ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Guardian: Η έφοδος στις θυρίδες που …δεν έγινε

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Θυρίδες

Εισβολή χιλιά­δων κατα­θε­τών περί­με­ναν την Δευτέρα το πρωί οι υπεύ­θυ­νοι των ιδιω­τι­κών θυρίδων στην Τράπεζα της Ελλάδος, μετά την απόφαση της κυβέρ­νη­σης να επι­τρέ­ψει τις επι­σκέ­ψεις σε θυρίδες με την ευκαι­ρία της επα­να­λει­τουρ­γίας των τρα­πε­ζών.

Το σχέδιο αντι­με­τώ­πι­σης εισβο­λής

Η αντα­πο­κρί­τρια του Guardian στην Αθήνα Helena Smith επι­σκέ­φτηκε την Τράπεζα και μίλησε με τον Ιωάννη Ζαφει­ρό­πουλο ο οποίος έχει την επο­πτεία των 7.500 θυρίδων ασφα­λείας που βρί­σκο­νται στο θησαυ­ρο­φυ­λά­κιο, πίσω από ατσά­λι­νες πόρτες και κάγκελα.

Οπως ανα­φέ­ρει η δημο­σιο­γρά­φος, ο κ Ζαφει­ρό­που­λος, εργα­ζό­με­νος στην τράπεζα εδώ και 31 χρόνια, επί 10 μέρες κατέ­στρωνε ένα σχέδιο έκτα­κτης ανάγκης. Η ανη­συ­χία του ήταν τι θα συμβεί αν, όταν ανοί­ξουν και πάλι οι τρά­πε­ζες, οι κατα­θέ­τες εισβά­λουν στο θησαυ­ρο­φυ­λά­κιο για να απο­σύ­ρουν τα υπάρ­χο­ντά τους από τις θυρίδες εξ αιτίας των φόβων ενός Grexit.

Απο­γοη­τευ­τική… προ­σέ­λευση

«Έπρεπε να επι­νο­ήσω ένα σχέδιο, αλλά αντί για 3.000 ανθρώ­πους όπως είχα υπο­λο­γή­σει, είχαμε λιγό­τε­ρους από εκατό επι­σκέ­πτες.» λέει ο κ. Ζαφει­ρό­που­λος και προ­σθέ­τει «Αστειευ­τή­καμε για το πόσο απο­γοη­τευ­τικό ήταν το απο­τέ­λε­σμα.» Ολό­κληρο το πρωί της Δευ­τέ­ρας ανα­ρω­τιό­ταν και ο ίδιος τι μπορεί να συνέβη και το ενδια­φέ­ρον των κατα­θε­τών για τις θυρίδες τους ήταν μικρό. «Σήμερα οι άνθρω­ποι συμπε­ρι­φέρ­θη­καν τόσο υπεύ­θυνα και τόσο ώριμα» δηλώνει ο κ. Ζαφει­ρό­που­λος και υπο­θέ­τει ότι στους κατα­θέ­τες κυριάρ­χη­σαν δύο απόψεις. Αφενός ότι αφού άνοιξαν οι τρά­πε­ζες, δεν πρό­κει­ται να κλεί­σουν ξανά. Και αφε­τέ­ρου ότι δεν θα ήταν ασφαλές να απο­σύ­ρουν τα πολύ­τιμα αντι­κεί­μενά τους από τις θυρίδες και να τα κρύψουν σε άλλο σημείο.

Σε ό,τι αφορά στην κρίση, ο υπεύ­θυ­νος της ΤτΕ δήλωσε στον Guardian: «Αυτή η κρίση δεν πρό­κει­ται ποτέ να τελειώ­σει. Προ­σθέ­στε τα ποσά που τους χρω­στάμε» λέει ανα­φε­ρό­με­νος στους δανει­στές, την Ευρω­παϊκή Ενωση, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ. Οταν τα προ­σθέ­σετε θα δια­πι­στώ­σετε ότι αυτή η κρίση δεν πρό­κει­ται να τελειώ­σει σύντομα».

thetoc.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.