ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μέρκελ: Καμιά διασύνδεση της ελληνικής συμφωνίας με το προσφυγικού

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Μέρκελ

Το Βερο­λίνο δια­ψεύ­δει δημο­σί­ευμα του οικο­νο­μι­κού περιο­δι­κού WirtschaftsWoche ότι θα είχε την πρόθεση «να βάλει σε δεύτερη μοίρα την αυστηρή εμμονή σε όρους του προ­γράμ­μα­τος», εάν η Ελλάδα δεχόταν να κρα­τή­σει περισ­σό­τε­ρους πρό­σφυ­γες.

Δεν πρέπει να γίνεται δια­σύν­δεση της προ­σφυ­γι­κής κρίσης με την εφαρ­μογή της συμ­φω­νίας για το τρίτο πρό­γραμμα στή­ρι­ξης, δήλωσε ο εκπρό­σω­πος της γερ­μα­νι­κής κυβέρ­νη­σης Στέφεν Ζάι­μπερτ κληθεί να σχο­λιά­σει το δημο­σί­ευμα.

Ο εκπρό­σω­πος της κ. Μέρκελ Στ. Ζάι­μπερτ επα­νέ­λαβε ότι είναι ανάγκη να απο­κα­τα­στα­θεί επει­γό­ντως μια «συντε­ταγ­μένη κατά­σταση» στην περιοχή μεταξύ Ελλάδας και Τουρ­κίας στο Αιγαίο, ώστε να μη δρουν εκεί ανε­νό­χλη­τοι οι δια­κι­νη­τές προ­σφύ­γων.

«Για αυτό στη­ρι­ζό­μα­στε στην προ­θυ­μία συνερ­γα­σίας της Τουρ­κίας. Θέλουμε όμως να βοη­θή­σουμε την Ελλάδα να αντα­πο­κρι­θεί απο­τε­λε­σμα­τικά στις υπο­χρε­ώ­σεις της ως μέλους της Ευρω­παϊ­κής Ένωσης και να προ­στα­τεύ­σει τα σύνορά της», πρό­σθεσε ο Γερ­μα­νός εκπρό­σω­πος και εξήγησε ότι θα ενι­σχυ­θεί η FRONTEX, ενώ θα παρα­σχε­θεί και υλι­κο­τε­χνική βοήθεια.

Τέλος επα­νέ­λαβε την προ­θυ­μία της Γερ­μα­νίας και της Ευρώπης να στη­ρί­ξουν την Ελλάδα που δοκι­μά­ζε­ται ιδιαί­τερα από αυτή την κρίση.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.