ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εξετάζεται η παράταση του ωραρίου λειτουργίας των μπαρ στη Ρόδο

Δαμιανός Αθανασίου 3 λεπτά ανάγνωση
Παλιά πόλη συντριβάνι

Το θέμα θα συζη­τη­θεί στην προσεχή συνε­δρί­αση της τοπικής κοι­νό­τη­τας Ρόδου

Toν δρόμο για την παρά­ταση του ωραρίου λει­τουρ­γίας των νυχτε­ρι­νών κέντρων στο νησί της Ρόδου, εντός και εκτός των τειχών της Μεσαιω­νι­κής Πόλης, ανοί­γουν δύο απο­φά­σεις της Υπη­ρε­σίας Δόμησης του Δήμου Ρόδου, με τις οποίες δια­πι­στώ­νε­ται η πλη­ρό­τητα των φακέλων για την ικα­νο­ποί­ηση ισά­ριθ­μων αιτή­σεων της εται­ρείας «ΜΑΡΓΕΛΛΟΣ EMM. & ΣΙΑ ΟΕ».

Το θέμα ανα­μέ­νε­ται να συζη­τη­θεί στην προσεχή συνε­δρί­αση του συμ­βου­λίου της δημο­τι­κής κοι­νό­τη­τας Ρόδου και αφορά σε αιτή­σεις της ως άνω εται­ρείας για την παρά­ταση του ωραρίου λει­τουρ­γίας των κατα­στη­μά­των “Ronda”, στο συγκρό­τημα του «Ελλη» και “Soho” στην πλατεία Ιππο­κρά­τους.

Για το πρώτο υπήρξε αίτηση στην Υπη­ρε­σία Δόμησης την 14η Αυγού­στου 2015 και θετική αντα­πό­κριση την 19η Αυγού­στου 2015 και για το δεύτερο την 30η Ιουλίου 2015 και θετική αντα­πό­κριση την 4η Αυγού­στου 2015.

Στις αιτή­σεις της εται­ρείας ανα­φέ­ρο­νται μεταξύ άλλων τα εξής:

«Η εται­ρεία μας λει­τουρ­γεί κατά­στημα – καφε­τέ­ριας στην Πλατεία Ιππο­κρά­τους Παλιά Πόλη Ρόδου με την ονο­μα­σία “Soho” για το οποίο έχει εκδοθεί η με αριθμό 156/2012 άδεια λει­τουρ­γίας του και η με αριθμό 165/21.6.2012 άδεια χρήσεως μου­σι­κής (άδεια λει­τουρ­γίας μου­σι­κής στε­ρε­ο­φω­νι­κού συγκρο­τή­μα­τος μικρής ισχύος και μέχρι δύο έγχορδα μουσικό όργανα χωρίς ενι­σχυτή.)

Ωράριο λει­τουρ­γίας του κατα­στή­μα­τος ορί­σθηκε, με την ως άνω άδεια ώρα κατά την περίοδο από 1/10 έως 31/03 από ώρα 7:00 έως 15:00 και από ώρα 17:30 έως ώρα 22:00 και κατά την περίοδο οπό 01/04 έως 30/09 έκαστου έτους οπό ώρα 7:00 έως 15:00 και οπό ώρα 17:30 έως ώρα 23:00.

Σύμφωνα με την ως άνω, κατ’ άρθρο 3 παρ. 3 της από­φα­σης 3/1996 Αστυ­νο­μι­κής Διά­τα­ξης ορί­ζε­ται ότι ο ανωτέρω χρόνος μπορεί να παρα­τα­θεί ύστερα από αίτηση των ενδια­φε­ρο­μέ­νων, ανάλογα με το είδος των μου­σι­κών οργάνων και τη θέση του κέντρου σε σχέση με τους κατοι­κη­μέ­νους χώρους για το κέντρο που λει­τουρ­γούν σε κλειστό χώρο μέχρι την 3:00 και για τα κέντρα που λει­τουρ­γούν σε ανοικτό χώρο μέχρι την 2:00 ώρα με την προ­ϋ­πό­θεση ότι δεν δια­τα­ράσ­σε­ται η ησυχία των περιοί­κων.

Όπως ανα­φέρ­θηκε ανωτέρω, το κατά­στημά μας ευρί­σκε­ται σε αμιγώς εμπο­ρική περιοχή της παλαιάς πόλεως Ρόδου πλησίον άλλων κατα­στη­μά­των με χρήση μου­σι­κής και κέντρων δια­σκε­δά­σεως. Πλησίον του κατα­στή­μα­τος και σε μεγάλη ακτίνα γύρω από αυτό, ικανή ώστε ουδεμία όχληση να προ­ξε­νεί­ται, δεν ευρί­σκο­νται οικίες ή κατα­στή­ματα και επι­χει­ρή­σεις τα οποία θα ενοχλεί στο ελά­χι­στο παρά­ταση της χρήσης μου­σι­κής από το κατά­στημά μας.

Το κατά­στημα της εται­ρείας μας λει­τουρ­γεί τόσο την χει­με­ρινή όσο και την θερινή περίοδο, απα­σχο­λεί προ­σω­πικό και αριθμεί πολλούς εργα­ζό­με­νους και συνερ­γά­ζε­ται με άλλους εμπό­ρους της Ρόδου (ως προ­μη­θευ­τές του).

Είναι γνωστό ότι – κατά την συνή­θεια των συνοδών κατα­στη­μά­των και επι­χει­ρή­σεων που δρα­στη­ριο­ποιού­νται στην πόλη της Ρόδου- σε κεντρικά σημεία αυτής (όπως το σημείο στο οποίο ευρί­σκε­ται το κατά­στημά μας) τόσο οι συντο­πί­τες μας και μόνιμοι κάτοι­κοι της Ρόδου όσο και οι του­ρί­στες που μας επι­σκέ­πτο­νται (ιδίως κατά την θερινή περίοδο) αρέ­σκο­νται να επι­σκέ­πτο­νται κατα­στή­ματα στα οποία η χρήση της μου­σι­κής διαρκεί περισ­σό­τερο, αφού η χρήση της μου­σι­κής ευνοεί (μάλλον δε προ­κα­λεί) την δημιουρ­γία ευχά­ρι­στης ατμό­σφαι­ρας. Ανάλογο απο­τε­λεί πλέον καίριο ζήτημα για την συνέ­χιση λει­τουρ­γίας του κατα­στή­μα­τός μας η παρά­ταση της χρήσης μου­σι­κής, καθώς οι κανόνες του αντα­γω­νι­σμού αλλά και οι ίδιες απαι­τή­σεις των πελατών μας το απαι­τούν.

Η τήρηση του ωραρίου για τη χρήση της μου­σι­κής στο πλαίσιο που θέτει η ως άνω διάταξη δεν εξυ­πη­ρε­τεί έως σήμερα κανένα ιδιαί­τερο έννομο συμ­φέ­ρον ούτε παρά­ταση της διάρ­κειας αυτής πλήττει την έννομη τάξη ή το δημόσιο συμ­φέ­ρον δεδο­μέ­νου του σημείου στο οποίο ευρί­σκε­ται το κατά­στημά μας ώστε να επι­βάλ­λε­ται η παρά­ταση της διάρ­κειας χρήσεως της μου­σι­κής κατά το ειδικώς κατω­τέρω αιτού­μενο.

Αντί­θετα, στενή και αδιά­κριτη εφαρ­μογή της ανωτέρω πλήττει την επι­χει­ρη­μα­τι­κό­τητα ορι­σμέ­νων επι­χει­ρη­μα­τιών σε καιρούς μάλιστα ιδιαι­τέ­ρως χαλε­πούς

Ήδη άλλωστε γνωστό άλλα κατα­στή­ματα – καφε­τέ­ριες έχουν τύχει χορη­γή­σεως παρα­τά­σεως χρήσης μου­σι­κής αν και λει­τουρ­γούν σε υπαί­θριους χώρους – μεγάλες αυλές κήπους κλπ.».

Η εται­ρεία αιτή­θηκε την παρά­ταση της χρήσης μου­σι­κής στα κατα­στή­ματα της έως την 03.00 ώρα το πρωί.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.