Η Ελλάδα πέτυχε την πρώτη της μεγάλη νίκη κατά των μεγαλοφοροφυγάδων, σημειώνει σε ρεπορτάζ του το CNN, σχολιάζοντας τη σύλληψη του Λεωνίδα Μπόμπολα, με την κατηγορία της φοροδιαφυγής.
Το CNN επικαλείται ελληνικά ΜΜΕ που αναφέρουν ότι μέλη της οικογένειας Μπόμπολα ήταν ανάμεσα στα ονόματα που περιλαμβάνονται στη λίστα των Ελλήνων με μυστικούς τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία.
Πρόκειται για τη γνωστή και ως «λίστα Λαγκάρντ» επειδή είχε δοθεί στην Ελλάδα το 2010 από την νυν επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ που τότε ήταν υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας.
Ο Λεωνίδας Μπόμπολας είναι ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Ελλάκτωρ Α.Ε. , του μεγαλύτερου κατασκευαστικού ομίλου της χώρας.
Το CNN επισημαίνει ότι η οικογένεια του ελέγχει επίσης ελληνικά ΜΜΕ, μεταξύ των οποίων η εφημερίδα Έθνος και το τηλεοπτικός σταθμός Mega.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του αμερικανικού δικτύου, η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής αποτελεί μια από τις προτεραιότητες της ελληνικής κυβέρνησης.
Πηγή:en.enikos.gr
































Σχολιασμός άρθρου
Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού
Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.
Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.