ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δήμος Σαντορίνης: Κινητοποιήσεις και προσφυγή στο Συνταγματικό Δικαστήριο εάν αυξηθεί ο ΦΠΑ

news room 1 λεπτό ανάγνωση
σαντορινη
Μέγεθος γραμμάτων

Κα­θο­λι­κή είναι η αντί­δρα­ση στη Σα­ντο­ρί­νη στο εν­δε­χό­με­νο αύ­ξη­σης των συ­ντε­λε­στών του ΦΠΑ.

Στο πλαί­σιο αυτό το δη­μο­τι­κό συμ­βού­λιο του νη­σιού εξέ­δω­σε ψή­φι­σμα το οποίο έχει ως εξής:

“Επει­δή η τυχόν κα­τάρ­γη­ση των μειω­μέ­νων συ­ντε­λε­στών ΦΠΑ θα απο­τε­λέ­σει τα­φό­πλα­κα κάθε πα­ρα­γω­γι­κής δρα­στη­ριό­τη­τας στα νησιά μας, αλλά και εθνι­κή οι­κο­νο­μι­κή κα­τα­στρο­φή. Γι αυ­τούς τους λό­γους:

– Δη­λώ­νου­με με τον πλέον κα­τη­γο­ρη­μα­τι­κό τρόπο πως το ει­δι­κό φο­ρο­λο­γι­κό κα­θε­στώς των νη­σιών είναι για μας αδια­πραγ­μά­τευ­το και επι­φυ­λασ­σό­μα­στε για την προ­σφυ­γή μας στο συ­νταγ­μα­τι­κό Δι­κα­στή­ριο προ­κει­μέ­νου να το προ­α­σπί­σου­με με κάθε τρόπο.

– Ζη­τά­με άμεσα από την κυ­βέρ­νη­ση όχι μόνο να απο­σύ­ρει από το τρα­πέ­ζι των δια­βου­λεύ­σε­ων κάθε σκέψη ή πρό­τα­ση για την κα­τάρ­γη­ση των μειω­μέ­νων συ­ντε­λε­στών ΦΠΑ στα νησιά μας, αλλά να δη­λω­θεί αυτό άμεσα και δη­μό­σια από το οι­κο­νο­μι­κό επι­τε­λείο της Κυ­βέρ­νη­σης και να εν­δια­φερ­θεί επι­τέ­λους για την Υγεία (άνοιγ­μα του νο­σο­κο­μεί­ου Σα­ντο­ρί­νης και ανα­βάθ­μι­ση του Κέ­ντρου Υγεί­ας Θήρας), την Παι­δεία, την Ασφά­λεια και τον Πο­λι­τι­σμό των νη­σιών μας και να άρει όλους αυ­τούς τους πα­ρά­γο­ντες που φέρ­νουν τα νησιά μας σε μειο­νε­κτι­κή θέση ένα­ντι της ηπει­ρω­τι­κής χώρας.

– Κα­λού­με τους Βου­λευ­τές της Πε­ρι­φέ­ρειας Νο­τί­ου Αι­γαί­ου όχι μόνο να κα­τα­ψη­φί­σουν στη Βουλή εν­δε­χό­με­νη πρό­τα­ση κα­τάρ­γη­σης του μειω­μέ­νου συ­ντε­λε­στή ΦΠΑ στα νησιά μας, αλλά και να στα­θούν στο πλευ­ρό μας σε όλες τις εκ­δη­λώ­σεις αντί­δρα­σής μας.

– Ζη­τά­με από την ΠΕΔ Νο­τί­ου Αι­γαί­ου να συ­νέλ­θει σε έκτα­κτη συ­νε­δρί­α­ση για τη λήψη σχε­τι­κής από­φα­σης και μέ­τρων αντι­με­τώ­πι­σης.

– Ζη­τά­με από την Πε­ρι­φέ­ρεια Νο­τί­ου Αι­γαί­ου όπως ήδη ο κος Πε­ρι­φε­ρειάρ­χης έχει δη­λώ­σει να συ­νέλ­θει και αυτή σε κοινή συ­νε­δρί­α­ση με την ΠΕΔ Νο­τί­ου Αι­γαί­ου για τον ίδιο σκοπό.

– Να γίνει σε­βα­στή η Συ­νταγ­μα­τι­κή κα­το­χύ­ρω­ση της έν­νοιας της νη­σιω­τι­κό­τη­τας.

– Να το­πο­θε­τη­θεί ξε­κά­θα­ρα η Κυ­βέρ­νη­ση, το οι­κο­νο­μι­κό Επι­τε­λείο και η κ. Βα­λα­βά­νη ότι δεν θα αυ­ξη­θεί ο συ­ντε­λε­στής ΦΠΑ στα νησιά που είναι προ­σφι­λείς του­ρι­στι­κοί προ­ο­ρι­σμοί .

– Να δη­μο­σιο­ποι­η­θεί το παρόν ομό­φω­νο ψή­φι­σμα του Δη­μο­τι­κού Συμ­βου­λί­ου του Δήμου Θήρας σε όλα τα ΜΜΕ το­πι­κά και πα­νελ­λή­νια.

Τυχόν εφαρ­μο­γή των δη­λώ­σε­ων της κας Ανα­πλη­ρώ­τριας Υπουρ­γού θα ση­μά­νει και την κα­θο­λι­κή δυ­να­μι­κή αντί­δρα­ση των κα­τοί­κων και των φο­ρέ­ων της Σα­ντο­ρί­νης

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.