Ειδήσεις

Συνάντηση Βαρουφάκη-Λαγκάρντ την Κυριακή

Την συνάντησή του με την επικεφαλής του ΔΝΤ ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών. Όπως αναφέρεται στη λιτή ανακοίνωση που εκδόθηκε, «ο Υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Βαρουφάκης θα επισκεφθεί την Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ κα Κριστίν Λαγκάρντ στην Ουάσιγκτον την Κυριακή 5 Απριλίου για μια άτυπη συζήτηση του μεταρρυθμιστικού προγράμματος της ελληνικής κυβέρνησης».

H συνάντηση πάντως γίνεται λίγες ημέρες πρωτού η κυβέρνηση κληθεί να πληρώσει μια ακόμα δόση του ΔΝΤ ύψους 450 εκατ. ευρώ περίπου και ενώ βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις για τη συμφωνία επί των μεταρρυθμίσεων που κατέθεσε η ελληνική πλευρά.

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα το Ταμείο εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία έκανε λόγο για «συνήθη εναλλαγή» μελών των τεχνικών ομάδων στην Αθήνα. Με τον τρόπο αυτό διαψεύδει το Spiegel που μίλησε για ανάκληση στελεχών λόγω των καθυστερήσεων στις διαπραγματεύσεις και των εορτών του Πάσχα. Το δημοσίευμα είχε διαψεύσει και το ΥΠΟΙΚ.

Στη γραπτή ανακοίνωσή του ΔΝΤ αναφέρεται:

«Οι τεχνικές ομάδες των τριών θεσμικών οργάνων βρίσκονταν στην Αθήνα για πάνω από τρεις εβδομάδες, συνεργαζόμενες με τις ελληνικές αρχές. Ορισμένα μέλη των ομάδων επιστρέφουν στις έδρες τους, ως μέρος της συνήθους εναλλαγής κατά τη διάρκεια αυτών των αποστολών. Οι τεχνικές συνομιλίες συνεχίζονται από τις πρωτεύουσες και απευθείας επί του εδάφους, με τη συμμετοχή και των τοπικών υπαλλήλων (των θεσμών)».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου