ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ενεση στον εσωτερικό τουρισμό με φθηνά εισιτήρια-ΣΕΤΕ: Σταθερό -20% στις κρατήσεις

news room 2 λεπτά ανάγνωση
αεροδρόμιο

Στην ενί­σχυση του εσω­τε­ρι­κού του­ρι­σμού, ο οποίος έχει υποστεί βαρύ πλήγμα τις τελευ­ταίες δύο εβδο­μά­δες, με τον ρυθμό κρα­τή­σεων να εμφα­νί­ζε­ται μειω­μέ­νος έως και κατά 40%, απο­σκο­πεί η διοί­κηση του Διε­θνούς Αερο­δρο­μίου Αθηνών, η οποία ανα­κοί­νωσε τη διάθεση 15.000 αερο­πο­ρι­κών εισι­τη­ρίων για προ­ο­ρι­σμούς του εσω­τε­ρι­κού σε τιμές έως 10 ευρώ.

Σύμφωνα με την ανα­κοί­νωση του «Ελευ­θέ­ριος Βενι­ζέ­λος», για την περίοδο από 13.07.2015 έως 26.07.2015 και για κάθε εισι­τή­ριο απλής μετά­βα­σης κάτω των 10 ευρώ, το αερο­δρό­μιο προ­σφέ­ρει στις αερο­πο­ρι­κές εται­ρείες 25 ευρώ, με στόχο να εξυ­πη­ρε­τη­θούν οι άμεσες ανάγκες μετα­κί­νη­σης των Ελλήνων, τόσο στους νησιω­τι­κούς όσο και στους ηπει­ρω­τι­κούς προ­ο­ρι­σμούς της χώρας μας.

Την πρω­το­βου­λία αυτή ανα­μέ­νε­ται να υπο­στη­ρί­ξουν οι εται­ρείες Aegean Airlines & Olympic Air, Ryanair, Astra Airlines, Ellinair, Minoan Airlines, Sky Express και Volotea, οι οποίες θα δια­θέ­σουν στην αγορά συνο­λικά 15.000 εισι­τή­ρια απλής μετά­βα­σης από 0?10 ευρώ.

Προ­σφορά

Ηδη η Ellinair ανα­κοί­νωσε χθες το από­γευμα την προ­σφορά 1.000 θέσεων με ειδι­κούς ναύλους τελικού κόστους 9 ευρώ. Η ειδική προ­νο­μιακή τιμή ισχύει για έκδοση εισι­τη­ρίων απλής μετά­βα­σης, από την Αθήνα, με προ­ο­ρι­σμούς το Ηρά­κλειο, τη Μύκονο και τη Σαντο­ρίνη και θα είναι δια­θέ­σιμη για αγορά εισι­τη­ρίων από την ερχό­μενη Δευτέρα έως τις 26/07/2015.

Στο ίδιο χρονικό διά­στημα πρέπει να ολο­κλη­ρω­θεί και η μετα­κί­νηση των επι­βα­τών στον επι­λεγ­μένο τους προ­ο­ρι­σμό.

Η αγορά των εισι­τη­ρίων καθώς και το αερο­πο­ρικό ταξίδι πρέπει να πραγ­μα­το­ποι­η­θούν στην περίοδο από 13/07/2015 έως και 26/07/2015.

Στο μεταξύ και η Ryanair ανα­κοί­νωσε χθες την πρόθεσή της να προ­σφέ­ρει στους Ελληνες επι­βά­τες δωρεάν θέσεις στα δρο­μο­λό­για από την Αθήνα προς τη Θεσ­σα­λο­νίκη, τη Ρόδο και τα Χανιά για τις επό­με­νες δύο εβδο­μά­δες (από 13 έως 27 Ιουλίου), εφόσον το αερο­δρό­μιο της Αθήνας και η Υπη­ρε­σία Πολι­τι­κής Αερο­πο­ρίας δεν θα εισπράτ­τουν τέλη και φόρους αερο­δρο­μίου για τις συγκε­κρι­μέ­νες πτήσεις εσω­τε­ρι­κού και για περίοδο δύο εβδο­μά­δων, ανα­φέ­ρει σε ανα­κοί­νωσή της.

Στο μεταξύ αύξηση σε ποσοστό 6,7% εμφά­νι­σαν οι αφίξεις το εξάμηνο Ιανουαρίου-Ιουνίου στα μεγα­λύ­τερα αερο­δρό­μια της χώρας, ή 1% αν δεν υπο­λο­γι­στεί η Αθήνα, σύμφωνα με τα στοι­χεία του Συν­δέ­σμου Ελλη­νι­κών Του­ρι­στι­κών Επι­χει­ρή­σεων.

«Πρω­τα­θλη­τές» για τον Ιούνιο ανα­δεί­χθη­καν η Αθήνα, η Μύκονος και η Σαντο­ρίνη που εμφά­νι­σαν αύξηση στις αφίξεις κατά 25%, 10,9% και 20% αντί­στοιχα. Η Θεσ­σα­λο­νίκη εμφά­νισε οριακά θετικό πρόσημο, ενώ αρνη­τικά κινή­θη­καν τα Δωδε­κά­νησα και η Κρήτη.

Αφίξεις

Ο ΣΕΤΕ επι­ση­μαί­νει ότι η πτώση στις κρα­τή­σεις της «τελευ­ταίας στιγμής» έχει στα­θε­ρο­ποι­η­θεί πλέον στο -20%, γεγονός που εκτιμά ότι θα επη­ρε­ά­σει αρνη­τικά τις αφίξεις του επό­με­νου τρι­μή­νου.

Ωστόσο πεποί­θηση του ΣΕΤΕ είναι ότι «εφόσον υπο­γρα­φεί άμεσα συμ­φω­νία, ο ελλη­νι­κός του­ρι­σμός είναι έτοιμος να ανα­στρέ­ψει την κατά­σταση, να καλύψει το χαμένο έδαφος και να στη­ρί­ξει απο­φα­σι­στικά την απα­σχό­ληση και την οικο­νο­μία της χώρας».

Εθνος

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.