ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θεοδωράκης – Πατούλης για τον ρόλο της αυτοδιοίκησης στην προσφυγική κρίση

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Θεοδωρακης

Οι αυ­ξη­μέ­νες προ­σφυ­γι­κές- με­τα­να­στευ­τι­κές ροές και ο ζω­τι­κός ρόλος της αυ­το­διοί­κη­σης στην αντι­με­τώ­πι­ση του προ­σφυ­γι­κού ζη­τή­μα­τος βρέ­θη­καν στο επί­κε­ντρο της συ­ζή­τη­σης στη συ­νά­ντη­ση του προ­έ­δρου της Κε­ντρι­κής Ένω­σης Δήμων Ελ­λά­δας (ΚΕΔΕ) Γ. Πα­τού­λη και του επι­κε­φα­λής του Πο­τα­μιού Στ. Θε­ο­δω­ρά­κη.

Ο κ. Πα­τού­λης υπο­γράμ­μι­σε ότι η αυ­το­διοί­κη­ση μόνη της έχει ανα­λά­βει το με­γα­λύ­τε­ρο βάρος της δια­χεί­ρι­σης των προ­σφυ­γι­κών ροών και μά­λι­στα χωρίς την ου­σια­στι­κή βο­ή­θεια της κε­ντρι­κής κυ­βέρ­νη­σης. «Πρό­κει­ται για ένα πρό­βλη­μα για την αντι­με­τώ­πι­ση του οποί­ου δεν υπάρ­χει εθνι­κός σχε­δια­σμός. Υπο­χρέ­ω­ση όλων των πο­λι­τι­κών δυ­νά­με­ων είναι να συ­νερ­γα­στούν προ­κει­μέ­νου να υπάρ­ξει συ­νο­λι­κά ένα Εθνι­κό Σχέ­διο αντι­με­τώ­πι­σης του προ­σφυ­γι­κού ζη­τή­μα­τος», ση­μεί­ω­σε ο πρό­ε­δρος της ΚΕΔΕ.

Ανα­φε­ρό­με­νος στις άμε­σες λύ­σεις που απαι­τού­νται, τό­νι­σε ότι θα πρέ­πει να δη­μιουρ­γη­θούν άμεσα Κέ­ντρα Υπο­δο­χής και φι­λο­ξε­νί­ας των προ­σφύ­γων και να εξα­σφα­λι­στεί η γρή­γο­ρη με­τα­κί­νη­σή τους προς άλλες πε­ριο­χές της Ευ­ρώ­πης.

Από την πλευ­ρά του ο επι­κε­φα­λής του Πο­τα­μιού Σταύ­ρος Θε­ο­δω­ρά­κης δή­λω­σε ότι «οι δή­μαρ­χοι στα ακρι­τι­κά νησιά είναι ήρωες που προ­σπα­θούν να υπο­κα­τα­στή­σουν την απου­σία του κρά­τους, προ­σπα­θούν για ένα αξε­πέ­ρα­στο με­γά­λο πρό­βλη­μα».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.