορήθηκε ότι επιχείρησε να σκοτώσει την σύντροφό του Θεμελίνα Παυλή σε ηλικία 19 ετών.
Η τελευταία και η μητέρα της Μαρίας Kαλογιάννη δεν παρουσιάστηκαν στη δίκη παρότι είχαν δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής καθώς εκκρεμούν σε βάρος τους εντάλματα σύλληψης της Ανακρίτριας Ρόδου.
Εν πάση περιπτώσει ο 37χρονος εφέρετο την 28η Οκτωβρίου 2006 και ώρα 00:40, να επιχείρησε να σκοτώσει την 19χρονη, ρίχνοντας το όχημα τύπου Mazda που οδηγούσε, στην θαλάσσια περιοχή του Nαυτικού Oμίλου Pόδου! Ο ίδιος βγήκε από το όχημα και φερόταν ότι δεν κατέβαλε προσπάθειες για να απεγκλωβίσει την 19χρονη.
Ο 37χρονος είχε δεσμό με την Παυλή τρεισήμισι μήνες πριν το συμβάν. Eίχε γνωριστεί και με τους δικούς της, οι οποίοι τον φιλοξένησαν για ένα μήνα περίπου στο σπίτι τους.
Στις 27-10-2006 και ώρα 19:45 περίπου βρέθηκαν με την Παυλή στο πάρκινγκ κάτω από το σπίτι της. Πήγαν μια βόλτα στο Παραδείσι και μετά στoν Eμπωνα για να φάνε σουβλάκι. Kατά τη διαδρομή της επιστροφής η νεαρή του ζήτησε να πάνε στην περιοχή του Eυαγγελισμού. Φτάνοντας εκεί έκαναν ένα κύκλο και στάθμευσαν στο πάρκινγκ μπροστά από το άγαλμα. Το αυτοκίνητο ανέπτυξε ταχύτητα, κτύπησε στο πεζοδρόμιο, δίπλα στο Aγαλμα και έφυγε προς τη θάλασσα. Ο 37χρονος κατόρθωσε να βγει από το αυτοκίνητο ενώ η νεαρή δεν μπόρεσε να απεγκλωβιστεί.
Την απεγκλώβισε ο 21χρονος Ευάγγελος Χατζηκέλης του Παναγιώτη, που βρισκόταν την ώρα εκείνη στο σημείο, ενώ όπως φέρεται να προέκυψε από την απολογία του 37χρονου ο ίδιος κατέβαλε ομοίως προσπάθειες, παρά τον πανικό του, για να την επαναφέρει, ενώ βοήθησε για τη μεταφορά της στην ακτή και της έδωσε το φιλί της ζωής.
Η μητέρα της νεαρής και μια φίλη της απέδωσαν με καταθέσεις τους την ευθύνη του ατυχήματος στον 37χρονο.
Η Παυλή ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων ότι επεδίωξε το θάνατό τους διότι του είχε ζητήσει να διακόψουν το δεσμό τους!
Ο 37χρονος ισχυρίζεται ότι της έδωσε το τιμόνι και εκείνη λόγω των παπουτσιών της, που ήταν μυτερά (μπότες) πάτησε φρένο και γκάζι μαζί. Eτσι το αυτοκίνητο ανέπτυξε ταχύτητα, κτύπησε στο πεζοδρόμιο, δίπλα στο άγαλμα και έφυγε προς τη θάλασσα.
Ο 37χρονος είχε καταθέσει ότι η πρώην σύντροφός του άρχισε μία οργανωμένη εκστρατεία σε βάρος του με άδικες και ψευδείς κατηγορίες.
Προκάλεσε, όπως είπε, τη δυσφήμηση και συκοφάντησή του με εμφανίσεις και δηλώσεις της σε τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς αλλά και σε τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλήνιας εμβέλειας (AΛΦA πρωινή εκπομπή δημοσιογράφου κ. Γιώργου Aυτιά και ANT1 στην μεσημεριανή εκπομπή της δημοσιογράφου κ. Tατιάνας Στεφανίδου).
Εν πάση περιπτώσει σύμφωνα με το κατηγορητήριο η δεύτερη κατηγορούμενη είχε καταθέσει ενόρκως ότι ο κ. Φτάρας δεν είχε καταβάλει τις απαιτούμενες προσπάθειες για να σώσει την κόρη της ενώ η τελευταία είχε ισχυριστεί ότι όταν του είπε να χωρίσουν την έπιασε από το λαιμό και επιχείρησε να τη σκοτώσει ρίχνοντας το αμάξι στη θάλασσα και επιδιώκοντας και να αυτοκτονήσει.
https://www.dimokratiki.gr/arxeio/mana-ke-kori-katigorisan-37chrono-gia-dolofono/













