ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μέτρα για τις επιπτώσεις της ροής μεταναστών- Σύσκεψη στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου

news room 1 λεπτό ανάγνωση
μετανάστες

Οι επι­πτώ­σεις της αυξη­μέ­νης ροής μετα­να­στών και προ­σφύ­γων προς τη Λέσωο ήταν το θέμα της σύσκε­ψης που πραγ­μα­το­ποι­ή­θηκε σήμερα στη Γενική Γραμ­μα­τεία Αιγαίου και Νησιω­τι­κής Πολι­τι­κής, μετά από πρό­σκληση του γγ Ιωάννη Γιαν­νέλλη Θεο­δο­σιάδη. Σε αυτήν παρευ­ρέ­θη­καν υπη­ρε­σια­κοί παρά­γο­ντες της Γενικής Γραμ­μα­τείας, ο διοι­κη­τής του Νοσο­κο­μείου Μυτι­λή­νης, ο διευ­θυ­ντής του ΠΕΔΥ Μυτι­λή­νης καθώς και εκπρό­σω­ποι της Ύπατης Αρμο­στείας του ΟΗΕ για τους πρό­σφυ­γες, του Ερυθρού Σταυρού, του ΕΚΑΒ, της ΗΛΙΑΚΤΙΔΑΣ, των Γιατρών χωρίς Σύνορα και των Γιατρών του Κόσμου, της Ελλη­νι­κής Ομάδας Διά­σω­σης, του Συλ­λό­γου Εργα­ζο­μέ­νων Νοσο­κο­μείου Μυτι­λή­νης και του Συλ­λό­γου Ιατρών Νοσο­κο­μείου Μυτι­λή­νης καθώς και του Ιατρι­κού Συλ­λό­γου Μυτι­λή­νης.

Στο Γενικό Γραμ­μα­τέα ετέ­θη­σαν τα εξής θέματα:

– Η μετα­φορά του αυτο­κι­νή­του, που δια­τέ­θηκε στο Δήμο Λέσβου από το ΚΕΕΛΠΝΟ, στο χώρο του Κολυμ­βη­τη­ρίου, προ­κει­μέ­νου να χρη­σι­μο­ποι­η­θεί σαν Κέντρο Ενη­μέ­ρω­σης των μετα­να­στών καθώς και δια­χεί­ρι­σης ιατρι­κών περι­στα­τι­κών.

Ο γγ επι­κοι­νώ­νησε με τον δήμαρχο Λέσβου, τον αρμόδιο αντι­δή­μαρχο, τον υπο­λι­με­νάρχη Μυτι­λή­νης και άλλους αρμό­διους φορείς, και δόθηκε άμεσα η εντολή της μετα­φο­ράς του βαν στον εν λόγω χώρο.

– Από τον διευ­θυ­ντή του ΠΕΔΥ Μυτι­λή­νης τέθηκε το θέμα της λει­τουρ­γίας του σε 24ωρη βάση, προ­κει­μέ­νου να συν­δρά­μει στην πρω­το­βάθ­μια περί­θαλψη των μετα­να­στών.

Ο κ. Γιαν­νέλ­λης επι­κοι­νώ­νησε άμεσα με τον διοι­κητή της 2ης ΔΥΠΕ Νίκο Καρ­βούνη, ο οποίος δέχθηκε την εισή­γησή του και σε συνεν­νό­ηση με τον διευ­θυ­ντή του ΠΕΔΥ θα δοθεί λύση στο θέμα.

Τέλος, ο κ. Γιαν­νέλ­λης επι­κοι­νώ­νησε με τον πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ και του έθεσε το θέμα της υπο­γρα­φής σύμ­βα­σης με δύο ή περισ­σό­τε­ρους για­τρούς που θα προ­τεί­νει ο Ιατρι­κός Σύλ­λο­γος, για το χώρο υπο­δο­χής στο χώρο του Κολυμ­βη­τη­ρίου, τη δαπάνη των οποίων θα καλύψει το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Επίσης, συζη­τή­θη­καν και άλλα διάφορα επεί­γο­ντα θέματα που αφορούν τους μετα­νά­στες και δόθηκαν οι απαι­τού­με­νες οδηγίες.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.