ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τουρνουά και ανάπτυξη

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΤΕΝΙΣ

Από την Παρα­σκευή 17 έως το Σάββατο 19 Απρι­λίου πραγ­μα­το­ποι­ή­θηκε στην Κω το πρώτο από τα τρία Junior τουρ­νουά τένις Αιγαίου για το 2015.

Σε μια προ­σπά­θεια να φέρει τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου πιο κοντά η Περι­φέ­ρεια έθεσε υπό την αιγίδα της τη διορ­γά­νωση απο­δει­κνύ­ο­ντας την ευαι­σθη­σία της σε θέματα αθλη­τι­σμού και νεο­λαίας. Η περι­φε­ρειακή σύμ­βου­λος κυρία Νάκη Φρύντη εκπρο­σώ­πησε την περι­φέ­ρεια με τη φυσική της παρου­σία και το Σάββατο και την Κυριακή ενώ φάνηκε να γνω­ρί­ζει πολύ καλά το μεγάλο πρό­βλημα των μετα­κι­νή­σεων που έχουν όλες οι αθλη­τι­κές ομάδες της νησιω­τι­κής μας περιο­χής.

Στο τουρ­νουά συμ­με­τεί­χαν παρά πολλά παιδιά από όλους τους ομίλους και τις ακα­δη­μίες της Ρόδου, η Κως, αλλά και με πολυ­πληθή ομάδα η Κάλυ­μνος και η Πάτμος.

Στο περι­θώ­ριο των αγώνων έγιναν οι επαφές ανάμεσα στους κυρίους Πανάγο Μιχάλη, Κρι­τσω­τάκη Μιχάλη και Ράγκου Πανα­γιώτη, προ­έ­δρους των ομίλων «Ροδια­κός Όμιλος Αντι­σφαί­ρι­σης», «Όμιλος Αντι­σφαί­ρι­σης Κω», «Όμιλος Αντι­σφαί­ρι­σης Καλύ­μνου», αντί­στοιχα,  προ­κει­μέ­νου να καθο­ρι­σθούν τα επόμενα βήματα για την ανά­πτυξη του αθλή­μα­τος και στη νησιω­τική μας περιοχή.

Όπως στα περισ­σό­τερα αθλή­ματα οι μετα­κι­νή­σεις προς την πρω­τεύ­ουσα περιο­ρί­ζουν πολύ την αγω­νι­στική συνέ­χεια και πορεία των παιδιών με απο­τέ­λε­σμα οι σύλ­λο­γοι να γίνο­νται απλά οργα­νι­σμοί φυτω­ρίων χωρίς συνέ­χεια και με τον ελλιπή ρόλο του μαζικού αθλη­τι­σμού μόνο στις μικρές ηλικίες.

Οι νέοι μας ασχο­λού­νται με τον αθλη­τι­σμό το πολύ μέχρι την β’ τάξη του γυμνα­σίου και η εύκολη δικαιο­λο­γία είναι ότι έχει πολλές μαθη­τι­κές υπο­χρε­ώ­σεις. Η αλήθεια είναι ότι τα παιδιά χωρίς αγώνες αθλη­τι­κές απο­στο­λές γνω­ρι­μίες με συνο­μη­λί­κους τους με ίδια ενδια­φέ­ρο­ντα γρήγορα χάνουν το ενδια­φέ­ρον τους.

Σκοπός λοιπόν των παρα­γό­ντων του τένις στην περιοχή μας είναι να δημιουρ­γή­σουν μια νέα ένωση για το νότιο Αιγαίο που θα δίνει την δυνα­τό­τητα με μικρές μετα­κι­νή­σεις να μαζεύ­ε­ται η κατάλ­ληλη βαθ­μο­λο­γία που θα διευ­κο­λύ­νει τους νησιώ­τες στην εισα­γωγή τους στα κυρίως ταμπλό του πανελ­λή­νιου πρω­τα­θλή­μα­τος. Επίσης θα φέρει και αθλητές από την Κρήτη, την Αθήνα και άλλες περιο­χές της Ελλάδας, οι οποίοι θα θεω­ρή­σουν ως ευκαι­ρία να μαζέ­ψουν βαθμούς, αλλά και να μας επι­σκε­φθούν σε περιό­δους όπως το Πάσχα κλπ.

Το τέλος των αγώνων βρήκε τα παιδιά με το χαμό­γελο της ευχα­ρί­στη­σης για όλες αυτές τις εμπει­ρίες που μόνο ο αθλη­τι­σμός μπορεί να προ­σφέ­ρει.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.