ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πέθανε ο μαραθωνοδρόμος, Φάνης Τσιμιγκάτος

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Τσιμιγκάτος

Σε ηλικία 68 ετών έφυγε από τη ζωή ο Φάνης Τσι­μι­γκά­τος, ο σπου­δαίος Μαρα­θω­νο­δρό­μος που μεταξύ άλλων είχε στεφθεί πέντε φορές πρω­τα­θλη­τής Ελλάδας και αργυρός Βαλ­κα­νιο­νί­κης, ενώ κατείχε το ρεκόρ στην κλασική δια­δρομή για 22 ολό­κληρα χρόνια.

Ποιος ήταν

Ο Φάνης Τσι­μι­γκά­τος ήταν ο πρώτος νικητής του πρώτου Διε­θνούς Μαρα­θω­νίου “Γρη­γό­ρης Λαμπρά­κης” το 1983 με επίδοση 2ώρες 28.18. Στον αγώνα αυτό πήρε επίσης την δεύτερη και τρίτη θέση στις επό­με­νες διορ­γα­νώ­σεις του 1984 και 1985.

Ήταν κάτοχος της καλύ­τε­ρης ελλη­νι­κής επί­δο­σης στην κλασική δια­δρομή με 2.19.55 από 7/3/1982 μέχρι το 2004 όταν την κατέρ­ριψε ο Νίκος Πολλιάς στου Ολυ­μπια­κούς αγώνες (29/8) της Αθήνας.

Είχε στεφθεί πέντε φορές πρω­τα­θλη­τής Ελλάδας στον Μαρα­θώ­νιο, αργυρός Βαλ­κα­νιο­νί­κης το 1974 στη Σόφια ενώ την ίδια χρονιά συμ­με­τείχε στους πανευ­ρω­παϊ­κούς της Ρώμης όπου εγκα­τέ­λειψε. Σαν βετε­ρά­νος κατέ­κτησε το αργυρό μετάλ­λιο στο παγκό­σμιο πρω­τά­θλημα της Μελ­βούρ­νης το 1987.

Συλ­λυ­πη­τή­ρια από Κοντονή

“Ο Υφυ­πουρ­γός Πολι­τι­σμού, Παι­δείας και Θρη­σκευ­μά­των, Σταύρος Κοντο­νής και ο Γενικός Γραμ­μα­τέας Αθλη­τι­σμού, Ιούλιος Συνα­δι­νός εκφρά­ζουν τα θερμά συλ­λυ­πη­τή­ριά τους στην οικο­γέ­νεια του πρω­τα­θλητή Φάνη Τσι­μι­γκά­του, ο οποίος συνέ­δεσε το όνομά του με το ιδιαί­τερα επίπονο άθλημα του Μαρα­θω­νίου Δρόμου

Ο Φάνης Τσι­μι­γκά­τος με τη γενναία και αξιο­πρεπή μάχη που έδωσε τα τελευ­ταία χρόνια για να ξεπε­ρά­σει το πρό­βλημα υγείας που αντι­με­τώ­πιζε, απέ­δειξε περί­τρανα ότι δεν ήταν τυχαία ο επί σειρά ετών κορυ­φαίος Έλληνας Μαρα­θω­νο­δρό­μος. Η σπου­δαία αθλη­τική του στα­διο­δρο­μία παράλ­ληλα με το ακέραιο χαρα­κτήρα του απο­τε­λεί φωτεινό παρά­δειγμα προς μίμηση για όλες τις επό­με­νες γενιές αθλητών”.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.