Ειδήσεις

“Εδεσε” στο λιμάνι το υπερπολυτελές «Perla Del Mare» λόγω σοβαρών ελλείψεων

Το μέτρο της κράτησης επιβλήθηκε από την 8η Οκτωβρίου στο υπερπολυτελές M/V “PERLA DEL MARE” σημαίας Η.Π.Α., από τη Λιμενική Αρχή Ρόδου.
Ειδικότερα, κατόπιν επιθεώρησης που διενεργήθηκε στο πλαίσιο του PARIS MOU από αρμόδιους επιθεωρητές PSC της οικείας Λιμενικής Αρχής, διαπιστώθηκαν σοβαρές ελλείψεις- αντικανονικότητες στους τομείς ασφάλειας (SOLAS), (STCW), (MLC 2006), (Δ.Σ. MARPOL), (LOAND LINE) και (Δ.Σ. TONNAGE).
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου κινήθηκε παράλληλα η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.
Το σκάφος φέρεται να είναι ιδιοκτησίας της εταιρείας LLC Delaware αν και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ιδιοκτήτης είναι ο κ. Hasan Peker, o αντιπρόεδρος του Dogru Yol Partisi, κόμματος που συνενώθηκε με αυτό της Tansu Ciller.
Iδιοκτήτρια φερόταν πρόσφατα η εταιρεία TurkYaght, o εκπρόσωπος της οποίας συγκαταλέγεται μεταξύ των στενών φίλων του δημάρχου του Μαρμαρίς Ali Acar.
Στο πολυτελές σκάφος πραγματοποιήθηκε τον Μάιο του 2015 επίσκεψη του δημάρχου Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκου με το δήμαρχο του Μαρμαρίς, που έλαβε μεγάλη δημοσιότητα στον τουρκικό τύπο.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου