ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ρέγκλινγκ-ESM: Το ΔΝΤ θα συμβάλει στα 86 δισ. ευρώ

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ρεγκλινγκ

Σήμα για συμ­με­το­χή του ΔΝΤ στο δά­νειο των 86 δισ. ευρώ προς την Ελ­λά­δα στέλ­νει o επι­κε­φα­λής του ESM, Κλά­ους Ρέ­γκλινγκ.

Ξε­κα­θά­ρι­σε πως δεν θα πρέ­πει να ανα­μέ­νε­ται ότι ο ESM θα πλη­ρώ­σει όλο το ποσό του τρί­του πα­κέ­του «διά­σω­σης», ση­μειώ­νο­ντας πως η επι­κε­φα­λής του ΔΝΤ Κρι­στίν Λα­γκάρντ έχει πει ότι πε­ρι­μέ­νει το Τα­μείο να συμ­με­τέ­χει στη νέα «σω­τη­ρία».

Η πα­ρά­τα­ση των λή­ξε­ων στα ελ­λη­νι­κά δά­νεια θα μπο­ρού­σε να συ­ζη­τη­θεί τον Οκτώ­βριο, ωστό­σο δεν συ­ζη­τεί­ται κού­ρε­μα χρέ­ους, σύμ­φω­να με τον επι­κε­φα­λής του ESM.

Ο ίδιος δή­λω­σε αι­σιό­δο­ξος για την αξιο­λό­γη­ση του Οκτω­βρί­ου διότι έχουν ήδη εγκρι­θεί πολ­λές με­ταρ­ρυθ­μί­σεις από την ελ­λη­νι­κή Βουλή, ενώ εκτί­μη­σε πως θα υπάρ­ξει με­γα­λύ­τε­ρη στή­ρι­ξη προς το τρίτο πα­κέ­το διά­σω­σης της χώρας στην Αθήνα μελ­λο­ντι­κά και ότι οι εκλο­γές θα ισχυ­ρο­ποι­ή­σουν την κυ­βέρ­νη­ση.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.