ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κινήσεις Σαμαρά στην πολιτική σκακιέρα

news room 2 λεπτά ανάγνωση
Σαμαράς

Μηνύ­ματα τόσο στο εσω­τε­ρικό της ΝΔ όσο και διεθνές επίπεδο θα προ­σπα­θή­σει να στείλει ο Αντώνης Σαμαράς τις επό­με­νες 48ώρες.

Ο πρό­ε­δρος του κόμ­μα­τος θα παρα­στεί στο ετήσιο μνη­μό­συνο για τον Κων­στα­ντίνο Καρα­μανλή που θα πραγ­μα­το­ποι­η­θεί 11 το πρωί στην Φιλοθέη παρου­σία του Προ­έ­δρου της Δημο­κρα­τίας Προκόπη Παυ­λό­που­λου, του Κώστα Καρα­μανλή και πολλών στε­λε­χών της ΝΔ.

Η συνά­ντηση του νυν και πρώην προ­έ­δρου, οι σχέσεις των οποίων είναι ιδιαι­τέ­ρως καλές, ανα­μέ­νε­ται να στείλει μήνυμα ενό­τη­τας στο εσω­τε­ρικό της παρά­τα­ξης και κυρίως σε όσους αμφι­σβη­τούν τον Αντώνη Σαμαρά.

Αξίζει να σημειω­θεί πως η ημε­ρο­μη­νία για το μνη­μό­συνο άλλαξε προ­κει­μέ­νου να μπο­ρέ­σει να παρα­βρε­θεί στην Φιλοθέη και να τιμήσει τον ιδρυτή του κόμ­μα­τος, καθώς το από­γευμα ο αρχηγός της αξιω­μα­τι­κής αντι­πο­λί­τευ­σης θα ανα­χω­ρή­σει για το Στρα­σβούργο.

Δεν απο­κλεί­ε­ται μάλιστα να υπάρξει και ένα σύντομο τετ-α- τετ μεταξύ του Κώστα Καρα­μανλή και του Αντώνη Σαμαρά σε αίθουσα του ιδρύ­μα­τος Κων­στα­ντί­νος Καρα­μαν­λής.

Συνά­ντηση με Σούλτς

Ο πρό­ε­δρος της ΝΔ θα πάρει μέρος σε εκδή­λωση που διορ­γα­νώ­νει το ΕΛΚ στο Στρα­σβούργο και θα είναι ένας από τους βασι­κούς ομι­λη­τές. Παράλ­ληλα ο αρχηγός της αξιω­μα­τι­κής αντι­πο­λί­τευ­σης θα έχει μια σειρά από σημα­ντι­κές επαφές όπως με το πρόεδρο του ευρω­κοι­νο­βου­λίου Μάρτιν Σούλτς, τον Πρόεδρο της Συμ­μα­χίας των Φιλε­λευ­θέ­ρων και Δημο­κρα­τών για την Ευρώπη, Γκι Φερ­χόφ­σταντ και τον επι­κε­φα­λής της Προ­ο­δευ­τι­κής Συμ­μα­χίας των Σοσια­λι­στών και Δημο­κρα­τών.

Στόχος του Αντώνη Σαμαρά είναι να τονίσει την ανάγκη να υπάρξει άμεσα συμ­φω­νία πριν να είναι αργά και θα καλέσει τους ευρω­παί­ους αξιω­μα­τού­χους να χαμη­λώ­σουν τους τόνους καθώς αυτό το κλίμα δεν βοηθά στην επί­τευξη λύσης.

Παράλ­ληλα θα τους δια­βε­βαιώ­σει πως η ΝΔ θα στη­ρί­ξει τις μεταρ­ρυθ­μί­σεις που θα φέρει η κυβέρ­νηση στην βουλή αρκεί αυτές να δια­σφα­λί­ζουν την ευρω­παϊκή πορεία της χώρας.

Την επόμενη Τετάρτη όπως έγραψε το Real.gr ο πρό­ε­δρος της ΝΔ θα μεταβεί στις Βρυ­ξέλ­λες και ανα­μέ­νε­ται να συνα­ντη­θεί με τον πρό­ε­δρος της Κομι­σιόν Ζ.Κ. Γιούν­κερ.

real.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.