ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Klaus Hildebrandt: Η τουριστική βιομηχανία πρέπει να βρει τη φωνή της στο μεταναστευτικό δράμα

news room 1 λεπτό ανάγνωση
μετανάστες Κως

Ήρθε η ώρα που η του­ρι­στική βιο­μη­χα­νία πρέπει να αντι­με­τω­πί­σει άμεσα το ζήτημα του μετα­να­στευ­τι­κού, επι­ση­μαί­νει σε άρθρο του ο αρχι­συ­ντά­κτης του fvw, Klaus Hildebrandt, καθώς, όπως λέει πολλοί μετα­νά­στες φιλο­ξε­νού­νται πια σε πολύ κοντινή από­σταση από Γερ­μα­νούς του­ρί­στες που κάνουν τις δια­κο­πές τους στα ελλη­νικά νησιά και στη Μεσό­γειο.

Ο κ. Hildebrandt ανα­ρω­τιέ­ται αν μπορεί κανείς να απο­λαύ­σει το μπάνιο του στις παρα­λίες της Μεσο­γείου και να έχει όλες τις ανέσεις, την ίδια ώρα που δίπλα του οι μετα­νά­στες ρισκά­ρουν τη ζωή τους, ταξι­δεύ­ο­ντας μέσα στις λέμβους.

Κι όμως, ανα­φέ­ρει, αυτό είναι όντως δυνατό, γιατί η του­ρι­στική βιο­μη­χα­νία έχει πετύχει να κατα­στή­σει σαφές στους κατα­να­λω­τές ότι ζημιώ­νουν έτι περισ­σό­τερο τους προ­ο­ρι­σμούς απο­φεύ­γο­ντας να ταξι­δέ­ψουν σε αυτούς.

Άλλωστε, όπως επι­ση­μαί­νει, ήταν σωστό που η Γερ­μα­νία δεν εξέδωσε ταξι­διω­τική προει­δο­ποί­ηση για την Τυνησία, σε αντί­θεση με άλλες ευρω­παϊ­κές χώρες, καθώς η έλλειψη απα­σχό­λη­σης και προ­ο­πτι­κών απο­τε­λεί φιλό­ξενο έδαφος για την εκδή­λωση εξτρε­μι­στι­κών κινή­σεων σε μια χώρα που ζει από τον του­ρι­σμό.

Η βιο­μη­χα­νία, επι­ση­μαί­νει ο Hildebrandt, χρειά­ζε­ται να βρει τη φωνή της στο μετα­να­στευ­τικό δράμα. Οι επαγ­γελ­μα­τίες του του­ρι­σμού στη Γερ­μα­νία και στους προ­ο­ρι­σμούς πρέπει να βρουν τρόπους να βοη­θή­σουν και να βρουν τι θα απο­κρί­νο­νται στους πελάτες τους. Πρέπει να κάνουν ξεκά­θαρη την στάση τους, όπως έκανε το Travel Industry Club λαν­σά­ρο­ντας μια δια­φή­μιση ή όπως έκανε η Alltours ανα­λαμ­βά­νο­ντας να βοη­θή­σει τους μετα­νά­στες στην Κω και όπως συμ­βαί­νει τώρα στον εισερ­χό­μενο του­ρι­σμό στη Γερ­μα­νία.

Κατα­λή­γο­ντας, τονίζει: «O του­ρι­σμός είναι μία μεγάλη, παγκό­σμια βιο­μη­χα­νία. Μια τέτοια βιο­μη­χα­νία δεν πρέπει να κλείσει τα μάτια».

tornosnews.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.